Sarjana Sains Autonomous Systems

Autonomi, keupayaan menyesuaikan diri dan integrasi rangkaian adalah ciri-ciri ciri-ciri sistem IT yang kompleks. sistem kawalan konvensional dan seni bina tidak lagi mencukupi untuk merealisasikan potensi teknologi ini sepenuhnya, dan tidak pula mereka mencukupi untuk menguasai kerumitan sistem tersebut. Penyelesaian itu adalah untuk mereka bentuk komponen terpilih sebagai 'sistem autonomi' yang boleh bertindak terutamanya pada diri mereka sendiri tanpa kawalan luaran kebanyakan masa. Dalam konteks ini, robot mudah alih dan biomimetic autonomi membentuk barisan hadapan dalam pembangunan.

Program antarabangsa Autonomous Systems menawarkan latihan yang pelbagai dalam bidang kecerdasan buatan dan robotik, merangkumi pelbagai jenis isu yang terlibat dalam bidang ini.

Program empat semester bertujuan untuk mencabar pelajar berbakat, bermotivasi dan berdedikasi, dan melibatkan kerja kursus dan kerja-kerja projek. Sebahagian besar program, termasuk penyediaan tesis sarjana, melibatkan projek-projek penyelidikan dan pembangunan.

Bahagian kerja projek mengambil bentuk projek R & D 9 bulan dan projek tesis akhir. gabungan program ini dengan Institut Fraunhofer, salah sebuah institusi penyelidikan terkemuka di Jerman dan organisasi terbesar bagi sains gunaan di Eropah, menyediakan peluang yang sukar untuk pelajar yang mengikuti latihan praktikal yang luas dalam projek-projek di pinggir pemotongan di padang. Projek-projek juga boleh dijalankan dalam beberapa usaha penyelidikan yang lain yang lebih luas di universiti. Ini membantu untuk memastikan pendidikan yang berkualiti tinggi dalam bidang ini, dan juga menawarkan latihan berorientasikan masalah dalam kemahiran lembut seperti pengurusan projek dan persembahan.

Pembentangan oleh penceramah antarabangsa yang terkemuka dijadualkan secara tetap dan membantu untuk mendedahkan lagi pelajar kepada keadaan seni dalam pelbagai bidang robotik yang berkaitan. Jumlah kerusi yang setiap semester adalah terhad kepada hanya 25 calon, dengan itu memastikan pelajar mengakui pendidikan yang berkualiti tinggi. Satu tahap yang luar biasa komitmen, proaktif, disiplin diri dan keupayaan untuk bekerja dengan baik di bawah tekanan yang diharapkan daripada calon.

Program ini diiktiraf sepenuhnya oleh ASIIN, agensi akreditasi Jerman untuk program pengajian dalam bidang kejuruteraan, informatik, dan sains semula jadi. ASIIN adalah ahli Washington Accord bagi pengiktirafan antarabangsa program ijazah bertauliah dan, oleh itu, akreditasi program ini diiktiraf di seluruh dunia.

Program Sarjana Autonomous Systems ditawarkan oleh Institut Sains Gunaan di Pusat Antarabangsa Bonn-Aachen bagi Teknologi Maklumat (B-IT) yang berasaskan kepada kerjasama antara dua pusat Jerman kecemerlangan yang terkemuka: Institut Fraunhofer untuk Analisis Pintar dan Sistem Maklumat (IAIS) dan Jabatan Sains Komputer daripada Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Universiti Sains Gunaan (H-BRS).

matlamat program

Matlamat kursus ini kajian adalah untuk menyediakan pelajar yang mempunyai ijazah universiti awal peluang untuk mempelajari konsep saintifik ditubuhkan, kaedah, dan teknik untuk membolehkan mereka kedua-dua ini akan bertambah lanjut dan untuk memohon mereka ke arah penyelesaian masalah praktikal. Fokus kursus pengajian adalah pada soalan dan prinsip-prinsip reka bentuk diedarkan, berinteraksi sistem autonomi.

Ciri-ciri Course

• Kursus pengajian yang dikendalikan dalam Bahasa Inggeris

• kajian multidisiplin meningkatkan kemahiran dan pengetahuan pelajar yang sedia ada

• Di peringkat antarabangsa yang diiktiraf Sarjana Muda Sains

• Persediaan untuk PhD

• Program mentor khas oleh ahli fakulti

• Satu lawan satu sokongan (teman belajar) untuk pelajar antarabangsa yang masuk

• Percuma kelas bahasa Jerman ditawarkan kepada pelajar antarabangsa

• Peluang dalam projek-projek penyelidikan berprofil tinggi

• Peluang untuk terlibat dalam pasukan RoboCup program yang memenangi anugerah

• Peluang untuk menghabiskan semester di salah satu daripada universiti rakan kongsi program ini

• Peluang untuk tinggal dan belajar di Bonn, Jerman, dan belajar bahasa asing yang baru

KEPERLUAN

Untuk kemasukan ke program ini, ijazah akademik profesional (Sarjana Muda atau yang setaraf) diperlukan dalam bidang sains komputer, matematik, sains semula jadi, atau kejuruteraan.

keperluan lain adalah pengetahuan yang mencukupi tentang konsep, kaedah dan alat dalam bidang sains komputer. Pengetahuan seperti itu biasanya diperolehi dalam empat tahun kursus Sains komputer dengan sekurang-kurangnya 65% kandungan Sains komputer. pemohon Program yang telah menamatkan pengajian di peringkat ijazah peringkat pertama dalam mata pelajaran matematik / sains atau kejuruteraan boleh diterima masuk ke program yang diberikan bahawa kursus itu mempunyai kandungan komputer sains, sebagai peraturan, sekurang-kurangnya 50%. Mereka juga mesti melaksanakan tugasan tambahan, yang hendaklah dinyatakan secara individu, bernilai sehingga 30 ECTS kredit.

Akhir sekali, kerana program ini diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, TOEFL atau IELTS untuk penguasaan bahasa Inggeris diperlukan (untuk semua orang-orang yang tidak mempunyai bahasa Inggeris sebagai bahasa rasmi di negara mereka). A TOEFL minimum skor 557 kertas berasaskan, berasaskan komputer-220, atau 83, atau setara berasaskan internet, Diterima. Kod TOEFL untuk universiti adalah 7977 ( "Fachhochschule Bonn-Rhein-Sieg"). Sebagai alternatif, IELTS skor minimum 6.5 Diterima. Tiada kemahiran bahasa Jerman diperlukan untuk program ini.

Kemasukan adalah berdasarkan semata-mata kepada kelayakan dan kecemerlangan akademik.

tarikh akhir

Bagi pemohon yang memerlukan visa:

  • Bagi Winter Semester: 15 Januari tahun yang sama semester bermula
  • Untuk Summer Semester: Julai 1 tahun sebelum semester bermula

Bagi pemohon yang tidak memerlukan visa:

  • Bagi Winter Semester: 15 Ogos tahun yang sama bahawa semester bermula
  • Untuk Summer Semester: 15 Februari tahun yang sama bahawa semester bermula

Tetingkap permohonan bagi semester musim sejuk membuka 15 Oktober tahun sebelum semester musim sejuk. Untuk semester musim panas, jendela perpindahan dibuka pada 1 April, tahun sebelum semester musim panas.


Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Hochschule Bonn-Rhein-Sieg »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
Free
Tiada yuran tuisyen
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019