Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Ijazah Sarjanav dalam Tarian 2020

Seorang ulama terkenal Sir Ken Robinson berkata bahawa dalam dunia moden kita mungkin mencari orang-orang yang mendapati sukar untuk meluahkan perasaan dalam perkataan dan yang perlu bergerak untuk berfikir. Orang-orang ini tidak sakit atau orang kurang upaya, mereka adalah penari. Mereka menyembah Tarian, satu bentuk seni yang digambarkan sebagai satu seni pergerakan dalam irama atau muzik, seni untuk menyampaikan emosi, interaksi sosial atau mesej estetik alam rohani. Kadang-kadang tarian difahami sebagai satu bentuk komunikasi bukan lisan antara manusia. Satu boleh berfikir ribu definisi untuk menggambarkan borang ini indah seni yang bergantung kepada konsep sosial, budaya atau seni yang berbeza. Konsep-konsep ini dan banyak lagi untuk dilihat dalam Sarjana program Dance.

Hari ini, manusia mempunyai banyak gaya tarian, dari yang paling kuno dan tradisi, untuk moden dan jenama-baru ciptaan, banyak yang boleh diperiksa dengan Sarjana Dance.Dalam Sarjana program Tarian, pelajar juga akan mempelajari teknik-teknik dan kaedah untuk koreografi, ilmu musik, pengajaran tarian, dan terapi tarian, serta menggali jauh ke dalam sejarah, pengaruh budaya, dan tafsiran.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Master yang tertentu dalam program Tarian dan kursus, klik pada pautan di bawah. Mulakan pencarian Master masa depan anda dalam Tarian segera!

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Tarian

The College At Brockport State University Of New York

The Master of Fine Arts (MFA) 60 kredit dalam tarian dan koreografi menyediakan peluang untuk bekerja dengan pembuat tarian, guru dan profesional di peringkat kebangsaan ... [+]

The Master of Fine Arts (MFA) 60 kredit dalam tarian dan koreografi menyediakan peluang untuk bekerja dengan pembuat tarian, guru dan profesional di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Diiktiraf sebagai gelar terminal, kajian MFA di Brockport menggabungkan kurikulum yang berpusat di studio dalam teknik pembuatan tarian dan tarian, dengan kajian pedagogi tarian, estetik, dan pengeluaran.

Selepas tamat pengajian mereka, penerima Brockport MFA terus menjadi fakulti kolej dan universiti; seniman pengajaran; penghibur dan koreografer; dan pentadbir tarian dan pengarah studio swasta. Pelajar dan fakulti MFA menubuhkan komuniti pembelajaran yang unik bagi para seniman / ulama yang berkomitmen untuk membangun dan mengekalkan kerjaya mereka dan memperdalam hubungan mereka dengan menari.... [-]

Amerika Syarikat Rochester