Mengkhususkan Sarjana dalam Reka Bentuk Perindustrian untuk Seni Bina

Umum

Penerangan Program

Pereka, arkitek, dan jurutera masa depan akan menghadapi cabaran besar dalam reka bentuk dan bangunan bangunan yang sentiasa berubah di peringkat tempatan dan global, dari segi persaingan, pembangunan, dan pemodenan.

Mereka akan dapat mengembangkan idea-idea baru dalam bidang hartanah, dengan merancang penyelesaian yang membenamkan komponen bangunan maju dan mempamerkan reka bentuk susun atur yang inovatif. Khususnya, bidang kepentingan merangkumi bangunan dan peristiwa sementara, rekonstruksi bangunan dan reka bentuk komponen bangunan.

Dalam perspektif ini, Master Pengkhususan dalam Reka Bentuk Perindustrian untuk Senibina bertujuan untuk:

  • Gabungkan kecekapan pelbagai disiplin untuk membuat kurikulum lanjutan.
  • Libatkan syarikat dan profesional untuk menjadikan pengalaman pendidikan sepraktis mungkin.
  • Rujuk aset budaya dan ekonomi Itali untuk memperkayakan kecekapan reka bentuk.
  • Ajar bagaimana mengembangkan konsep yang sangat inovatif berdasarkan taklimat reka bentuk yang diberikan oleh syarikat sebenar.
  • Menawarkan persekitaran pelbagai budaya untuk meningkatkan pemahaman tentang isu-isu global.

Matlamat

Program ini direka untuk melatih para profesional dengan kemahiran reka bentuk yang digunakan untuk reka bentuk produk perindustrian yang boleh berinteraksi atau disepadukan dengan persekitaran yang dibina, atau komponen makrosistem yang semakin perindustrian, seperti bangunan.

Matlamat program ini adalah untuk menggabungkan pengetahuan yang datang dari dua sektor kecemerlangan di Itali: reka bentuk dan pengeluaran komponen untuk industri pembinaan, kawasan yang sudah diiktiraf di peringkat antarabangsa pada tahap yang terbaik, tetapi yang dapat mencari peluang pembangunan selanjutnya, baik di Itali dan di luar negara.

Aspek bahawa negara kita mempunyai tradisi berkualiti tinggi dalam pembuatan elemen siap untuk pembinaan sangat menarik, misalnya dalam bidang bahan binaan (batu bata, agregat, dll.) Dan pelapis (barang tembikar, mosaik, dll.), dan juga terdapat syarikat yang sangat baik dalam pembuatan struktur dan sistem. Oleh itu, program ini menawarkan kemahiran Reka Bentuk Industri berdasarkan reka bentuk / kualiti pengeluaran Itali yang dapat diterapkan ke pasaran antarabangsa. Profesional yang dilatih dalam program ini akan dapat menguruskan kerumitan reka bentuk produk industri untuk persekitaran binaan, sehubungan dengan kemasukannya ke dalam bangunan, di syarikat-syarikat dari berbagai sektor produktif yang merangkumi pengeluaran pelbagai komponen pembinaan, cahaya dan prefabrikasi berat, produk pembinaan untuk sampul bangunan, sistem pemasangan dan peralatan berfungsi persekitaran binaan. Pelajar boleh bekerja di syarikat, atau syarikat reka bentuk dan kejuruteraan yang meminta interaksi mereka dengan dunia perniagaan. Pendidikan yang diberikan oleh Master ini merangkumi menjalankan kuliah, seminar, latihan, dan bengkel.

Penerangan kerja dan penilaian akhir

Pelajar akan menjadi pereka pakar, dengan pengetahuan teori yang digabungkan dengan pengalaman penting yang digunakan untuk industri pembinaan, dan pengurus produk, dengan sikap multidisiplin yang kuat, yang terlibat dalam pembangunan produk baru dan kemasukan mereka dalam persekitaran yang dibina.

Keperluan kemasukan

Master Pengkhususan ID4A ditujukan untuk graduan dalam Reka Bentuk Perindustrian, Kejuruteraan, dan Seni Bina yang ingin melanjutkan pendidikan dan memperoleh kemahiran di bidang projek khusus.

Master Pengkhususan dikhaskan untuk calon dengan Diploma Universiti atau Ijazah Universiti (ijazah sistem lama Itali) atau Sarjana Muda atau Sarjana Sains (ijazah sistem baru Itali) dalam bidang politeknik. Bagi calon yang tamat pengajian di luar negara, tajuk pengajian yang bersamaan di institusi pendidikan masing-masing akan dipertimbangkan.

Tahap bahasa Inggeris yang baik diperlukan.

Prosedur kemasukan

Untuk mengambil bahagian dalam proses pemilihan, borang permohonan mesti diselesaikan dalam talian dalam tempoh akhir yang berikut:

  • Bagi warganegara Itali / asing dengan kelayakan yang diperoleh di Itali pada 8 Ogos 2020.
  • Untuk warganegara Extra UE dalam 8 Julai 2020 .

Tuisyen dan yuran

Jumlah kos Master adalah 12.000 tanpa VAT mengikut Art. 10 Dpr 633/72.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Baca Ringkas