Sarjana dalam Matematik di Hong Kong

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Matematik di Hong Kong

Matematik

Tuan A merujuk kepada menyempurnakan sesuatu program pengajian siswazah yang menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengetahuan mereka mengenai subjek tertentu atau memajukan kerjaya mereka. Majoriti tuan diberikan oleh kerajaan atau awam universiti.

Dalam matematik kolej utama, kursus algebra akan memberi tumpuan kepada teori cincin dan geometri algebra. Geometri paling kerap dikaji adalah geometri pembezaan, yang memberi tumpuan kepada ciri-ciri lengkung dan permukaan. Logik adalah satu lagi subjek yang sering ditawarkan dalam program matematik.

Hong Kong adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas Rakyat 's Republik China, yang sedang Macau lain.

Sarjana dalam Matematik di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil Dalam Matematik

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Hong Kong

[+]

Analisis fungsi sebenar dan kompleks memainkan peranan penting dalam matematik. Ini adalah satu perkara yang klasik namun masih bertenaga yang mempunyai pelbagai aplikasi. persamaan pembezaan yang digunakan untuk menggambarkan banyak saintifik, kejuruteraan dan masalah ekonomi. Kajian teori dan berangka persamaan itu adalah penting dalam memahami dan menyelesaikan masalah. bidang penyelidikan kami termasuk analisis kompleks, asymptotics eksponen, analisis fungsian, persamaan tak linear dan sistem dinamik, dan sistem terkamir.

Geometri dan Topologi

Geometri dan topologi menyediakan bahasa penting yang menerangkan semua jenis struktur di Alam. perkara ini telah jauh diperkaya oleh interaksi rapat dengan bidang matematik yang lain dan dengan bidang sains seperti fizik, astronomi dan mekanik. Hasilnya telah membawa kepada kemajuan besar dalam mata pelajaran, seperti yang dinyatakan oleh bukti dugaan Poincaré itu. bidang penyelidikan aktif di Jabatan termasuk geometri algebra, geometri kebezaan, topologi rendah dimensi, topologi equivariant, topologi kombinasi, dan struktur geometri dalam fizik matematik.... [-]