Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Pengajian Agama Ibrahim 2019/2020

Selalunya, pelajar yang berkesan memperoleh ijazah sarjana muda membuat keputusan untuk bekerja ke arah mencapai ijazah sarjana, yang merupakan satu pencapaian akademik maju diberikan kepada mereka yang telah berjaya menyelesaikan kira-kira dua atau tiga tahun kerja kursus intensif yang berkaitan dengan sesuatu bidang.

Hanya apa yang Sarjana Pengajian Abraham? Kursus kajian melibatkan kajian rapat dan kajian agama Kristian, Yahudi dan Islam serta prinsip asas agama-agama ', pertimbangan budaya dan teologi. Penekanan sering diberikan kepada bidang-bidang seperti bahasa asing, budaya dalam komuniti Ibrahim, kepercayaan agama dan amalan dan bagaimana penganut agama ini menyumbang kepada masyarakat dan organisasi di sekeliling mereka.

Secara umumnya, mereka yang memperoleh ijazah sarjana mampu untuk mendapatkan lebih banyak wang daripada yang di padang dengan hanya sarjana muda kajian Ibrahim darjah.Mereka juga biasanya mendapat kerja daripada mereka yang tidak darjah, atau mereka yang mempunyai ijazah akademik lebih rendah.

Perubahan kuat wujud dari satu program dan negara ke depan dari segi kos mendapatkan Ijazah Sarjana dalam pengajian Abraham. Bakal pelajar dinasihatkan untuk berunding dengan pejabat kemasukan itu setiap sekolah mereka sedang mempertimbangkan untuk memohon untuk kos tuisyen.

Siswazah dari program pengajian Ibrahim mencari pekerjaan dalam pelbagai bidang. Banyak pergi untuk bekerja dalam organisasi amal atau bukan keuntungan dengan hubungan agama. Orang lain melakukan kerja-kerja dakwah di tempat di seluruh dunia. Beberapa graduan memilih untuk memberikan pendidikan Ibrahim atau subjek berkaitan dalam persekitaran akademik, seperti sebuah sekolah tinggi atau kolej, manakala yang lain mengajar hal perkara di sebuah institusi agama.

Banyak kajian Ibrahim program ditawarkan oleh sekolah-sekolah dalam talian yang berkualiti di seluruh dunia, dan pangkalan data adalah cara yang baik untuk memulakan menyambung dengan sekolah-sekolah dan program-program yang menarik.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Agama Ibrahim

Vancouver School of Theology

Ijazah Sarjana Teologi adalah ijazah lepasan ijazah yang direka untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman yang lebih maju tentang satu bidang atau disiplin dalam konteks ... [+]

Tinjauan Program

Ijazah Sarjana Teologi adalah ijazah lepasan ijazah yang direka untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman yang lebih maju tentang satu bidang atau disiplin dalam konteks umum kajian teologi, dan pembangunan kaedah penyelidikan dan sumber yang bersesuaian dengan bidang atau disiplin yang dipilih.

Program ini mungkin menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengajian siswazah di peringkat kedoktoran, persediaan untuk beberapa bentuk pengajaran, penambahbaikan praktik kementerian, atau fokus berdisiplin dalam bidang kajian teologi untuk kepentingan peribadi. Dua aliran pengajian boleh didapati:

Satu pilihan memerlukan penulisan tesis ilmiah; ini adalah pilihan umum yang disyorkan untuk mereka yang bersedia untuk kerja doktoral.Opsyen lain, Opsyen Penyelidikan Am, memerlukan kursus tambahan dan projek yang penting. Program ini memerlukan pengkhususan dalam bidang pengajian di mana tesis ditulis tetapi membolehkan kepelbagaian dalam pemilihan kursus. Ia ditawarkan di mana-mana bidang di mana kepentingan pelajar dan sumber Sekolah bertepatan.Panjang Program... [-]
Kanada Vancouver
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu