Tempat Sukan dan Pengurusan Acara, MS

Umum

Penerangan Program

Penerangan

Sarjana Sains di Tempat Sukan dan Pengurusan Acara adalah 36 program siswazah kredit jam kredit yang direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan pendidikan, pembangunan kemahiran dan latar belakang industri sukan pengalaman untuk cemerlang dalam bidang khusus menguruskan tempat sukan pelbagai tujuan dan perancangan acara yang berkaitan peluang. Arahan akan memusatkan di sekitar kawasan kandungan kurikulum teras, termasuk: sukan sukan, perakaunan dan belanjawan; acara sukan dan pengurusan perhotelan; teori organisasi; undang-undang sukan dan pengurusan operasi undang-undang; sistem penyampaian teknologi dan maklumat; kemudahan dan pengurusan tempat; komunikasi; dan operasi perancangan dan pengurusan acara. Matlamatnya adalah untuk menyediakan graduan untuk berfikir secara konseptual dan analitikal dan dapat menggunakan prinsip-prinsip untuk senario dunia sebenar.

Program ini bertempat di Falk College, termasuk fakulti dari Jabatan Pengurusan Sukan, Sekolah Pengajian Maklumat, SI Newhouse School of Public Communications, dan Sekolah Pengurusan Martin J. Whitman di Universiti Syracuse. Program ini merupakan inisiatif kerjasama antara disiplin yang unik di kalangan program pengurusan sukan peringkat siswazah.

Ijazah ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam aspek pengurusan sukan profesional dan rekreasi, termasuk pengurusan kemudahan stadium dan arena; pengeluaran dan pengaturcaraan peristiwa; pemasaran dan perhubungan awam; pengurusan operasi teknologi; dan pengurusan peringkat pertengahan, pemasaran dan perancangan dalam industri sukan.

Kemasukan

Keperluan kemasukan untuk program ini termasuk:

  • ijazah sarjana muda dengan kumulatif 3.0 GPA minimum
  • Skor TOEFL (untuk aplikasi antarabangsa)
  • transkrip sarjana muda
  • tiga surat cadangan
  • resume dan penyataan peribadi
  • Skor GRE diperlukan
  • temu duga video

Kajian Separuh Masa

Program boleh dijalankan secara separuh masa dengan kelulusan jabatan.

Sokongan Kewangan

Bantuan kewangan jabatan terhad boleh didapati dalam bentuk pembantu lepasan dan kredit biasiswa untuk pelajar yang mendaftar dalam program tuan dan doktor. Bantuan kewangan ditentukan berdasarkan merit.

Maklumat tambahan mengenai bantuan kewangan siswazah boleh didapati di https://graduateadmissions.syr.edu/funding/

Pemindahan Kredit

Kredit Pemindahan boleh diterima oleh petisyen. Maksimum 30 peratus kredit dikira ke gelar sarjana di Universiti Syracuse boleh dipindahkan dari institusi lain dengan syarat kredit itu adalah sebahagian daripada program ijazah.

Ijazah

MS, 36 kredit

Hasil Pembelajaran Pelajar

Apabila program selesai, pelajar akan dapat:

1. Menjelaskan, membincangkan, dan menganalisis bidang pengurusan kemudahan teras

2. Menjelaskan, membincangkan, dan menganalisis bidang utama pengurusan acara

3. Menunjukkan pemikiran kritis dan kemahiran menyelesaikan masalah yang diperlukan untuk kerjaya dalam industri sukan

4. Memohon pengetahuan dan kemahiran pembelajaran di kawasan kandungan teras kepada tetapan profesional

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Falk College brings together Syracuse University’s professional programs in Human Development and Family Science, Food Studies, Marriage & Family Therapy, Public Health, Nutrition Science & Di ... Baca lebih lanjut

Falk College brings together Syracuse University’s professional programs in Human Development and Family Science, Food Studies, Marriage & Family Therapy, Public Health, Nutrition Science & Dietetics, Social Work, and Sport Management in an environment of cross-disciplinary teaching, research, practice, and service. Baca Ringkas