Filter
Ijazah Sarjana
Hong Kong Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Pengurusan Alam Sekitar di Hong Kong

Tuan adalah tahap pertama siswazah kursus dan boleh diperolehi selepas anda menerima ijazah sarjana muda. Memperoleh sarjana biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, yang berjumlah 36-54 kredit semester.

 

Pelajar yang mahu belajar bagaimana untuk membuat undang-undang alam sekitar dan dasar perlu mengambil kelas dalam pengurusan alam sekitar. Sesetengah kursus yang ditawarkan mungkin perancangan bajet kerajaan, kimia alam sekitar, pengurusan sisa berbahaya dan teori pengurusan air.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sarjana dalam Pengurusan Alam Sekitar di Hong Kong

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Results in Pengurusan Alam Sekitar, Hong Kong

Other options within this field of study:
The Hong Kong University of Science and Technology

ESPM adalah program penyelidikan dan pendidikan interdisiplin yang meliputi pelbagai spektrum kepentingan alam sekitar. Program penyelidikan memberi tumpuan kepada dinami ... [+]

Kita hidup dalam dunia yang menghadapi masalah alam sekitar yang saling berkaitan, termasuk perubahan iklim, pencemaran yang meresap, pengurangan biodiversiti, dan kekangan bekalan yang menjulang untuk beberapa sumber semula jadi utama. Individu, dan terutama dalam gabungan, isu-isu ini menimbulkan cabaran yang serius kepada pembangunan mampan.

Bahagian Alam Sekitar dan Kemapanan telah diwujudkan untuk memenuhi cabaran sedemikian. Ahli fakulti kami mempunyai latar belakang yang berbeza dalam sains, kejuruteraan, perniagaan, dan sains sosial untuk menyediakan pendidikan dan penyelidikan yang bersepadu dan canggih mengenai isu-isu alam sekitar global dan penyelesaian yang baru muncul.... [-]

Hong Kong
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 4 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu