Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Ijazah Sarjanav dalam Mikrobiologi 2019/2020

Ijazah sarjana adalah sejenis pensijilan siswazah yang diperolehi selepas pelajar menamatkan kursus pengajian yang mengambil masa lebih kurang dua tahun. Secara umumnya, tahap ini menunjukkan bahawa pelajar yang telah mendapat tahap yang tinggi kemahiran dalam bidang masing-masing dipilih.

Tepat sekali apa yang Sarjana Mikrobiologi? Ini jenis ijazah bertujuan untuk membantu pelajar belajar semua tentang biologi pada skala yang sangat kecil. Mikrobiologi merangkumi kajian bakteria, virus, amoebas, kulat, alga, dan juga beberapa tumbuhan dan haiwan; ia boleh memberi tumpuan kepada organisma unisel atau komponen tertentu organisma multisel. Pelajar boleh mengkaji persekitaran mikrob hidup dalam, serta kimia organik, evolusi, atau struktur selular. Sesetengah program boleh menawarkan tumpuan khas seperti pendidikan biologi atau kejuruteraan biologi.

A beberapa kelebihan yang ada kepada mereka yang menamatkan ijazah dalam bidang mikrobiologi.Sebagai contoh, pelajar mungkin dapat memberi pemikiran dan penyelesaian masalah kritikal kemahiran mereka rangsangan. Selain itu, pelajar mungkin dapat meningkatkan asas pengetahuan profesional mereka, yang membolehkan mereka untuk meneruskan kerjaya dalam bidang mikrobiologi.

Kos ijazah sarjana mikrobiologi akan bergantung kepada segala-galanya daripada adanya bantuan kewangan kepada kos bahan. Pelajar perlu menghubungi institusi mereka secara langsung untuk maklumat tepat dan terkini.

Orang-orang yang mendapat ijazah dalam bidang mikrobiologi mungkin dapat meneruskan beberapa kerjaya berbeza. Sebagai contoh, mereka mungkin akan bekerja di kemudahan perubatan atau makmal penyelidikan; beberapa pelajar pergi untuk menjadi saintis yang pakar dalam bidang mikrobiologi. Pelajar juga boleh menjadi ahli patologi, pakar-pakar kawalan kualiti, perunding kebersihan, penganalisis ekologi, atau pendidik. Jobs mungkin tidak sedia dalam pelbagai jenis perniagaan, agensi kerajaan, dan bukan keuntungan.

Terdapat beberapa pilihan yang ada untuk pelajar yang berminat dalam darjah mikrobiologi sarjana. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Mikrobiologi

University Bourgogne Franche-Comté (UBFC)

MP2 adalah 2 tahun, kursus berasaskan kursus, penyelidikan antarabangsa sepenuh masa Ijazah Sarjana yang memberi tumpuan kepada Mikrobiologi dan fizik-kimia yang digunaka ... [+]

MP2 adalah 2 tahun, kursus berasaskan kursus, penyelidikan antarabangsa sepenuh masa Ijazah Sarjana yang memberi tumpuan kepada Mikrobiologi dan fizik-kimia yang digunakan untuk proses makanan dan wain. Tuan ini bertujuan untuk melatih penyelidik dan pengurus masa depan sains dan industri makanan dan wain.

Penerangan program

Anda akan mempunyai pergerakan antarabangsa yang kuat. Satu semester akan keluar dari Perancis pada tahun pertama dan satu lagi mungkin pada tahun kedua. Modul di bawah menunjukkan petunjuk yang ditawarkan dalam program ini. Senarai ini adalah berdasarkan kepada organisasi semasa dan boleh berubah dari tahun ke tahun sebagai tindak balas terhadap keperluan baru dalam industri makanan.... [-]

Perancis Besançon
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Stockholm University

Program Sarjana kami dalam Mikrobiologi memberikan anda peluang untuk belajar dalam persekitaran penyelidikan terkemuka di dunia. Anda akan menggunakan kaedah canggih ket ... [+]

Program Sarjana kami dalam Mikrobiologi memberikan anda peluang untuk belajar dalam persekitaran penyelidikan terkemuka di dunia. Anda akan menggunakan kaedah canggih ketika anda belajar tentang mikrob patogen, kepelbagaian biologi, evolusi dan bioteknologi. Langkah demi langkah latihan praktikal dan eksperimen akan melengkapkan anda kemahiran makmal canggih dan teknik serta menyediakan pengetahuan terkini bidang.

Sebab untuk memilih Tumpuan kuat membina kemahiran dan teknik makmal praktikal pada peringkat lanjutan Tutup sambungan kepada penyelidikan utama dunia Struktur Program

Program Master dalam Mikrobiologi bertujuan untuk memberikan pemahaman lengkap tentang kehidupan mikroorganisme dengan kursus dalam mikrobiologi dan biologi jangkitan. Terdapat banyak ruang dalam program ini untuk membolehkan anda memilih daripada pilihan kursus elektif tambahan supaya anda boleh meneruskan program yang disesuaikan dengan laluan kerjaya anda yang dipilih.... [-]

Sweden Östermalm
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu