Teknologi Pendidikan Master

University of San Francisco - School of Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Teknologi Pendidikan Master

University of San Francisco - School of Education

program tuan kita ini direka untuk pendidik yang teruja dengan tawaran teknologi yang berpotensi untuk meningkatkan penglibatan dan pembelajaran pelajar. Pelajar-pelajar kita mahu melanjutkan kemahiran mereka untuk melaksanakan aktiviti-aktiviti teknologi yang dipertingkatkan relevan dalam persekitaran pembelajaran mereka sendiri.

Tangan-on kualiti program Teknologi Pendidikan menangani jurang perbezaan antara memahami fungsi teknologi dan mengetahui bagaimana ia boleh diajar kepada pelajar. Lebih tepat lagi, ia bukan hanya mengapa anda akan menggunakan teknologi, tetapi bagaimana ia boleh dilaksanakan secara strategik.

Graduan kita akan bersedia untuk:

 • Mengoptimumkan penggunaan teknik pembelajaran aktif melalui alat-alat teknologi yang relevan
 • Ambil kurikulum sedia ada dan mengubahnya untuk penonton pelajar kontemporari
 • Design dan mengajar dalam talian, hibrid, atau kursus dicampur
 • Berkhidmat sebagai jurulatih teknologi peer untuk rakan-rakan

Butiran Program

Program Teknologi Pendidikan sarjana direka untuk profesional yang bekerja yang berminat dalam kedua-dua penerokaan kreatif dan aplikasi praktikal teknologi digital.

Fokus kami sentiasa memberikan alat dan strategi yang boleh digunakan dengan segera dalam persekitaran pembelajaran mereka sendiri pelajar. Kami juga memahami bahawa setiap sekolah mempunyai jenis dan jumlah sumber yang berbeza, jadi kita meneroka pelbagai alat teknologi dengan penekanan kepada kos rendah atau sumber-sumber percuma.

Program ini akan memberi manfaat kepada guru-guru dalam kedua-dua K-12 dan tetapan lepasan menengah, pemimpin pendidikan, kurikulum dan teknologi pakar, pemaju perisian, pelatih korporat, dan lain-lain yang berminat dalam persimpangan teknologi digital dan pendidikan.

program Teknologi Pendidikan USF ini memberi anda lima cara berkesan untuk meningkatkan Kit pedagogi dan meningkatkan kesan anda pada pelajar masa depan. Masukkan sebagai pengajar celik, bekerja keras, dan meninggalkan sebagai:

 • pemimpin Digital
 • pencerita Digital
 • pendidik Digital
 • pereka digital
 • agen perubahan Digital

Struktur kurikulum

Kurikulum ini memberi tumpuan kepada penggunaan yang arif alat-alat teknologi untuk meningkatkan penglibatan pelajar, motivasi, dan pembelajaran aktif.

calon-calon Sarjana digalakkan untuk memanfaatkan pembelajaran mereka untuk kesesuaian serta-merta; projek kursus memerlukan pelajar untuk menggunakan kemahiran baru dengan keperluan kandungan disiplin tertentu.

Program Teknologi Pendidikan membantu pendidik:

 • Memohon amalan pendidikan teknologi yang dipertingkatkan di dalam dan di luar bilik darjah.
 • Bersedia untuk berubah dengan landskap pendidikan dan teknologi pesat berubah.
 • Memahami struktur dan fungsi sistem teknologi pendidikan.

Penilaian memuncak untuk ijazah ini tuan berasaskan projek ini adalah sebuah laman web portfolio, yang boleh menjadi platform untuk berkongsi dan bekerjasama dengan pendidik yang lain, serta resume elektronik untuk mereka yang ingin memajukan kerjaya mereka.

penyampaian program

Kelas bermesyuarat pada hujung minggu pengajaran, jadual hujung minggu ganti kira-kira dua minggu sebulan untuk menampung pelajar-pelajar dewasa, kebanyakan daripada mereka mempunyai pekerjaan sepenuh masa dan kewajipan lain. Program Teknologi Pendidikan direka untuk siap dalam tempoh lima semester (dua tahun) termasuk musim panas. Untuk selesai dalam had masa ini, anda boleh merancang untuk mengambil dua kursus setiap semester.

Kursus

Kursus-kursus yang dianjurkan kepada lima duos percuma. Pelajar biasanya akan mengambil dua kursus setiap semester selama lima semester.

PERIHAL KURSUS

DTTL 614: Melayari Jurang: Kepimpinan Digital - Suka atau tidak, perkembangan pesat teknologi telah mencipta satu siri membahagi: mereka yang mempunyai akses dan mereka yang tidak mempunyai; mereka yang selesa dengan teknologi dan mereka yang tidak adalah; mereka yang menikmati teknologi mengintegrasikan ke dalam kerja mereka dan orang-orang yang senang dengan alat yang mereka telah sentiasa digunakan. Melayari jurang ini boleh menjadi mencabar dan memuaskan. Dalam kursus ini kita meneroka bagaimana teknologi digital boleh membantu menyelesaikan masalah pedagogi utama, dan juga mewujudkan peluang untuk amalan pedagogi baru yang berkesan. Kami memulakan perjalanan meneroka apa teknologi digital bermakna untuk mengubah persekitaran akademik.

DTTL 602: Lab Kepimpinan Digital - Teknologi digital tidak hanya membuka peluang; mereka juga menimbulkan masalah dan cabaran baru. Dalam kursus makmal awal ini kita meneroka bagaimana untuk cekap dan beretika mewujudkan kehadiran digital sengaja dalam persekitaran pembelajaran dan komuniti profesional yang lebih luas. Kami juga meneroka bagaimana untuk mengajar pelajar-pelajar kita, kemahiran yang sesuai dengan umur yang sama. Akhir sekali, kami bergelut dengan ketidaksamaan sistemik bahawa teknologi digital boleh mendedahkan serta menjadi pengantara.

DTTL 603: Dibuat untuk Stick: Pengajaran dengan otak di Mind - Kursus ini amalan berasaskan penyelidikan yang memegang janji yang baik untuk menangkap perhatian pelajar, meningkatkan pengekalan, dan mengukuhkan lagi integrasi ilmu. Kami meneroka kawasan ini walaupun kanta kisah digital-pembelajaran. Kami akan menggunakan enam prinsip Heath saudara ': mudah, tidak dijangka, konkrit, boleh dipercayai, emosi, dan cerita-cerita sebagai batu loncatan untuk meneroka penggunaan naratif digital dalam pendidikan.

DTTL 604: Bercerita Lab Digital - Tujuan kursus ini adalah untuk memperkenalkan anda kepada keperluan bercerita pendidikan yang baik dalam format digital. Anda mendapatkan tangan anda e-kotor dengan intipati pengeluaran audio: rakaman, penyuntingan, pencampuran, dan perkongsian. Kami bermula dengan mengenal pasti konsep-konsep yang meminjamkan diri kepada persembahan audio, beralih kepada papan cerita, dan proses pembuatan yang lengkap. Kursus ini juga memperkenalkan anda kepada kuasa peta konsep dan model visual. Anda belajar bagaimana untuk menggabungkan audio dengan model visual untuk mewujudkan pengalaman pembelajaran bersepadu yang berkesan.

DTTL 605: Pembelajaran Multimedia - Dalam Pembelajaran Multimedia, kita meneroka hujah di sebalik bentuk dan fungsi keputusan yang dibuat dengan bahan-bahan pengajaran. Kami menjawab soalan tentang mengapa beberapa kandungan dan persembahan "kerja," Ada pula yang jatuh rata. Kami dipandu dalam peperiksaan kami dengan khusus berasaskan penyelidikan sebalik teori beban kognitif dan prinsip-prinsip pembelajaran multimedia. Penyelidikan sebalik fenomena ini menunjukkan cara-cara yang membuat perubahan yang mudah untuk produk digital dan persembahan banyak boleh meningkatkan pembelajaran pelajar. Semasa kursus ini kita mengkaji teori, menggunakan pengetahuan kami untuk menganalisis sumber pembelajaran yang sedia ada, dan akhirnya mencipta bahan baru kita sendiri.

DTTL 606: Media Lab - Kami meneroka dunia komunikasi visual: dari imej-imej pegun, untuk video, ke kapal yang khusus bagaimana-untuk screencasts. Dalam kursus ini anda belajar untuk lebih mendalam menggunakan prinsip pembelajaran multimedia untuk membuat pengalaman pembelajaran visual berkesan. Bahagian pertama kursus ini memberi tumpuan kepada imej pengajaran berkesan untuk semua jenis dari maklumat grafik untuk keberkesanan penggunaan imej fotografi. Bahagian kedua kursus ini meneroka bagaimana dengan berkesan dan cekap membangunkan pengalaman pembelajaran berasaskan video. Anda meninggalkan kursus yang lengkap untuk mewujudkan pengalaman pembelajaran Flipped atau dalam talian yang menggunakan yang terbaik dalam teknik komunikasi visual.

DTTL 607: Designs Pembelajaran - Kita semua telah mendengar pepatah bahawa Tetapi bagaimana ajaran perubahan pedagogi apabila bilik darjah kita tidak lagi melihat cara yang mereka lakukan dua puluh tahun yang lalu "pengajaran yang baik adalah pengajaran yang baik."? Dalam Pembelajaran Designs, kita meneroka bagaimana untuk menyesuaikan diri dan melaksanakan amalan terbaik reka bentuk kurikulum untuk bilik darjah abad ke-21. Kami memberi tumpuan kepada teknik-teknik berkesan untuk meningkatkan penglibatan, mereka bentuk penilaian autentik, mencetuskan kerjasama yang bermakna, dan membezakan arahan untuk 1: 1, dibalik, dicampur, dan kelas dalam talian.

DTTL 608: Design Lab - Dalam reka-bentuk Learning anda membangunkan pelan tindakan yang dicadangkan untuk mereka bentuk semula sepenuhnya satu kursus atau satu unit yang mendalam. Dalam Design Lab, anda kini mengubah pelan anda ke dalam hidup, bernafas, sedia untuk menggunakan kurikulum dengan mengikuti proses lima langkah Design Pemikiran digunakan oleh d.school Stanford. Kursus ini mengacu pada kemahiran mengasah dalam kursus makmal anda sebelum ini, dan memberi peluang kepada anda untuk sengaja sepadan himpunan teknologi anda dengan objektif pembelajaran.

DTTL 609: Mengubah Dunia dari sini - Sebagai graduan program DTTL, anda pasti untuk menghadapi cabaran yang menjemput anda untuk meletakkan pembelajaran anda ke dalam tindakan, dan memimpin dengan tujuan. Dalam kursus berasaskan projek ini anda bekerjasama dengan pasukan reka bentuk yang kecil di kaya, projek perkhidmatan-pembelajaran untuk bertindak balas kepada keperluan pendidikan dunia sebenar bagi sebuah institusi pendidikan di bawah layan atau kumpulan. Kami juga meneroka cara-cara di mana alat-alat digital dan kerjasama maya boleh meningkatkan pengalaman berasaskan projek dan pembelajaran berasaskan perkhidmatan di luar bilik darjah tradisional.

DTTL 610: Capstone Lab - Dalam kursus memuncak hands-on ini, kami memberi tumpuan kepada bagaimana untuk mensintesis semua kerja anda sebelum ini ke dalam satu laman web profesional yang indah yang boleh anda gunakan sebagai asas untuk kehadiran profesional anda untuk tahun akan datang. Anda belajar tentang ciri pengekodan web bahawa setiap pendidik perlu membangunkan lincah, laman web responsif mesra mudah alih. Reflection on portfolio laman web anda akan membantu anda melihat bagaimana projek-projek berasaskan portfolio boleh digunakan dan memudahkan dalam bilik darjah kontemporari.

Hasil pembelajaran

Program Teknologi Pendidikan sarjana mempunyai tujuh hasil program. Setelah tamat MA dalam pelajar Teknologi Pendidikan akan dapat:

 • Menunjukkan pengetahuan kandungan teori pedagogi digital.
 • Pendita pembantu dan mengekalkan bahan yang berkaitan untuk berkongsi dengan komuniti pendidikan.
 • Membuat media digital penuh makna lukisan daripada penyelidikan ke atas reka bentuk dan penggunaan pengajaran multimedia.
 • Renungkan amalan untuk meningkatkan pedagogi, berkembang sebagai seorang profesional, dan untuk meningkatkan hasil pelajar.
 • Bertindak balas terhadap pembelajaran sistemik, budaya, dan ketidaksamaan akses melalui pedagogi digital.
 • Sambung kepada pelbagai profesional dan masyarakat digital dengan cara yang relevan, tulen dan berkesan.
 • Sumbangan bermakna kepada profesion pendidikan.
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Campus or Online
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,130 USD
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Spring Priority Application Deadline.
Locations
Amerika Syarikat - San Francisco, California
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Spring Priority Application Deadline.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Amerika Syarikat - San Francisco, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Spring Priority Application Deadline.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
per kredit.