Mengkhususkan Sarjana dalam Reka Bentuk Perindustrian untuk Seni Bina

Umum

Penerangan Program

Pereka, arkitek, dan jurutera masa depan akan menghadapi cabaran besar dalam reka bentuk dan bangunan bangunan yang sentiasa berubah di peringkat tempatan dan global, dari segi persaingan, pembangunan, dan pemodenan.

Mereka akan dapat mengembangkan idea-idea baru dalam bidang hartanah, dengan merancang penyelesaian yang membenamkan komponen bangunan maju dan mempamerkan reka bentuk susun atur yang inovatif. Khususnya, bidang kepentingan merangkumi bangunan dan peristiwa sementara, rekonstruksi bangunan dan reka bentuk komponen bangunan.

Dalam perspektif ini, Master Pengkhususan dalam Reka Bentuk Perindustrian untuk Senibina bertujuan untuk:

  • Menggabungkan kecekapan multidisiplin untuk mencipta kurikulum maju;
  • Melibatkan syarikat dan profesional untuk menjadikan pengalaman pendidikan sebagai praktikal yang mungkin;
  • Rujuk kepada aset budaya dan ekonomi Itali untuk memperkayakan kecekapan reka bentuk;
  • Mengajar bagaimana untuk membangunkan konsep-konsep yang sangat inovatif berdasarkan kepada seluar reka bentuk yang diberikan oleh syarikat-syarikat sebenar;
  • Menawarkan persekitaran pelbagai budaya untuk meningkatkan pemahaman tentang isu-isu global.

Matlamat

Program ini direka untuk melatih para profesional dengan kemahiran reka bentuk yang digunakan untuk reka bentuk produk perindustrian yang boleh berinteraksi atau disepadukan dengan persekitaran yang dibina, atau komponen makrosistem yang semakin perindustrian, seperti bangunan.

Matlamat program ini adalah untuk menggabungkan pengetahuan yang datang dari dua sektor kecemerlangan di Itali: reka bentuk dan pengeluaran komponen untuk industri pembinaan, kawasan yang sudah diiktiraf di peringkat antarabangsa pada tahap yang terbaik, tetapi yang dapat mencari peluang pembangunan selanjutnya, baik di Itali dan di luar negara.

Aspek negara kita mempunyai tradisi yang berkualiti tinggi dalam pembuatan unsur-unsur siap untuk pembinaan sangat menarik, contohnya dalam bidang bahan binaan (bata, agregat, dan lain-lain) dan salutan (barangan tembikar, mosaik, dll.), dan juga di sana, adalah syarikat yang sangat baik dalam menghasilkan struktur dan sistem. Oleh itu, program ini menawarkan kemahiran Reka Bentuk Perindustrian berdasarkan kualiti reka bentuk / pengeluaran Itali yang boleh digunakan untuk pasaran antarabangsa. Para profesional yang terlatih dalam program ini akan dapat menguruskan kompleksiti reka bentuk produk perindustrian untuk persekitaran yang dibina, berhubung dengan kemasukannya dalam bangunan, dalam syarikat-syarikat yang mempunyai sektor produktif yang berbeza yang merangkumi pelbagai komponen pembinaan, cahaya dan prefabrication berat, produk pembinaan untuk membina sampul, sistem pemasangan dan peralatan berfungsi persekitaran yang dibina. Pelajar boleh bekerja di syarikat, atau reka bentuk dan firma kejuruteraan yang meminta interaksi mereka dengan dunia perniagaan. Pendidikan yang disediakan oleh Guru ini termasuk menjalankan kuliah, seminar, latihan, dan bengkel.

Penerangan kerja dan penilaian akhir

Pelajar akan menjadi pereka pakar, dengan pengetahuan teori yang digabungkan dengan pengalaman penting yang digunakan untuk industri pembinaan, dan pengurus produk, dengan sikap multidisiplin yang kuat, yang terlibat dalam pembangunan produk baru dan kemasukan mereka dalam persekitaran yang dibina.

Keperluan kemasukan

ID4A Master Pengkhususan bertujuan untuk graduan dalam Reka Bentuk Perindustrian, Kejuruteraan dan Seni Bina yang ingin melanjutkan pendidikan mereka dan memperoleh kemahiran di kawasan projek khusus.

Master Pengkhususan dikhaskan untuk calon dengan Diploma Universiti atau Ijazah Universiti (ijazah sistem lama Itali) atau Sarjana Muda atau Sarjana Sains (ijazah sistem baru Itali) dalam bidang politeknik. Bagi calon yang tamat pengajian di luar negara, tajuk pengajian yang bersamaan di institusi pendidikan masing-masing akan dipertimbangkan.

Tahap bahasa Inggeris yang baik diperlukan.

Prosedur kemasukan

Untuk mengambil bahagian dalam proses pemilihan, borang permohonan mesti diselesaikan dalam talian dalam tempoh akhir yang berikut:

  • Bagi warga Itali / asing dengan kelayakan yang diperoleh di Itali pada 8 Ogos, 2020
  • Bagi warga UE Ekspres pada 8 Julai, 2020

Tuisyen dan yuran

Jumlah kos Master adalah 12.000 € VAT bebas menurut Art. 10 Dpr 633/72.

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Baca Ringkas