Filter
Ijazah Sarjana
Pakistan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Sains Semula Jadi di Pakistan

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Sains semula jadi berurusan dengan pemahaman fenomena semula jadi melalui pemerhatian dan ramalan. Kaedah saintifik dan undang-undang alam boleh ditutup. cawangan sains semula jadi merangkumi bidang-bidang seperti fizik dan biologi, dan terdapat banyak lagi.

Pakistan, secara rasmi Republik Islam Pakistan, adalah sebuah negara yang berdaulat di Asia Selatan. Dengan jumlah penduduk melebihi 180 juta orang, ia adalah negara keenam paling ramai penduduk di dunia.

Sarjana dalam Sains Semula Jadi di Pakistan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

3 Hasil dalam Sains Semula Jadi, Pakistan

Institute Of Business Management

Program MS dalam mata pelajaran Matematik & Scientific Computing dan Statistik & Scientific Computing menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam penyelidikan, aplika ... [+]

Yang program MS dalam mata pelajaran Matematik & Scientific Computing dan dalam Statistik & Scientific Computing menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam penyelidikan, aplikasi, dan pengajaran. Pelajar memilih kursus dari dua kawasan tumpuan untuk kerja kursus mereka: Matematik dan pengiraan atau Statistik dan pengiraan.

Pelajar dikehendaki untuk berjaya layak lapan kursus (4 wajib dan 4 elektif) setiap jam 3 kredit jangka masa. Selepas berjaya pelajar kerja kursus MS akan dibenarkan untuk bekerja pada jam tesis 6 kredit pada subjek faedah dan kepada adanya fakulti. Pelajar dikehendaki untuk layak Final (Komprehensif) Peperiksaan, serta menulis dan mempertahankan tesis.

... [-]
Pakistan Karachi
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Forman Christian College

Fizik telah mengajar di Forman Kolej Kristian sejak ia menjadi sebuah kolej pada tahun 1864. Jabatan Fizik telah ditubuhkan pada tahun 1907 dengan Prof DJ Fleming sebagai ... [+]

Fizik telah mengajar di Forman Kolej Kristian sejak ia menjadi sebuah kolej pada tahun 1864. Jabatan Fizik telah ditubuhkan pada tahun 1907 dengan Prof DJ Fleming sebagai Ketua pertamanya. Satu barisan yang panjang profesor dibezakan dan saintis terkemuka telah berkhidmat di jabatan ini, termasuk Nobel Laureate Dr Arthur Compton, Prof JM Benade dan Dr Piara Singh Gill. Dr Compton dijalankan kebanyakan penyelidikan mengenai sinar kosmik manakala ahli fakulti di FCC, yang menyebabkan beliau menerima Hadiah Nobel Fizik pada tahun 1927.

Prof JM Benade adalah salah satu yang paling lama berkhidmat profesor di jabatan, akhirnya bersara sebagai Ketua Bahagian pada tahun 1970. Beliau adalah penyelidik yang aktif dan wakil Asia dalam pasukan penyelidikan antarabangsa Dr Compton. Pelajar Dr Compton Dr Piara Singh Gill adalah seorang ahli fakulti di FCC 1940-1947 dan aktif dalam penyelidikan. Beliau dikaitkan dengan Universiti Chicago dan Georgia Institute of Technology. Semua ahli-ahli sains dan profesor telah membuat sumbangan besar kepada bidang ini.... [-]

Pakistan Lahore
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Forman Christian College

FC Kolej memulakan program MPhil Kimia pada tahun 2009 untuk menghasilkan ahli kimia yang sangat mahir dan berpendidikan. Ini adalah satu keperluan penting bagi Pakistan ... [+]

FC Kolej memulakan program MPhil Kimia pada tahun 2009 untuk menghasilkan ahli kimia yang sangat mahir dan berpendidikan. Ini adalah satu keperluan penting bagi Pakistan yang perlu untuk menaik taraf keadaan industri dan sektor-sektor lain dapat bersaing di dunia dan menghadapi cabaran baru.

Jabatan Kimia terletak di baru Sains Bangunan Armacost. Ia terdiri daripada / dewan, dua bilik seminar bilik kuliah besar moden dengan urusan audio-video dan empat makmal moden yang besar. Terdapat juga makmal instrumen dan enam makmal lepasan ijazah bagi pengajian sahaja.

Jabatan dilengkapi dengan model terbaru instrumen berikut:

spektrofotometer penyerapan atom penganalisis Termogravimetri CHNS / O penganalisis kromatografi-jisim gas spektrometer FT-IR spektrofotometer UV / VIS spektrofotometer peralatan elektrokimia gamray. ... [-]
Pakistan Lahore
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu