Sarjana dalam Sains Bumi

Terbaik 4 Ijazah Sarjanav dalam Sains Bumi 2019

Sains Bumi

Ijazah sarjana adalah ijazah akademik yang dikejar selepas menamatkan pengajian peringkat ijazah. Bagi mereka yang berminat dalam sistem bumi, Sarjana Sains Bumi mungkin jalan yang baik untuk diikuti. Kebanyakan darjah ditawarkan memerlukan pelajar untuk menyiapkan kertas penyelidikan atau tesis sarjana.

Apakah Sarjana Sains Alam? Pelajar akan menghabiskan banyak masa mereka mengasah kemahiran penyelidikan dan pembelajaran tentang bagaimana interaksi komponen bumi yang berbeza dan biosfera menjejaskan iklim. Ia memberi penekanan kepada kitaran biogeokimia dan sains atmosfera umum. Pelajar akan mendapat kefahaman dalam bidang seperti kimia atmosfera, fenomena fizikal, geografi fizikal, meteorologi, dan ekologi. Mereka juga akan belajar bagaimana untuk menggunakan kaedah makmal berasaskan pengiraan dan maju, dan juga mendapatkan pengalaman dalam bidang operasi.

Pendapatan Sarjana Sains Alam boleh menjadi sangat bermanfaat untuk pelajar.Mereka memberi tumpuan kepada meningkatkan kemahiran analisis mereka, yang membantu dalam banyak bidang kehidupan. Ijazah sarjana memberikan mereka kelebihan daya saing dalam tenaga kerja berbanding mereka yang hanya menamatkan pengajian sarjana muda. Ijazah juga membolehkan graduan untuk bekerja di seluruh dunia.

Kerana ada program sains bumi di seluruh dunia, kos persekolahan boleh berbeza sedikit bergantung kepada program. Penyelidikan buah sekolah dan menghubungi mereka secara langsung untuk mengetahui apa tanggungjawab kewangan anda akan menjadi.

Dengan Ijazah Sarjana Sains Alam, terdapat banyak peluang kerjaya bagi pelajar. Graduan boleh bekerja di dalam bidang perundingan, pengurusan alam sekitar, air dan isu-isu iklim, bantuan antarabangsa, perancangan pemuliharaan alam semula jadi, pembangunan kaedah analisis dan data, dan penyelidikan. Majikan akan datang mungkin merangkumi daerah dan majlis perbandaran dan NGO. Terdapat peluang kerja di peringkat nasional dan antarabangsa.

Untuk membantu pelajar mendapatkan ijazah mereka dengan cara yang cekap dan adil, banyak sekolah menawarkan kelas dalam talian. Ini membolehkan individu untuk belajar dan bekerja mengikut jadual mereka sendiri, yang membebaskan lebih banyak masa untuk meningkatkan keluarga atau bekerja pekerjaan lain. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Sarjana antarabangsa dalam bidang sains tanah liat maju (iMacs)

University of Poitiers
Campus Sepenuh masa September 2019 Perancis Poitiers Portugal Aveiro Brazil Porto Alegre Yunani Heraklion + 6 lagi

IMACS merupakan Master bersepadu Sains direka oleh 4 institusi dengan pelbagai kepimpinan dalam bidang sains tanah liat. [+]

ENVIRONMENTS- EKONOMI GEOLOGI-TANAH MANAGEMENT-GEOTEKNIKAL-GEOMATERIAL-bahan nano IMACS merupakan Master bersepadu Sains direka oleh 4 institusi dengan pelbagai kepimpinan dalam bidang sains tanah;

Universiti Poitiers (UP) di Perancis (penyelaras), Universiti Aveiro (UA) dalam Portugal, Universiti Teknikal Crete (TUC) (Chania) di Greece, Universiti Persekutuan Rio Grande do Sul (UFRGS) (Porto Alegre) di Brazil.

Mengapa mineral tanah liat? Kepentingan dalam tanah liat hasil daripada ketersediaan bersama mereka, dan sifat-sifat fizikal dan kimia yang unik. Tiada mineral lain kini menarik begitu besar kepentingan.

Selain penggunaan purba konvensional mereka batu-bata, jubin, seramik dan untuk lapisan kertas dan pengurusan sisa yang lebih baru-baru ini, tanah liat mendapati banyak aplikasi novel. mineral tanah liat telah menyediakan rangsangan dalam teknologi, kerana mereka adalah bahan nano murah, dan oleh itu, mereka mempunyai potensi yang besar untuk sintesis nanocomposites polimer dengan sifat-sifat mekanikal dan haba yang unggul. Pengoptimuman penjerapan, koloid dan sifat-sifat reologi juga membuka prospek menggunakan mineral tanah liat untuk kegunaan perubatan, kawalan pencemaran dan perlindungan alam sekitar. mineral tanah liat memainkan peranan dalam bidang geologi ekonomi (kedua-dua sebagai sumber mineral penting dan dalam sumber tenaga penerokaan) dan pengurusan tanah. Tanah liat juga mempunyai banyak kesan negatif dalam bidang kejuruteraan geoteknikal, dimanifestasikan dalam bentuk tanah runtuh, aliran lumpur, dan kemerosotan bahan binaan berasaskan tanah liat.... [-]


Tuan sains bumi (maju) (mes)

The Australian National University | Science
Campus Sepenuh masa January 2019 Australia Canberra

[+]

[-]

Sarjana dalam Sains Bumi dan Astrofizik

Ehime University
Campus Sepenuh masa April 2019 Jepun Matsuyama

Bahagian ini bertujuan untuk memupuk para penyelidik yang mempunyai pengetahuan dan kecekapan penyelidikan yang maju melalui kajian mengenai struktur dan dinamik Bumi, planet, dan alam semesta di GRC dan RCSCE. Bahagian ini terdiri daripada empat medan mineralogi bertekanan tinggi, teori bahan bumi dan planet, evolusi galaksi, dan astrofizik sinar-X. [+]

Sekolah Pengajian Siswazah Kejuruteraan (ditubuhkan pada tahun 1967) dan Sains (ditubuhkan pada tahun 1978) bersatu, dan Sekolah Siswazah Sains dan Kejuruteraan Ehime University bermula pada tahun 1996. Sekolah Siswazah ini telah disusun semula pada tahun 2006.

Objektif pendidikan utama adalah untuk menawarkan peluang untuk pembangunan profesional dan peningkatan kerjaya kepada pelajar melalui kuliah dan aktiviti penyelidikan, yang merangkumi secara luas dari sains asas ke bidang kejuruteraan praktikal. Penyelidikan disiplin antara sains dan teknologi juga boleh dilakukan dengan mudah serta penyelidikan koperasi atau projek di Sekolah Siswazah.

Sains Bumi dan Astrofizik

Bahagian ini bertujuan untuk memupuk para penyelidik yang mempunyai pengetahuan dan kecekapan penyelidikan yang maju melalui kajian mengenai struktur dan dinamik Bumi, planet, dan alam semesta di GRC dan RCSCE. Bahagian ini terdiri daripada empat medan mineralogi bertekanan tinggi, teori bahan bumi dan planet, evolusi galaksi, dan astrofizik sinar-X.... [-]


Sarjana dalam Sains dan Kejuruteraan Bumi

King Abdullah University of Science and Technology
Campus Sepenuh masa Sambilan 18  September 2019 Arab Saudi Thuwal + 1 lagi

Program ini kaya dengan peluang, untuk kedua-dua MS dan Ph.D. pelajar dengan tumpuan kepada kaedah analisa data pengkomputeran moden dan maju untuk mengkaji masalah geofizik yang berkaitan dengan proses atmosfera dan peredaran laut, penerokaan minyak dan pemodelan reservoir, proses gempa bumi dan ubah bentuk kerak. Pelajar dalam program ini menerima latihan yang luas dalam kaedah berangka, pemodelan matematik, dan geofizik. Pelajar MS mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam aktiviti penyelidikan saintifik yang merangkumi pemodelan komputasi dan matematik atau projek pengajian lapangan (MS dengan tesis). Ph.D. calon dalam program ini menjalankan penyelidikan asal. [+]

MENGENAI PROGRAM

Program ini kaya dengan peluang, untuk kedua-dua MS dan Ph.D. pelajar dengan tumpuan kepada kaedah analisa data pengkomputeran moden dan maju untuk mengkaji masalah geofizik yang berkaitan dengan proses atmosfera dan peredaran laut, penerokaan minyak dan pemodelan reservoir, proses gempa bumi dan ubah bentuk kerak. Pelajar dalam program ini menerima latihan yang luas dalam kaedah berangka, pemodelan matematik, dan geofizik. Pelajar MS mempunyai pilihan untuk mengambil bahagian dalam aktiviti penyelidikan saintifik yang merangkumi pemodelan komputasi dan matematik atau projek pengajian lapangan (MS dengan tesis). Ph.D. calon dalam program ini menjalankan penyelidikan asal.

... [-]