Sarjana dalam Pelancongan dan Hospitaliti di Malaysia

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Pelancongan dan Hospitaliti di Malaysia

Pelancongan dan Hospitaliti

Dalam usaha untuk berjaya mendapatkan kelayakan Sarjana, anda akan perlu untuk mendapatkan beberapa kredit dengan meluluskan modul individu. Sarjana paling diajar akan mempunyai beberapa modul teras yang anda wajib lulus untuk mendapatkan kelayakan. Penilaian penyelidikan Sarjana hampir selalu sepenuhnya oleh modul disertasi tunggal atau projek.

Malaysia adalah sebuah negara raja berperlembagaan persekutuan di Asia Tenggara. Ia terdiri daripada tiga belas negeri dan tiga wilayah persekutuan dan mempunyai jumlah daratan daripada 329.847 kilometer persegi yang dipisahkan oleh Laut China Selatan kepada dua bahagian sama saiz, Semenanjung Malaysia dan Borneo Malaysia.

Sarjana dalam Pelancongan dan Hospitaliti di Malaysia

Baca lebih lanjut

Sarjana Falsafah (Pengajian Makanan)

Taylor’s University
Campus Sepenuh masa Sambilan 18 - 30  July 2019 مليسيا Subang Jaya + 1 lagi

Master of Philosophy (Pengajian Makanan) bertujuan untuk mempersiapkan graduan menjadi profesional yang berkelayakan tinggi yang pakar dalam bidang Pengajian Makanan. Untuk mencapai matlamat ini, Taylor's University dan Universiti Toulouse Jean Jaurès (UT2J) telah merangka kurikulum komprehensif yang merangkumi komponen seperti kemahiran penyelidikan, antropologi dan sosiologi makanan, pemahaman budaya makanan yang berbeza, trend makanan dan pandangan perniagaan, isu sosio-politik pemakanan makanan dan kesihatan awam dan banyak lagi. [+]

Pengiktirafan dan pengiktirafan dua oleh

Selama 20 tahun yang lalu, status makanan telah berubah secara dramatik. Mengatasi krisis makanan, masalah obesiti yang semakin meningkat dan banyak lagi, telah berulang kali meletakkan makanan dalam perhatian. Di hadapan ekonomi, peningkatan populasi ditambah pula dengan pertumbuhan ekonomi yang pesat dalam dekad yang lalu telah meningkatkan penggunaan bahan letupan. Menurut Cushman Master of Philosophy (Pengajian Makanan) bertujuan untuk mempersiapkan graduan menjadi profesional yang berkelayakan tinggi yang pakar dalam bidang Pengajian Makanan. Untuk mencapai matlamat ini, Taylor's University dan Universiti Toulouse Jean Jaurès (UT2J) telah merangka kurikulum komprehensif yang merangkumi komponen seperti kemahiran penyelidikan, antropologi dan sosiologi makanan, pemahaman budaya makanan yang berbeza, trend makanan dan pandangan perniagaan, isu sosio-politik pemakanan makanan dan kesihatan awam dan banyak lagi.Kelebihan Kajian Makanan TaylorSatu-satunya universiti Malaysia dengan 'Pengerusi Kajian Makanan: Makanan, Budaya dan Kesihatan' - Prof. Dr. Jean Pierre Poulain. Beliau mengekalkan penekanan dalam kajian makanan, menyumbang kepada program akademik dan memberikan nasihat kepada pelajar dan ahli fakulti. Ahli sosio-antropologi Perancis, Prof. Dr. Poulain mempunyai kerjaya yang panjang dan berjaya dalam bidang pendidikan makanan dan pendidikan perhotelan dalam kehidupan akademik dan antarabangsa. Beliau telah menerbitkan pelbagai buku, bab buku dan artikel, serta menyampaikan ucapan utama dan persidangan secara aktif di seluruh dunia mengenai topik seperti sosiologi makanan, warisan makanan dan amalan pelancongan.Satu-satunya program Pengajian Makanan untuk menawarkan Program Penyelidikan Lapangan Global (GRP) yang menyediakan peluang untuk menjalankan kerja lapangan di luar negara. Pelajar mempunyai peluang yang menarik untuk melakukan kerja penyelidikan untuk tesis mereka di luar negeri jika difokuskan... [-]

Sarjana dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa

Taylor’s University
Campus Sepenuh masa May 2019 مليسيا Subang Jaya

Master dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa adalah ijazah sarjana yang mengkhususkan diri dalam bidang pengurusan perhotelan. Ia memberikan keseimbangan yang kuat antara pengetahuan teori dan pendedahan profesional menerusi kursus, penyelidikan dan latihan. [+]

Pengiktirafan dan pengiktirafan dua oleh

Master dalam Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa adalah ijazah sarjana yang mengkhususkan diri dalam bidang pengurusan perhotelan. Ia memberikan keseimbangan yang kuat antara pengetahuan teori dan pendedahan profesional menerusi kursus, penyelidikan dan latihan. Ditawarkan dengan kerjasama Universiti Toulouse, Perancis, program ijazah sarjana disiplin selama 12 bulan ini adalah ijazah pertama dan satu-satunya Perancis dalam bidang perhotelan di Asia-Pasifik. Program akademik yang ketat dengan orientasi industri yang kuat, ia akan melengkapkan anda dengan alat dan teknik pengurusan canggih, untuk menangani cabaran dalam industri perhotelan dan pelancongan dinamik. Program ini menggunakan pendekatan global dalam bahan pengajarannya yang ditambah dengan kajian kes tempatan, yang memastikan pelajar mencapai pemahaman yang lebih mendalam mengenai hal ehwal antarabangsa. Graduan akan memiliki minda global dan kelebihan daya saing profesional, serta sangat dicari sebagai pemimpin organisasi yang berkaitan dengan perkhidmatan.Objektif Program12 bulan kursus, termasuk kuliah, kerja lapangan, seminar siswazah, forum, perjalanan belajar, permainan simulasi dan banyak lagi20-minggu magang ** Mereka yang mempunyai pengalaman kerja yang berkaitan dibenarkan memohon pengecualianProjek DisertasiPenghantaran ProgramSesuai untuk kedua-dua pengajian sepenuh masa dan sambilanSekat pensyarah oleh profesor teratas disokong oleh kuliah mingguanKelas / seminar akan dijalankan pada:Isnin, Selasa, Rabu dan Khamis dari 6 malam - 9.30 malamSetiap subjek termasuk 2 hari syarahan blok yang dijalankan sama ada pada hari kerja atau hujung minggu.Seminar SiswazahPelajar akan didedahkan kepada trend dan isu yang menjejaskan industri perhotelan melalui pelbagai seminar siswazah oleh ahli akademik dari pelbagai institusi dan profesional industri. Klik di sini untuk mendapatkan maklumat lanjut."Papan Putih Anda untuk Program Sarjana Taylor" [-]