Filter
Ijazah Sarjana
Amerika Syarikat Georgia Statesboro Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Pengajian Seni di Amerika Statesboro Amerika Syarikat

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Seni merujuk kepada program yang memberi tumpuan kepada topik jenis intelektual yang tidak sentiasa semudah sains dan matematik. Mereka yang ingin memainkan peranan yang kreatif dalam menyumbang kepada masyarakat akan berminat dalam bidang seni.

Amerika Syarikat adalah sebuah negara yang besar di Amerika Utara, sering dirujuk sebagai yang "Amerika Syarikat ", yang "Amerika Syarikat ", "United States ", "Amerika ", atau hanya "yang Syarikat ". Kolej Amerika dibiayai oleh "tuisyen " dikenakan kepada pelajar itu, yang selalunya agak mahal, sangat biasa menjulang ke puluhan ribu ringgit setiap tahun.

Terbaik Sarjana dalam Pengajian Seni di Amerika Statesboro di Amerika Syarikat

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Seni, Statesboro

Ijazah
Lokasi
Amerika Syarikat
Georgia
Statesboro
Jenis pengajian
Secara
Georgia Southern University

Ijazah Sarjana Seni Halus adalah gelar sarjana terminal dalam seni studio yang ditawarkan di kampus Statesboro kami. Pelajar siswazah dalam program MFA dikenakan dengan m ... [+]

Sarjana Seni Halus - Statesboro

Syarat-syarat Ijazah: 60 Jam Kredit

Program kediaman sepenuh masa, tiga tahun kami membolehkan pelajar membenamkan diri dalam komuniti dengan kemudahan canggih, penangguhan tuisyen, pembantu lepasan dan ruang studio peribadi.

Kurikulum Sarjana Seni Halus termasuk amalan studio peringkat siswazah, sejarah seni, teori dan amalan profesional kursus. Pelajar mengembangkan praktik studio mereka dan memecahkan sempadan tradisional untuk memenuhi matlamat seni mereka.

Menyedari hubungan ilmiah dan fungsinya yang rapat antara Seni dan Rekabentuk , MFA adalah disiplin silang dan menggabungkan kemahiran teknikal, siasatan, dan siasatan. MFA membolehkan pemegang ijazah menjadi pengamal profesional dalam seni dan reka bentuk, pendidik, pemimpin dalam pemikiran kritis, dan penyumbang penting dalam dialog kontemporari disiplin mereka.... [-]

Amerika Syarikat Statesboro
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu