Filter
Ijazah Sarjana
Hong Kong Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Ijazah Sarjanav dalam Psikologi di Hong Kong

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Psikologi adalah satu bidang yang pelbagai yang melibatkan pengetahuan tentang tingkah laku manusia dan fikiran. psikologi penyelidikan menjalankan eksperimen untuk lebih memahami personaliti dan tingkah laku sosial. psikologi gunaan menggunakan hasil penyelidikan untuk menyelesaikan masalah sosial.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sarjana dalam Psikologi di Hong Kong

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Psikologi, Hong Kong

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Lingnan University

Pengajaran dan penyelidikan di Jabatan Psikologi Gunaan meliputi banyak bidang yang menarik, termasuk psikologi kesihatan pekerjaan, psikologi positif, psikologi sosial y ... [+]

MPhil dalam Psikologi

Tempoh Normal: 2 tahun (Penuh waktu)

Tempat: Hong Kong

Pengajaran dan penyelidikan di Jabatan Psikologi Gunaan meliputi banyak bidang yang menarik, termasuk psikologi kesihatan pekerjaan, psikologi kaunseling, psikologi sosial yang diterapkan, psikologi psikologi, psikologi kognitif, dan interaksi manusia-komputer, dan lain-lain. Anggota kakitangan mempunyai kepakaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa kawasan:

Psikologi kesihatan pekerjaan (tekanan pekerjaan, keseimbangan kerja-hidup, psikologi keselamatan, keresahan pekerjaan)Psikologi kaunseling (kebimbangan dan kelemahan dan psikologi yang tidak normal)Psikologi lintas budayaPsikologi sosial yang diterapkanKomunikasi interpersonalKesalahan manusia, interaksi manusia-komputerSensasi dan persepsiPermohonan Kemasukan... [-]
Hong Kong Tuen Mun
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
18 - 36 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu