MASTERSTUDIES

Ijazah Sarjanav dalam Pengasuhan Anak 2020

Dengan ijazah induk, pelajar dapat meningkatkan potensi pertumbuhan kerjaya atau mempersiapkan diri untuk tujuan akademik. Kebanyakan program mengambil masa satu hingga dua tahun untuk menyelesaikan dan menumpukan pada subjek tunggal.

Apakah Master dalam Penjagaan Kanak-Kanak? Program ini biasanya memberi tumpuan kepada menjaga kanak-kanak dan bayi di bawah usia enam tahun. Kerja kursus biasanya meliputi pusat penjagaan kanak-kanak dan teknik untuk menjaga kanak-kanak selamat dan terlibat. Pelajar boleh memilih antara pilihan untuk membezakan kelas mereka dengan matlamat kerjaya tertentu mereka. Semasa program ini, pelajar dapat mempelajari cara untuk campur tangan, mengesan dan mendiagnosis perubahan dan patologi yang berbeza yang mungkin nyata pada tahun-tahun awal kanak-kanak. Program ini umumnya menawarkan pelbagai laluan kerjaya untuk pelajar yang berminat dalam membangunkan pengetahuan tentang penjagaan anak mereka.

Dalam program ini, profesor boleh menggalakkan pelajar mereka untuk membangunkan kemahiran analisis kritikal untuk penyelidikan. Meluas di luar persekitaran kelas, analisis kritikal dapat membantu individu membuat keputusan yang lebih baik dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka. Kemahiran perundingan dan kepimpinan yang lebih baik boleh digunakan di tempat kerja, hubungan interpersonal dan interaksi dalam masyarakat.

Program darjah berbeza mengikut kos bergantung kepada lokasi dan institusi. Pelajar perlu mengkaji pilihan yang ada untuk menentukan program terbaik pada kos yang paling berpatutan.

Sarjana dalam Penjagaan Kanak-kanak boleh menyediakan pelajar untuk laluan kerjaya dalam pengajaran, mentoring dan kerja sosial. Seorang siswazah boleh mencari pekerjaan sebagai pekerja sokongan keluarga, peguam bela untuk kanak-kanak kurang upaya atau penjaga petugas penjagaan angkat. Sesetengah graduan telah pergi ke pentadbiran awam untuk menyokong dasar dan prosedur yang memberi manfaat kepada anak-anak muda dan keluarga mereka. Ada juga yang terlibat dalam kerja-kerja kemanusiaan untuk membantu dan menyokong keluarga dan anak-anak yang kurang bernasib baik dalam komuniti mereka.

Dapatkan ijazah dengan fleksibiliti yang ditawarkan oleh program dalam talian atau interaksi tatap muka dari universiti tempatan. Mulakan carian program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Pengasuhan Anak Filter

Sarjana Seni Halus dalam Reka Bentuk Budaya Kanak-Kanak

HDK - Academy of Design and Crafts - University of Gothenburg
Kursus Eksekutif 01 September 2020 Sepenuh masa English Campus

Reka Bentuk Budaya Kanak-kanak (CCD) adalah bidang yang berkembang dalam pengetahuan, keperluan dan permintaan baik secara nasional dan antarabangsa. Dengan memberi tumpuan ke ...

Baca lebih lanjut