Sarjana dalam Tenaga

Terbaik 112 Ijazah Sarjanav dalam Tenaga 2018

Tenaga

A Sarjana Tenaga adalah ijazah lanjutan yang membolehkan pelajar sains dan kejuruteraan untuk meneruskan pendidikan mereka dengan memberi tumpuan kepada tenaga. Program khas menyediakan kajian dalam bidang-bidang tertentu, seperti sumber tenaga nuklear, solar atau mapan.

 

Apakah Sarjana Tenaga? Satu program sarjana dalam tenaga memberi tumpuan kepada cara-cara untuk memenuhi permintaan dunia yang semakin meningkat untuk kuasa. Kajian boleh tertumpu kepada sumber yang tertentu atau menyediakan persediaan untuk penyelidikan dan pembangunan opsyen baru. Bidang nuklear menawarkan kursus-kursus dalam fizik nuklear, termodinamik, sains bahan dan reka bentuk loji nuklear. Kajian Solar memberi tumpuan kepada sumber yang boleh diperbaharui dengan kursus dalam pemanasan solar, elektrik dan pengurusan. Nakhoda tenaga lestari menyediakan pelajar untuk memohon teknologi dalam meningkatkan kecekapan dan mengurangkan kesan penggunaan kuasa konvensional.Terdapat juga program-program yang menyepadukan pertimbangan alam sekitar, sosial dan kerajaan dalam pembangunan dan penggunaan sumber.

 

Manfaat bidang ini dirasai pada skala global. Permintaan yang semakin meningkat di dunia untuk kuasa dan kesan penggunaan tenaga terhadap alam sekitar adalah pertimbangan utama untuk masa depan. Generasi yang akan datang boleh mendapat keuntungan daripada usaha-usaha pakar hari ini.

 

Kos mengikuti dalam tenaga sarjana akan berbeza-beza mengikut lokasi sekolah dan program yang ditawarkan. Pelajar perlu penyelidikan pilihan mereka dan memilih jalan yang paling sesuai dengan matlamat dan kewangan mereka.

 

Terdapat beberapa pilihan dalam kerjaya tenaga. Pekerjaan dalam penyelidikan boleh didapati di mana-mana pengkhususan. Siswazah dari kajian nuklear dicari untuk reka bentuk dan pembinaan, pengurusan sisa, dan operasi loji.Jurutera solar dikehendaki dalam banyak cabang industri tenaga dan juga digunakan untuk merancang dan melaksanakan sistem dalam sektor awam dan swasta. Pakar sumber mapan perlu dilakukan bagi membantu dalam peralihan ke arah penyelesaian yang boleh diperbaharui, kedua-dua dalam tetapan kerajaan dan perniagaan. Universiti di seluruh dunia mendapatkan graduan tenaga untuk tugas mengajar.

 

Untuk mengambil langkah pertama ke arah bidang yang menarik dengan begitu banyak faedah bagi umat manusia, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

 

 

 

Baca lebih lanjut

Master Dalam Tenaga Informatik

University of Applied Sciences Upper Austria
Campus Sepenuh masa October 2018 Austria Hagenberg

Tenaga adalah denyutan jantung yang mendasari ekonomi global - faktor kritikal dalam pengeluaran hampir semua barangan dan perkhidmatan dalam dunia moden. Jelas sekali, memandangkan peranan kritikal tenaga, imperatif memandu di mana-mana ekonomi ialah untuk memastikan jaminan bekalan, mengekalkan daya saing dan menyelia peralihan kepada masa depan yang rendah karbon ... [+]

Sarjana dalam Informatik Tenaga

Tenaga adalah denyutan jantung yang mendasari ekonomi global - faktor kritikal dalam pengeluaran hampir semua barangan dan perkhidmatan dalam dunia moden. Jelas sekali, memandangkan peranan kritikal tenaga, imperatif memandu di mana-mana ekonomi ialah untuk memastikan jaminan bekalan, mengekalkan daya saing dan menyelia peralihan kepada masa depan yang rendah karbon.

Keperluan utama dalam hal ini adalah pengurusan strategik bekalan dan meningkatkan generasi keseluruhan dan pengedaran. Memberi kesan kepada matlamat yang mencabar akan pelbagai faktor, termasuk kemajuan dalam tenaga boleh diperbaharui, e-mobiliti dan teknologi hijau, untuk nama hanya beberapa. Menguruskan persekitaran yang berubah-ubah bukan tugas yang mudah. Yang memerlukan penyelesaian IT yang bijak dan pakar-pakar IT oleh itu berpendidikan tinggi mampu untuk mereka bentuk dan / atau mengendalikan grid pintar masa depan, infrastruktur bandar pintar dan sistem bekalan tenaga dipertingkatkan.... [-]


Master of Engineering in Water Engineering

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Campus Sepenuh masa October 2018 Jerman Magdeburg

[+]

Mula belajar Program ini bermula pada semester musim sejuk dan musim panas. Pemohon yang memiliki sijil asing sila memohon sehingga 31 Mei (semester musim sejuk) atau 30 November (semester musim panas) melalui uni-assist eV.

Program Sarjana ini dijalankan sebagai program sarjana bersama oleh Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences bersama-sama dengan Universidad de La Coruña / Sepanyol. Semester pertama diajar di Universiti La Coruña dan semester kedua di Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences. Semester ketiga adalah semester latihan di salah satu daripada dua universiti yang terkenal atau di universiti lain yang menyertai atau di syarikat / institusi.

Objektif program ... [-]

Eit-KIC Master Dalam Tenaga (leuven Et Al)

KU Leuven: Faculty of Engineering Science
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Belgium Leuven + 1 lagi

[+]

Apakah 'Master EIT-KIC Tenaga' semua kira-kira? Struktur

Pada tahun kedua, pelajar terus berusaha ke arah menulis tesis Sarjana dan menghadiri kursus elektif: umum, memperluas dan pilihan tertentu.

Projek bersepadu juga dimasukkan. Ini sekolah musim panas merangkumi soft skills seperti teambuilding, rangkaian, kepimpinan, keusahawanan dan komunikasi antara budaya, semua didorong oleh perbualan yang menarik dengan profesional dari industri tenaga, firma perundingan dan majlis perbandaran.

Pelajar-pelajar ini menemui pelbagai inovasi dan teknologi dalam sektor bandar pintar terkemuka di luar kurikulum tradisional.

Di sini pelajar belajar untuk mengintegrasikan dan mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi dalam mereka tahun sebelumnya. penemuan projek akan disiasat dengan tujuan untuk mengoptimumkan nilai dan permohonan mereka dalam kedua-dua konteks tenaga semasa dan akan datang.... [-]


Tuan Kewangan (ekonomi Kewangan Dalam Tenaga Dan Alam Sekitar)

Faculty of Business, Hong Kong Polytechnic University
Campus Sepenuh masa 1 - 2  Pendaftaran Terbuka Hong Kong Kowloon

The Master Kewangan (Ekonomi Kewangan dalam Tenaga dan Alam Sekitar) program (MoF-EEE) sesuai untuk graduan ijazah, khususnya mereka yang tidak mempunyai atau pengalaman kerja yang sedikit, yang ingin pakar dalam tenaga dan alam sekitar bidang industri kewangan. pengkhususan ini dibina di atas ekonomi yang kukuh dan asas-asas kewangan dan menyediakan pelajar dengan perniagaan up-to-tarikh dan maklumat kewangan kepada pembangunan pasaran tenaga dan alam sekitar. [+]

Sarjana Kewangan - Ekonomi Kewangan dalam Tenaga dan Alam Sekitar (EEE)

The Master Kewangan - Ekonomi Kewangan dalam Tenaga dan Alam Sekitar program (FT MoF-EEE) sesuai untuk graduan ijazah, khususnya mereka yang tidak mempunyai atau pengalaman kerja yang sedikit, yang ingin pakar dalam tenaga dan alam sekitar bidang industri kewangan. pengkhususan ini dibina di atas ekonomi yang kukuh dan asas-asas kewangan dan menyediakan pelajar dengan perniagaan up-to-tarikh dan maklumat kewangan kepada pembangunan pasaran tenaga dan alam sekitar.

Hasil Program

Setelah selesai program FT MoF-EEE, graduan akan dapat:

memahami kerangka konsep yang diambil daripada Perakaunan, Pengurusan Risiko, Ekonomi, Kaedah Kuantitatif dan Undang-undang analisis isu-isu pelaburan dan kewangan korporat. menyelesaikan masalah pengurusan / kewangan korporat aset kerana mereka menonjolkan diri dalam situasi kehidupan sebenar. merangka strategi dan dasar kewangan. menunjukkan kesedaran mengenai implikasi etika kewangan / ekonomi berasaskan keputusan mengenai tenaga dan isu-isu alam sekitar. ... [-]

Masters of Management in Energy

A. B. Freeman School of Business
Campus Sepenuh masa 10  September 2018 Amerika Syarikat New Orleans

The curriculum was developed by faculty who specialize in energy and by industry professionals who work with our faculty and recruit our students. [+]

Ijazah Sarjanav dalam Tenaga. Masters of Management in Energy Program Overview The Master of Management in Energy program (MME) is a 10-month, full- time program beginning each July. Ideal candidates have solid academic backgrounds in quantitative majors such as accounting, business, computer science, economics, engineering, finance, mathematics, or sciences. The curriculum was developed by faculty who specialize in energy and by industry professionals who work with our faculty and recruit our students. Specialized courses include energy accounting, energy data analysis, energy economics, energy investment banking, energy modeling, energy portfolio management, energy risk management, energy strategy, and energy trading. The energy and finance courses are taught in our $3 million dollar trading center that is equipped with industry-leading technology, databases, and trading software from Trading Technologies, Thompson Reuters, MorningStar, MathWorks, and 1Derrick. Graduates of the program are prepared to pursue career opportunities with energy companies, banks, trading organizations, utilities, ISOs, financial services and consulting firms, and regulatory agencies. Curriculum ... [-]

Biomass Tuan Dan Sisa Untuk Tenaga Dan Bahan-bahan (biwem)

IMT Mines Albi
Campus Sepenuh masa September 2018 Perancis Albi

Objektif BiWEM adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mantap teori dan praktikal khusus dalam bidang biomass dan sisa pemprosesan. Pelajar program ini akan memperoleh keupayaan untuk mereka bentuk proses biologi atau termokimia berdaya maju bagi penukaran biojisim dan sisa ke dalam bahan-bahan baru atau pembawa tenaga, dalam tempoh pembangunan yang mampan. [+]

MINES ALBI adalah sebuah sekolah siswazah kejuruteraan bertempat di Albi, sebuah bandar yang panas, yang indah dan yang terletak di kawasan Toulouse, di Barat Daya Perancis.

Semua pelajar mempunyai tempat tinggal yang di bandar atau di kampus di mana mereka boleh mengamalkan aktiviti sukan banyak, walaupun pada hujung minggu lalu.

-> ADAKAH ANDA INGIN MENJADI PROFESIONAL YANG MENYUMBANG MENCIPTA DUNIA lebih adil?

Adakah anda ingin mereka bentuk penyelesaian teknikal yang memenuhi keperluan tenaga di samping mengurangkan penggunaan sumber yang tidak boleh diperbaharui dan pelepasan gas rumah hijau? Jika demikian, Master Biomass dan Sisa Tenaga dan Bahan, 100% diajar dalam bahasa Inggeris, menawarkan anda peluang yang unik untuk menjadi pemain utama dalam iklim dan perubahan sosial. Untuk menyertai program ini sepenuh masa lebih dua tahun, anda akan memperoleh semua kemahiran yang diperlukan untuk berada di barisan hadapan dalam membuat keputusan dalam bidang Waste dan Biomass penaikan harga untuk menghadapi cabaran masa depan.... [-]


Sarjana Pengurusan

LUISS Business School
Campus Sepenuh masa 12  October 2018 Itali Rome

Program ini disesuaikan untuk pelajar yang bersedia mempelajari lebih lanjut mengenai pendigitalan perniagaan, kemampanan dan trend baru pengurusan risiko. [+]

Master menawarkan 3 trek :

Major dalam Ekosistem Digital

Ia membangunkan keupayaan tersendiri dan pengetahuan berharga yang diperlukan untuk menggabungkan strategi perniagaan dan teknologi yang didorong.

Major dalam Industri Tenaga

Ia menyediakan peserta dengan pengetahuan yang kukuh tentang ekosistem tenaga untuk menghadapi cabaran seperti: pemanasan global, keletihan bahan api fosil, ancaman kepada kemapanan.

Utama dalam Pengurusan Risiko dan insurans

Ia memberikan tinjauan menyeluruh mengenai bidang pengurusan risiko untuk menilai dan mengagregat tipologi risiko yang berbeza dan menilai impak kumulatif mereka di seluruh organisasi.

[-]

Master Eksekutif Dalam Tenaga Dan Sumber

Hamad bin Khalifa University
Campus Sepenuh masa 16  September 2018 Qatar Doha

Sarjana Eksekutif Hamad bin Khalifa Universiti Tenaga dan Sumber menawarkan pendekatan pendidikan yang inovatif dalam bidang tenaga dan sumber (E & R) dengan mengintegrasikan disiplin geopolitik, dasar awam, teknologi, kewangan, pengurusan, dan strategi. Program antara disiplin 16 bulan ini direka untuk profesional yang berpengalaman dan bercita-cita tinggi. Ia membawa bersama pakar-pakar terkemuka dari pelbagai ... [+]

Sarjana Eksekutif dalam Tenaga dan Sumber Sarjana Eksekutif Hamad bin Khalifa Universiti dalam Tenaga dan Sumber menawarkan pendekatan pendidikan yang inovatif dalam bidang tenaga dan sumber (E & R) dengan mengintegrasikan disiplin geopolitik, dasar awam, teknologi, kewangan, pengurusan, dan strategi. Program antara disiplin 16 bulan ini direka untuk profesional yang berpengalaman dan bercita-cita tinggi. Ia membawa bersama pakar-pakar terkemuka dari pelbagai disiplin dan ditawarkan dengan kerjasama Universiti Georgetown, Texas A & M University, dan HEC Paris. Peserta yang berjaya akan menamatkan pengajian dengan ijazah Sarjana Eksekutif dari HBKU dan akan layak untuk menerima suatu perakuan siap daripada setiap universiti rakan kongsi HBKU seperti Georgetown University, Texas A & M University, dan HEC Paris. Kemasukan Syarat Pemohon memohon kemasukan ke Sarjana Eksekutif dalam Tenaga dan Sumber Program mesti mempunyai ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf dengan pengalaman yang luas profesional dan kepimpinan dan kecakapan berbahasa Inggeris. [-]

Program Pengurusan Aliran Bahan Antarabangsa (IMAT)

Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)
Campus Sepenuh masa September 2018 Jepun Beppu Jerman Birkenfeld + 2 lagi

Program Sarjana Pengurusan Bahan Aliran Antarabangsa (IMAT) adalah program sarjana master ganda APU dengan Universiti Sains Terapan Trier, yang dikendalikan oleh Institut Pengurusan Bahan Terapan (IfaS) di Jerman. Pelajar IMAT mendapat peluang untuk belajar di APU di Beppu, Jepun, tempat kelahiran pergerakan One Village One Product (OVOP), pada tahun pertama mereka dan di Kampus Alam Sekitar Birkenfeld (ECB), kampus Zero Emas pertama (ZE) di Eropah, pada tahun kedua mereka. [+]

Gambaran keseluruhan

IMAT adalah program dwi-ijazah yang diuruskan bersama oleh APU dan Institut Pengurusan Aliran Bahan Terapan (IFaS), sebuah institut penyelidikan inovatif Universiti Trier of Applied Sciences (Jerman). Pelajar akan menghabiskan tahun pertama mereka belajar di APU dan tahun kedua di Campus Zero-Emission Birkenfeld di Jerman.

Program ini menawarkan pengetahuan bersepadu dalam kejuruteraan, ekonomi, undang-undang dan sains alam dan sosial. Sebagai tambahan kepada matlamat pembelajaran Bahagian Sains Kelestarian APU, IMAT menawarkan kursus pelbagai disiplin untuk menyediakan pelajar menjadi profesional muda dalam reka bentuk sistem pelupusan sifar dengan pengetahuan yang mendalam dalam tenaga boleh diperbaharui, pengurusan sumber air bersepadu dan lain-lain kawasan pembangunan komuniti yang mampan. Pelajar juga akan berpeluang menjalankan kerja di Jepun dan mengambil bahagian dalam latihan di Jerman. Pelajar IMAT perlu mengemukakan tesis tuan kepada IfaS di Jerman. Ringkasan ringkas tesis ini dikemukakan kepada APU dalam bentuk laporan penyelidikan. Apabila program selesai, pelajar menerima dua gelaran sarjana, Sarjana Sains dalam Dasar Kerjasama Antarabangsa (dari APU) dan Sarjana Kejuruteraan dalam Pengurusan Bahan Aliran Antarabangsa (dari Universiti Trier of Applied Sciences).... [-]


Maestría en Administración de la Energía y sus Fuentes Renovables (MER) (en línea)

Tecnológico de Monterrey
Online Sepenuh masa Sambilan August 2018 Mexico Morelia, Michoacan + 1 lagi

El desarrollo de los países requiere que la administración de los servicios y el uso de la energía estén garantizados en un contexto de desarrollo sostenible. Para lograrlo es necesario innovar en la administración de la energía, dar preferencia a la conservación de los recursos energéticos no renovables y favorecer el uso de las fuentes alternas de energía. [+]

Importancia de la Energía y el uso de sus Fuentes Renovables

El desarrollo de los países requiere que la administración de los servicios y el uso de la energía estén garantizados en un contexto de desarrollo sostenible. Para lograrlo es necesario innovar en la administración de la energía, dar preferencia a la conservación de los recursos energéticos no renovables y favorecer el uso de las fuentes alternas de energía.

Dirigido a

Profesionistas con responsabilidad en los procesos de planeación y administración de energía, y en el desarrollo, implantación y evaluación de políticas de administración energética.

Objetivo del programa Formar profesionistas capaces de optimizar el uso de la energía, tanto en el sector público como en el privado. Desarrollar líderes calificados para la administración de la energía, incluyendo el uso de fuentes alternas y convencionales. Plan de Estudios ... [-]

Master Eropah Dalam Pengurusan Sistem Tenaga Lestari

European Master in Renewable Energy and European Master in Sustainable Energy System Management
Campus Sepenuh masa September 2018 Belanda Groningen Sepanyol Zaragoza + 1 lagi

SESyM memfokuskan kepada aspek disiplin sistem tenaga. Ia menyediakan pengurusan dan komunikasi kemahiran, serta pengetahuan teknikal yang diperlukan untuk menangani cabaran peralihan sistem tenaga. [+]

Objektif

Tujuan Master Eropah di Energy Management System mampan adalah untuk menyediakan pelajar pasca siswazah dengan kemahiran yang diperlukan untuk pekerjaan dalam industri Tenaga Lestari. Pelajar akan pakar dalam analisis kes perniagaan, model, reka bentuk dan pelaksanaan projek. Hasil daripada hubungan asing kursus memerlukan, pelajar-pelajar kita akan mempunyai prospek penting antarabangsa untuk keperluan industri HR.

Dengan membina kursus dalam tiga bahagian, pelajar yang dijamin untuk menghabiskan masa sekurang-kurangnya dua negara-negara EU yang berbeza dan membuat hubungan dengan pelbagai institusi Eropah dan syarikat yang terlibat dalam sektor tenaga boleh diperbaharui. Universiti-universiti yang mengambil bahagian semua mantap dalam latihan dan sektor pendidikan dan juga diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk kerja-kerja mereka dalam bidang pengurusan sistem tenaga yang mapan.... [-]


Maestría en Energía Renovable

Universidad Autónoma de Guadalajara
Campus Sepenuh masa July 2018 Mexico Guadalajara

La Maestría en Energía Renovable que ofrece la UAG es una respuesta a esta necesidad de la sociedad, del medio ambiente y del mercado, cuando el desarrollo de energías alternativas, el uso racional de la energía y las consecuencias del cambio climático cobran mayor relevancia. [+]

Estudia Maestría en Energía Renovable en UAG

Objetivo del Programa

Las fuentes renovables de energía son una realidad en el México moderno. En tecnología fotovoltaica existe una capacidad generadora superior a los 20 MW y tan solo en el año 2011, esta capacidad instalada fue duplicada en nuestro país. Sin embargo, nuestra nación tiene potencial de crecer en todas las tecnologías de energía renovable, sobretodo en la termosolar y en el uso de hidrógeno y la biomasa.

La penetración acelerada de la tecnología en energía renovable representa una oportunidad para la generación de empleos, pero también un reto en términos de la formación del capital humano.

En ese sentido el país requiere de especialistas, tanto en el aprovechamiento eficiente de las fuentes actuales, como en el diseño, implementación, operación, monitoreo y mantenimiento de tecnologías alternas.... [-]


Sarjana Mengenai Kesedaran Air, Pengetahuan Dan Pengurusan Kesedaran

International Telematic University UNINETTUNO
Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Itali Rome

Kursus Master dalam "Kesedaran, Kesedaran, Pengetahuan dan Pengurusan Air" dilahirkan untuk menawarkan latihan holistik peringkat tinggi mengenai isu sumber air dan sumber air, dengan tumpuan kepada pembangunan budaya yang kuat di atas air dan berdasarkan dua aspek utama yang diwakili oleh pendekatan kesedaran dan meluas dan inklusif kepada air sebagai sumber kehidupan utama. [+]

Kursus Master dalam "Kesedaran, Kesedaran, Pengetahuan dan Pengurusan Air" dilahirkan untuk menawarkan latihan holistik peringkat tinggi mengenai isu sumber air dan sumber air, dengan tumpuan kepada pembangunan budaya yang kuat di atas air dan berdasarkan dua aspek utama yang diwakili oleh pendekatan kesedaran dan meluas dan inklusif kepada air sebagai sumber kehidupan utama.

Melalui videolessons dan ruang kelas secara langsung dengan profesor yang dipilih di kalangan pakar terbaik dalam sektor ini, Kursus Induk menawarkan latihan yang memberi tumpuan kepada nilai dan pengetahuan global, walaupun mempunyai penegasan dan aplikasi tempatan.

Sumbangan tambahan ahli perniagaan, pengurus, kakitangan awam, diplomat dan sarjana adalah berguna untuk berkongsi pengalaman pengurusan yang berfungsi untuk interaksi yang diperlukan antara pembelajaran teoritis dan aplikasi praktikal yang memudahkan dan meningkatkan juga penciptaan rangkaian manusia di seluruh dunia dan hubungan sosial.... [-]


Sarjana Dalam Tenaga, Sumber Asli Dan Alam Sekitar

NHH Norwegian School of Economics
Campus Sepenuh masa August 2019 Norway Bergen

Ijazah: MSc dalam bidang Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan [+]

Ijazah: MSc dalam bidang Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan Kredit ek: 120

Tindak balas strategik untuk tenaga yang lebih berdaya saing dan pasaran sumber semula jadi Kesan alam sekitar daripada keputusan perniagaan dan kerajaan

fleksibiliti yang membolehkan anda untuk memilih kursus pakar yang memenuhi kepentingan individu anda dan perlu.

Kursus-kursus yang maju akan layak untuk sarjana dengan "Distinction Penyelidikan". Pelajar yang merancang untuk melanjutkan PhD digalakkan untuk memilih sekurang-kurangnya dua kursus lanjutan.

[-]

Sarjana Dalam Sistem Kuasa Pintar

Irkutsk National Research Technical University
Campus Sepenuh masa September 2018 Rusia Irkutsk

Program ini menawarkan pelajar latihan dalam aktiviti penyelidikan dan pengeluaran. Latihan ini memberi tumpuan kepada penyelesaian praktikal tugas-tugas tenaga elektrik yang boleh diperbaharui sumber pembaharuan dan pembangunan sistem bekalan kuasa termasuk penjanaan yang diedarkan. [+]

Gambaran Keseluruhan Program

Program ini menawarkan pelajar latihan dalam aktiviti penyelidikan dan pengeluaran. Latihan ini memberi tumpuan kepada penyelesaian praktikal tugas-tugas tenaga elektrik yang boleh diperbaharui sumber pembaharuan dan pembangunan sistem bekalan kuasa termasuk penjanaan yang diedarkan.

Program ini bertujuan untuk melatih para pelajar untuk menjadi pakar sistem pemilikan generasi baru dan pengetahuan asas integrasi generasi diedarkan dalam sistem kuasa; kualiti tenaga elektrik; kuasa elektronik; mod kecemasan dalam sistem kejuruteraan kuasa elektrik; perlindungan dan kawalan sistem pembekalan kuasa termasuk penjanaan yang diedarkan; tenaga yang boleh diperbaharui; kaedah berangka dan pengoptimuman; teori medan elektromagnet; sistem pengurusan untuk mesin elektrik; teori kawalan rangkaian elektrik; sistem penyimpanan tenaga kuasa; sistem pengukur digital; loji kuasa hidro; industri tenaga angin; mengawal penjana sumber tenaga boleh diperbaharui.... [-]