Filter
Ijazah Sarjana
Republik Czech Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Teologi di Republik Czech

Manfaat Sarjana melampaui meningkatkan potensi pendapatan anda. Mereka boleh menyediakan anda dengan kemahiran peribadi dan profesional untuk mempercepatkan pembangunan anda. Mereka juga adalah peluang untuk membezakan diri anda daripada rakan-rakan anda, ramai daripada mereka akan mempunyai sama A-level dan kelayakan ijazah.

Lebih daripada sekadar kajian satu agama, teologi umumnya meliputi pelbagai tradisi agama dan falsafah, mencari pemahaman yang lebih baik mengenai ketuhanan. Walaupun ia boleh dikaji untuk memasukkan perintah agama tertentu, ia juga menyediakan pelajar dengan pemahaman kepercayaan rakyat secara umum.

Republik Czech mempunyai pendidikan universiti yang mantap dan penyelidikan berasaskan. Ini telah menjadikan pembelajaran Jogja Prague salah satu kurikulum dihormati 's di Eropah kerana ia memupuk semangat kreativiti dan inovasi di kalangan pelajar.

Sarjana dalam Teologi di Republik Czech

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Teologi, Republik Czech

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Charles University Protestant Theological Faculty

Graduan dilengkapi dengan pengetahuan teologi Kristian dalam dimensi bersejarah, sistematik dan praktikal. Mereka mampu bekerja dengan teks-teks alkitab dalam bahasa asal ... [+]

Graduan dilengkapi dengan pengetahuan teologi Kristian dalam dimensi bersejarah, sistematik dan praktikal. Mereka mampu bekerja dengan teks-teks alkitab dalam bahasa asal dan mahir dalam hermeneutika teks-teks Kristian, dengan penekanan khusus pada tradisi Reformasi, dan dalam dialog dengan tradisi Kristian lain, dengan falsafah, dan dengan sains sosial. Mereka sudah biasa dengan fenomenologi agama, dengan agama-agama dunia tradisional dan gerakan-gerakan agama baru.

Perihalan kriteria pengesahan dan penilaian

Peperiksaan masuk berlaku dalam satu pusingan dan hanya mempunyai bahagian lisan.

Ujian temuduga mengenali pemohon tentang teologi alkitabiah (termasuk bahasa asal), teologi sistematik, teologi sejarah, agama dunia, dan falsafah.... [-]

Republik Czech Prague
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu