Filter
Ijazah Sarjana
Benin Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Sains Semula Jadi di Benin

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

sains semula jadi adalah satu cabang sains yang berurusan dengan pemerhatian, pemahaman dan ramalan fenomena semula jadi. Ia adalah satu bidang yang pelbagai dan merangkumi bidang-bidang seperti sains biologi, fizik, kimia, sains bumi dan astronomi.

Benin, bertempat di Afrika Barat, adalah rumah kepada banyak pilihan pendidikan tinggi. Terdapat 10 cawangan Universiti Kebangsaan Benin di seluruh negara, dan jumlah bilangan institusi awam dan swasta digabungkan adalah 94.

Sarjana dalam Sains Semula Jadi di Benin

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Sains Semula Jadi, Benin

African School of Economics

Struktur program MMES kami adalah hampir sama dengan yang ada pada dua tahun pertama program kedoktoran di Amerika Utara dalam bidang Ekonomi. Ia menggabungkan latihan la ... [+]

Master dalam mata pelajaran Matematik, Ekonomi, dan Statistik (MMES)

Struktur program MMES kami adalah hampir sama dengan yang ada pada dua tahun pertama program kedoktoran di Amerika Utara dalam bidang Ekonomi. Ia menggabungkan latihan lanjutan dalam kaedah kuantitatif dengan asas yang kukuh dalam teori ekonomi dan reka bentuk penyelidikan. Pelajar yang berjaya menamatkan program MMES adalah kedudukan yang baik untuk menamatkan pengajian kedoktoran peringkat dalam bidang ekonomi di Amerika Utara atau Eropah. graduan MMES juga pergi untuk bekerja sebagai kajian ekonomi berasaskan bidang pembantu penyelidik dan dalam peranan penilaian dalam sektor awam, di agensi-agensi antarabangsa, dan dalam NGO. Pelajar mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan yang dijalankan oleh Institut ASE untuk Empirical Penyelidikan dalam Ekonomi Politik. Ini adalah satu program secara empirik berorientasikan direka untuk pelajar dan profesional pertengahan kerjaya dengan ijazah sarjana muda dalam mata pelajaran Matematik, Statistik atau Ekonomi, walaupun pelajar-pelajar lain dengan kemahiran kuantitatif yang kuat juga boleh berjaya dalam program ini. Program ini menawarkan tiga sub-bidang: Teori Ekonometrik, Ekonometrik dan Applied Economics.... [-]

Benin Cotonou
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu