Switzerland

Belajar di Switzerland

Pengajian Tinggi di Switzerland

Switzerland mempunyai sepuluh "cantonal " universiti serta dua Institut Teknologi yang dianggap facitlities pendidikan tinggi persekutuan. Di samping itu, banyak kolej swasta di seluruh negara untuk menampung peningkatan jumlah pelajar antarabangsa dan tempatan. Universiti dan kolej di Switzerland mematuhi jadual semester, semester dengan musim sejuk yang berpanjangan dari Oktober hingga Mac dan semester musim panas berterusan dari April hingga Julai.

Terdapat tiga ijazah akademik asas diberikan dalam Switzerland: Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor Falsafah. Ia masih mungkin untuk mendapatkan Diploma, juga dikenali sebagai "Lizentiat ", yang sepadan dengan ijazah Sarjana AS 's. Kebanyakan pelajar mendapat Lesen dan Diploma dalam tempoh empat hingga lima tahun. Pelajar perlu mendapatkan kedua-dua darjah pertama sebelum mereka boleh mengejar PhD.

Bakal pelajar perlu mengemukakan permohonan kepada institusi pendidikan yang lebih tinggi pilihan mereka, yang memperincikan bidang yang dijangkakan pengajian. Salinan keputusan peperiksaan, biodata dan apa-apa ijazah atau sijil lain yang mungkin mempengaruhi penerimaan ke sekolah juga perlu dimasukkan dalam paket. Berikutan penerimaan, pelajar perlu menghubungi negara mereka 's Swiss Kedutaan untuk mendapatkan maklumat mengenai prosedur kemasukan untuk Switzerland. Di samping itu, semua pelajar perlu menyediakan bukti yang kewangan yang stabil sambil belajar di sebuah kolej atau universiti Swiss.

Semua pelajar mesti mempunyai sijil matang negeri yang diiktiraf atau beberapa sijil lain yang diiktiraf sebagai setara dengan sijil matang oleh universiti di mana mereka telah diterima. Selain mempunyai gred cemerlang, pelajar perlu mempunyai pengetahuan yang memadai dalam bahasa kebanyakannya dituturkan universiti sebelum membuat pendaftaran ke universiti itu.

Setelah tiba di Switzerland, pelajar perlu mendapatkan permit kediaman di jabatan polis tempatan. Mereka perlu menunjukkan pasport yang sah, surat penerimaan dari universiti dan penyata bank atau dokumen lain yang mengesahkan bahawa mereka mempunyai kemampuan dari segi kewangan ketika berada di sekolah. Ini permit kediaman perlu diperbaharui setiap tahun anda belajar di institusi pendidikan tinggi Switzerland.


Universiti Swiss terkemuka

Universiti yang popular di Switzerland termasuk:

  • Universiti Bern (kebanyakannya berbahasa Jerman)
  • Universiti Geneva (kebanyakannya berbahasa Perancis)
  • Universiti Lausanne (berbahasa Perancis)
  • Swiss Institut Teknologi Persekutuan Zurich (Jerman dan berbahasa Inggeris)

 

Switzerland juga mempunyai banyak kolej swasta, universiti seni halus dan universiti pedagogi yang menawarkan diploma yang diiktiraf oleh Persidangan Menteri-menteri Swiss Cantonal Pendidikan, atau EDK.

Tuisyen untuk menghadiri sebuah universiti atau kolej Swiss berbeza-beza antara 2000 francs Switzerland sehingga 8000 francs Switzerland, mungkin lebih bergantung kepada universiti dan kursus pengajian.

 

Perlindungan Insurans Kesihatan

Sesiapa pun yang tinggal di Switzerland lebih lama daripada tiga bulan mesti menjalankan beberapa jenis perlindungan insurans kesihatan, sama ada ia adalah berpangkalan di Switzerland atau diiktiraf oleh negara lain. Pelajar yang tiba dari negara-negara yang menawarkan liputan antarabangsa mungkin tidak perlu mendapatkan Switzerland 's compulsury insurans kesihatan.

 

Mengapa Belajar di Switzerland?

Switzerland adalah terkenal dengan penyelidikan dan pembangunan industri yang inovatif agar pelajar berusaha untuk utama dalam bioteknologi, genetik, farmaseutikal dan lain canggih, kesihatan dan kerjaya perubatan yang berkaitan akan mendapati pendidikan tinggi Swiss penuh dengan program sains dan teknologi yang luar biasa. Seli, Switzerland juga sangat dihormati kerana kepintaran kewangan dan perniagaan mereka. Pelajar berusaha untuk mengejar kerjaya dalam sektor kewangan juga akan mendapati bahawa universiti Swiss menyediakan program ijazah komprehensif untuk perniagaan dan jurusan kewangan.

Mengenai Switzerland

Switzerland, terletak di Eropah Tengah, adalah tanah Alps. Puncak tertinggi adalah yang Dufourspitze di 15.203 kaki (4634 m) di sebelah Swiss sempadan Itali, salah satu daripada 10 sidang kemuncak daripada bongkah Monte Rosa. Kebanyakan Switzerland terdiri daripada dataran pergunungan bersempadan dengan sebahagian besar Alps di selatan dan oleh Pergunungan Jura di barat laut.

Secara rasmi dikenali sebagai Swiss Russian, Switzerland terletak di Eropah Barat dan bersempadan dengan Itali ke barat, Jerman utara, Liechtenstein dan Austria ke timur dan Perancis ke barat. Bern adalah ibu kota Switzerland, negara daratan yang terdiri daripada 26 kanton, atau bahagian-bahagian kecil wilayah yang sedikit berbeza dalam prosedur administrational kerajaan. Majoriti penduduk Switzerland 's (hampir lapan juta orang) tinggal di kawasan yang disebut sebagai Plateau, di mana bandar-bandar berpenduduk padat di Geneva dan Zurich berada.

Switzerland terkenal kerana menjadi salah satu negara terkaya di dunia. Penduduk mempunyai jumlah tertinggi aset bukan kewangan dan kewangan setiap individu berbanding dengan mana-mana rakyat yang lain di dunia. Selain itu, Geneva dan Zurich konsisten disenaraikan sebagai dua bandar mempamerkan piawaian yang terbaik dalam hidup di kalangan semua bandar-bandar global yang lain. Ekonomi Switzerland 's stabil adalah disebabkan oleh sara diri melalui amalan pengeluaran pertanian dan berkesan yang membolehkan ia mengeksport sejumlah besar barang-barang. Kawasan-kawasan lain yang Switzerland menunjukkan kepakaran ekonomi yang sangat baik termasuk pelancongan, perbankan antarabangsa, pengangkutan, bioteknologi dan penyelidikan dan pembangunan.

Switzerland 's iklim
Utara Alps Switzerland iklim sederhana tetapi dipengaruhi oleh pelbagai faktor altitud yang melibatkan pendedahan angin dan keadaan atmosfera yang timbul daripada penempatan gunung.Suhu purata Switzerland 's adalah sekitar 50 darjah Fahrenheit (10 Celsius), dengan jumlah yang rainful turun naik dari sebanyak 67 (170 cm) inci berhampiran Lugano dan serendah 21 (53 cm) inci di sekitar Lembah Rhone. Utara dan barat Alps, penduduk mengalami hujan, iklim agak sejuk dengan suhu yang tinggal di sekitar 32 darjah Fahrenheit (0 Celsius) pada musim sejuk dan 70 darjah Fahrenheit (21 Celsius) di kawasan selatan dan tenggara Alps.

Fakta penting mengenai Switzerland

  • Bendera mempamerkan salib putih terhadap latar belakang merah yang cerah. Senjata salib adalah lebih panjang daripada lebar mereka.
  • Swiss National Anthem, atau Swiss Hymn, bermula dengan garis "Radiant di langit waktu pagi, Tuhan, saya melihat bahawa Engkau adalah malam ". (Trittst dalam Morgenrot daher, Seh 'ich dich dalam Strahlenmeer)
  • Switzerland mengekalkan mata wang sendiri, franc Switzerland, apabila Eropah beralih kepada Euro. Syiling satu, lima, sepuluh, 20 dan 50 centimes terdiri daripada unit-unit kewangan lain. Franc boleh didapati dalam satu, dua dan lima francs. Franc "nota 'ada sepuluh, 20, 50, 500 dan 1000 francs.
  • Switzerland menggunakan sistem metrik untuk menilai berat dan langkah-langkah
  • Cuti umum adalah Tahun Baru 's, Hari Buruh pada 1 Mei dan Krismas. Ascension, Good Friday, Whitmonday dan Paskah Isnin adalah dianggap cuti agama

Bahasa
Kerana Switzerland bersempadan dengan beberapa negara yang berbeza, negeri ini mempunyai empat bahasa kebangsaan - Itali, Jerman, Perancis dan Rhaeto-Romansch. Majoriti rakyat Swiss terutamanya bertutur dalam bahasa Jerman, manakala 20 peratus bercakap Perancis dan lapan peratus bercakap Itali. Banyak dialek yang unik untuk kanton tertentu wujud juga.

Pusat Pengajian

Pusat Pengajian & Universiti di Switzerland

Pusat Pengajian & Universiti Dalam Talian di Switzerland