Sarjana dalam Rekaan Fesyen di India

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Rekaan Fesyen di India

Rekaan Fesyen

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Sarjana dalam program Reka Bentuk Fesyen memperkenalkan pelajar kepada industri reka bentuk dan fesyen. Kajian ini memberi tumpuan dalam operasi aspek reka bentuk, pemasaran dan komunikasi fesyen dengan bimbingan pakar-pakar dalam bidang ini.

Yang ditemui di bahagian Selatan Asia, Republik India adalah kedua paling ramai penduduk di dunia dengan kira-kira 1.27 bilion orang. India mempunyai empat jenis universiti; Universiti Central, Universiti Negeri, Dianggap Universiti dan Universiti Swasta yang terdiri di lebih 550 institusi.

Sarjana dalam Rekaan Fesyen di India

Baca lebih lanjut

Master Dalam Reka Bentuk (fesyen Dan Tekstil)

Pearl Academy
Campus Sepenuh masa July 2018 India Noida New Delhi + 1 lagi

MA ini menyediakan reka bentuk & gaya hidup yang berkaitan input generik yang disusun untuk menjana dan menggalakkan aplikasi reka bentuk khusus berdasarkan kawasan pilihan pelajar. [+]

MA ini menyediakan reka bentuk & gaya hidup yang berkaitan input generik yang disusun untuk menjana dan menggalakkan aplikasi reka bentuk khusus berdasarkan kawasan pilihan pelajar. Objektif MA adalah:

Untuk mendidik individu dari latar belakang yang mempunyai kelayakan yang sesuai untuk berfungsi sebagai pengurus dan pakar yang lebih tinggi untuk industri fesyen yang dinamik di India dan di luar negara. Untuk mengasah kreativiti, inisiatif, inovasi dan pertimbangan bersama-sama dengan kepintaran intelektual dan konsep serasi dengan industri fesyen. Untuk memupuk graduan yang mempunyai keupayaan untuk penglibatan profesional yang kritikal dan sikap penyiasatan dalam konteks perniagaan fesyen. Membangun dan meningkatkan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat seorang graduan dan pembangunan peribadi supaya dapat bekerjasama dengan-arah diri, profesionalisme dan keaslian yang penting untuk menyumbang kepada perniagaan dan masyarakat umum melalui domain fesyen. ... [-]

Diploma Sarjana Dalam Reka Bentuk Fesyen

Indian Institute Of Film And Animation
Campus Sepenuh masa July 2018 India Bengaluru

Dengan campuran dan perlawanan estetik, mahu produk peribadi yang menunjukkan keperibadian mereka. Untuk menanggapi jangkaan mereka, industri ini beralih kepada pereka fesyen yang mempunyai pendekatan yang lebih diskriminasi, dikira, dan proaktif untuk kreativiti. [+]

Dengan campuran dan perlawanan estetik, mahu produk peribadi yang menunjukkan keperibadian mereka. Untuk menanggapi jangkaan mereka, industri ini beralih kepada pereka fesyen yang mempunyai pendekatan yang lebih diskriminasi, dikira, dan proaktif untuk kreativiti.

Objektif Kursus

Kursus ini bertujuan untuk memberikan pereka fesyen perspektif yang jelas mengenai kreativiti dan aplikasinya dalam reka bentuk fesyen yang inovatif.

Penerangan KursusIIFA menawarkan kursus Diploma Sarjana sepenuh masa 2 tahun dalam reka bentuk fesyenKursus ini mempunyai 4 semester di mana pelajar diperkenalkan kepada dunia fesyenMenawarkan sukatan pelajaran ijazah universiti Bhatathiyar yang unik dan komprehensif dan menyediakan pelajar dari asas-asas yang pada asasnya diperlukan dalam industri hari ini.Sukatan pelajaran yang bercampur dengan kombinasi komunikasi dan kelas pembangunan diri menjadikan pelajar IIFA menjadi pilihan utama di kalangan studio dan syarikat hiburan utamaKurikulum... [-]