Filter
Ijazah Sarjana
Amerika Syarikat Georgia Statesboro Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Pengajian Seni di Amerika Statesboro Amerika Syarikat

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Seni merujuk kepada program yang memberi tumpuan kepada topik jenis intelektual yang tidak sentiasa semudah sains dan matematik. Mereka yang ingin memainkan peranan yang kreatif dalam menyumbang kepada masyarakat akan berminat dalam bidang seni.

Amerika Syarikat adalah sebuah negara yang besar di Amerika Utara, sering dirujuk sebagai yang "Amerika Syarikat ", yang "Amerika Syarikat ", "United States ", "Amerika ", atau hanya "yang Syarikat ". Kolej Amerika dibiayai oleh "tuisyen " dikenakan kepada pelajar itu, yang selalunya agak mahal, sangat biasa menjulang ke puluhan ribu ringgit setiap tahun.

Terbaik Sarjana dalam Pengajian Seni di Amerika Statesboro di Amerika Syarikat

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Seni, Statesboro

Ijazah
Lokasi
Amerika Syarikat
Georgia
Statesboro
Jenis pengajian
Secara
Georgia Southern University

Ijazah Sarjana Seni Halus adalah gelar sarjana terminal dalam seni studio yang ditawarkan di kampus Statesboro kami. Pelajar siswazah dalam program MFA dikenakan dengan m ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

Ijazah Sarjana Seni Halus adalah gelar sarjana terminal dalam seni studio yang ditawarkan di kampus Statesboro kami. Pelajar siswazah dalam program MFA dikenakan dengan melampaui pencapaian seni mereka sebelumnya dengan mengembangkan premis konseptual yang segar ke dalam badan karya seni yang relevan dengan dunia seni kontemporari hari ini. Calon MFA mencapai ketinggian baru sebagai artis studio melalui kursus yang menantang mereka untuk memajukan pengetahuan konseptual, sejarah, teoretikal dan praktikal mereka.

Konsentrasi dalam Reka Bentuk Grafik - Kampus Statesboro sahajaKepekatan Studio Studio - kampus Statesboro sahajaKeperluan Pendaftaran BiasaKeperluan yang lengkap untuk ijazah Sarjana Muda di kolej yang diiktiraf oleh persatuan akreditasi yang sesuai.Memenuhi syarat minimum sekurang-kurangnya 18 semester jam kursus seni studio sarjana muda dan tambahan minimum 9 semester jam sejarah seni.Purata skala gred kumulatif 3.0 (4.0 skala) atau lebih tinggi pada semua kerja sarjana.Sebagai tambahan kepada bahan permohonan yang diperlukan oleh Kolej Pengajian Siswazah, calon pelajar dikehendaki menyerahkan portfolio kreatif untuk dipertimbangkan oleh jawatankuasa kemasukan di Jabatan SeniPortfolio - dikemukakan kepada pengarah program:... [-]
Amerika Syarikat Statesboro
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu