Ijazah Sarjanav dalam Stokastik 2020

Program ijazah sarjana ada untuk membantu para profesional menubuhkan diri melalui pemerolehan kecekapan profesional teras tertentu. Ini bermakna program membina maklumat yang terdapat dalam program sarjana muda, dengan mengambil kira calon mereka akan mempunyai kebanyakan maklumat yang ditubuhkan di pangkalan pengetahuan mereka. Ramai orang yang menghadapi frasa untuk kali pertama tertanya-tany… Baca lebih lanjut

Program ijazah sarjana ada untuk membantu para profesional menubuhkan diri melalui pemerolehan kecekapan profesional teras tertentu. Ini bermakna program membina maklumat yang terdapat dalam program sarjana muda, dengan mengambil kira calon mereka akan mempunyai kebanyakan maklumat yang ditubuhkan di pangkalan pengetahuan mereka.

Ramai orang yang menghadapi frasa untuk kali pertama tertanya-tanya, "Apa yang Master dalam Stochastics?" Stochastics adalah bentuk pemodelan ramalan yang popular berdasarkan kemungkinan statistik. Ijazah dalam stokastik cenderung menumpukan kepada pemodelan kebarangkalian dan statistik dengan pelbagai aplikasi, dari pengurusan sumber perusahaan dan pemasaran kepada ramalan bencana dan pengurusan kecemasan. Proses stokastik mungkin mengambil kesempatan daripada banyak data yang boleh dikumpulkan dengan teknologi moden untuk memperbaiki ramalan mereka.

Mengejar ijazah dalam stokastik bermakna mengasah kemahiran teras, seperti organisasi peribadi, penalaran kuantitatif, dan keupayaan untuk mengekstrapolasi daripada data yang tidak lengkap. Akibatnya, pelajar dapat meningkatkan pemahaman mereka mengenai kekuatan dan batasan pemodelan ramalan dan mungkin lebih dapat menggunakannya dengan tepat dalam tetapan profesional.

Kos untuk program berbeza dari lokasi ke lokasi. Mereka boleh bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk sama ada pelajar menghadiri lokasi bata-dan-mortar atau sekolah dalam talian, serta negara di mana pelajar memilih untuk belajar.

Kerjaya dalam bidang ini mungkin mudah dicari di sektor perniagaan dan kewangan. Itu kerana pemodelan ramalan boleh digunakan untuk segala-galanya dari nasihat kewangan kepada strategi pemasaran. Ia amat popular di kalangan perunding pemasaran, yang pakar dalam membantu syarikat beroperasi dengan lebih cekap di pelbagai bidang. Proses stokastik juga penting untuk pengurus logistik dan pembekal, jadi calon yang mengikuti gelaran ini mempunyai beberapa pilihan karir masa depan.

Anda boleh mencari program pembelajaran stokastik dalam talian di beberapa lokasi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Vrije Universiteit Amsterdam
Amsterdam, Netherlands

Stochastics meneliti fenomena di mana peluang memainkan peranan utama, seperti keputusan pilihan raya umum, turun naik harga saham atau interaksi antara molekul dalam sel hidu ... Baca lebih lanjut

Stochastics meneliti fenomena di mana peluang memainkan peranan utama, seperti keputusan pilihan raya umum, turun naik harga saham atau interaksi antara molekul dalam sel hidup. Jika anda memilih program Master dalam Matematik Stochastics dan Kewangan, anda akan dilatih untuk menjadi pakar bertaraf dunia dalam kedua-dua teori dan bidang aplikasi yang berkaitan. Program Master dalam Matematik Stochastics dan Kewangan di VU Amsterdam melatih anda dalam kedalaman dan keluasan bidang penuh, mengembangkan kemampuan dan pandangan anda serta meningkatkan peluang anda di pasaran kerja. Sebagai pelajar Stochastics dan Matematik Kewangan di VU Amsterdam , anda mempunyai pelbagai kursus untuk dipilih, termasuk semua kursus SFM yang ditetapkan oleh dua universiti penyelidikan di Amsterdam (UvA dan VU) dan program Mastermath kebangsaan. Selain itu, jabatan kami mengekalkan hubungan rapat dengan banyak perniagaan kewangan dan lain-lain yang menawarkan peluang latihan untuk melaksanakan projek akhir program Master anda dan mendapatkan permulaan di kerjaya anda. Baca Ringkas
Kursus Eksekutif
03 September 2020
Sepenuh masa
2 tahun
English
Campus