Filter
Ijazah Sarjana
Perancis Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Ijazah Sarjanav dalam Psikologi di Perancis

Dalam usaha untuk berjaya mendapatkan kelayakan Sarjana, anda akan perlu untuk mendapatkan beberapa kredit dengan meluluskan modul individu. Sarjana paling diajar akan mempunyai beberapa modul teras yang anda wajib lulus untuk mendapatkan kelayakan. Penilaian penyelidikan Sarjana hampir selalu sepenuhnya oleh modul disertasi tunggal atau projek.

Psikologi adalah kajian tentang tingkah laku manusia dan minda manusia. Apabila sains, ia hanya bermula pada abad kesembilan belas lewat dengan kajian yang menggemparkan ahli psikologi seperti Sigmund Freud. Psikologi mempunyai beberapa sub-disiplin yang meneroka keadaan emosi dan kognitif dan negeri.

Perancis kini di kalangan 20 negara prestasi terbaik dari segi ekonomi kerana cemerlang pembelajaran pendidikan mereka berorientasikan hasil yang lebih tinggi. Kebanyakan kursus di universiti-universiti yang ditawarkan dalam bahasa Perancis. Perancis mempunyai 60 orang awam dan 100 universiti swasta.

Sarjana dalam Psikologi di Perancis

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Psikologi, Perancis

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Bermula dari tahun akademik 2015-16, CdLM dalam Psikologi proses kognitif akan merangkumi kursus tunggal pada tahun pertama dan kemungkinan untuk memilih, pada masa penda ... [+]

Bermula dari tahun akademik 2015-16, CdLM dalam Psikologi proses kognitif akan merangkumi kursus tunggal pada tahun pertama dan kemungkinan untuk memilih, pada masa pendaftaran pada tahun kedua, untuk laluan antarabangsa "Psikologi Kognitif dan Psikofisiologi". Sebagai sebahagian daripada proses ini, adalah mungkin untuk mendapatkan, untuk bilangan pelajar terhad yang dipilih mengikut Kurikulum, CV umum dan tahap penguasaan bahasa Inggeris, ijazah ganda pada SUN dan di Université Lille 3: Ijazah Sarjana Psikologi Proses Kognitif / Ilmu Pengetahuan dan Humaniora, Nyatakan Psikologi, Spécialité "Psikologi des Prosesus Neurocognitif dan Bidang Ilmu.

OBJEKTIF FORMATIF

Jalan "Psikologi Kognitif dan Psikofisiologi" akan secara khusus menawarkan:... [-]

Perancis Lille
Oktober 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Bourgogne Franche-Comté (UBFC)

P²food adalah Ijazah Sarjana Penyelidikan Antarabangsa yang berpusat pada kursus 2 tahun, memberi tumpuan kepada penentu fisiologi dan psikologi pilihan makanan, yang dit ... [+]

P²food adalah Ijazah Sarjana Penyelidikan Antarabangsa yang berpusat pada kursus 2 tahun, memberi tumpuan kepada penentu fisiologi dan psikologi pilihan makanan, yang ditawarkan oleh Universiti Burgundy - Franche-Comté dan AgroSup Dijon.

Makanan memainkan peranan yang jauh lebih besar dalam kehidupan pengguna daripada sekadar memberi makan kepada mereka. Setiap hari, manusia membuat beberapa pilihan makanan. Diet mereka mempunyai kesan yang besar terhadap status pemakanan dan kesihatan mereka, tetapi juga terhadap alam sekitar.

Pemahaman yang lebih besar tentang sebab-sebab pilihan makanan pengguna diperlukan untuk menyediakan program yang berkesan dan membangunkan produk-produk baru, untuk memperbaiki corak pemakanan selaras dengan cadangan, dan untuk meningkatkan kemampanan makanan. Walaupun seolah-olah mudah, pilihan makanan adalah tingkah laku yang kompleks yang bergantung kepada banyak faktor dan interaksi mereka. Dalam Ijazah Sarjana ini, tumpuan utama diberikan pada faktor fisiologi dan psikologi pilihan makanan.... [-]

Perancis Dijon
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu