Sarjana dalam Life Skills

Terbaik 2 Ijazah Sarjanav dalam Life Skills 2019

Ijazah induk membantu pelajar membina kemahiran mereka dengan melengkapkan mereka dengan teknik dan pengetahuan tambahan. Program biasanya berlangsung satu hingga dua tahun. Pendidikan ini boleh menjadikan graduan lebih pelbagai, mudah disesuaikan dan boleh dipasarkan dalam dunia profesional.

Apakah Master dalam Kemahiran Hidup? Ijazah ini menyediakan pendidikan khusus kepada guru supaya mereka dapat memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada pelajar muda. Ia menggabungkan asas perkembangan zaman kanak-kanak dengan latihan dalam pengenalan, diagnosis dan campur tangan pelajar yang memerlukan bantuan. Peserta program dapat memperoleh pemahaman yang lebih jauh di luar kemampuan pengajaran mereka sendiri di dalam kelas. Pelajar yang ingin mendapatkan ijazah ini boleh menjadi pakar dalam pelbagai aspek kemahiran hidup bagi mereka yang mengalami ketidakupayaan fizikal dan mental dan dapat belajar bagaimana untuk memenuhi keperluan orang lain.

Sarjana dalam Kemahiran Hidup membantu pelajar belajar bagaimana mengajar kanak-kanak untuk mengembangkan kemahiran menyelesaikan masalah, analisis dan komunikasi. Ini boleh merangkumi bagaimana untuk membuat rutin, cara berkomunikasi secara berkesan atau bagaimana untuk mengamalkan kesabaran, yang semuanya boleh digunakan untuk kehidupan seharian. Pelajar juga belajar untuk mengenal pasti cabaran dalam individu dan mengembangkan strategi untuk menangani mereka.

Kos ijazah sarjana berbeza-beza. Ia bergantung kepada kadar tuisyen dan yuran lain di institusi pilihan. Calon pelajar harus menyelidik universiti yang berbeza untuk mencari program yang sesuai dengan keperluan mereka.

Ijazah ini membantu graduan mengembangkan kemahiran untuk membantu orang lain yang berjuang dengan kehidupan seharian. Ia juga membolehkan guru semasa dan pendidik lain untuk meningkatkan teknik mereka dalam persekitaran kerja semasa mereka atau mengambil peranan tambahan dalam pendidikan khas. Seorang siswazah juga boleh menjadi jurulatih kemahiran hidup atau profesional yang berfokus pada isu inklusi dalam organisasi bukan untung atau kerajaan.

Sarjana dalam Kemahiran Hidup ditawarkan di kolej dan universiti di seluruh dunia. Tetapi bagi mereka yang mahukan lebih banyak kelenturan dan lebih suka belajar dari jauh, terdapat juga pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Sarjana dalam Penjagaan Awal

Instituto Superior De Estudios Psicológicos ISEP
Campus October 2019 Sepanyol Barcelona Madrid

Master dalam Penjagaan Awal. Pencegahan, diagnosis dan rawatan merangkumi aspek asas perkembangan kanak-kanak, pentingnya keluarga sebagai penganjur dan pembolehubah perkembangan ini, dalam jenis-jenis patologi dan perubahan yang mungkin muncul semasa proses ini dan cara mengesan, mendiagnosis dan campur tangan setiap kes. [+]

Lokasi: Barcelona - Madrid

Jam: Madrid SD / MXJ Barceona SD

Kelayakan: Sarjana Bantuan Awal yang dikeluarkan oleh ISEP

Mengenai

Master dalam Penjagaan Awal. Pencegahan, diagnosis dan rawatan merangkumi aspek asas perkembangan kanak-kanak, pentingnya keluarga sebagai penganjur dan pembolehubah perkembangan ini, dalam jenis-jenis patologi dan perubahan yang mungkin muncul semasa proses ini dan cara mengesan, mendiagnosis dan campur tangan setiap kes.

Program ini bertujuan untuk mengesan risiko potensi awal kekurangan, serta melakukan rawatan rangsangan untuk kanak-kanak di bawah 6 tahun yang mengalami gangguan perkembangan atau berisiko mengalami penderitaan, untuk mencapai fizikal, mental dan sosial... [-]


Ijazah Sarjana dalam Kanak-kanak Awal: Perspektif dan Talian Intervensi (MPIN)

Universidad de las Islas Baleares - UIB
Campus Sepenuh masa September 2019 Sepanyol Palma

Tujuan Sarjana adalah menyediakan latihan lanjutan mengenai sifat khusus dan pelbagai disiplin yang memenuhi syarat untuk campur tangan secara profesional dalam program dan perkhidmatan untuk kanak-kanak di bawah umur enam tahun. [+]

Apa yang?

Tujuan Sarjana adalah menyediakan latihan lanjutan mengenai sifat khusus dan pelbagai disiplin yang memenuhi syarat untuk campur tangan secara profesional dalam program dan perkhidmatan untuk kanak-kanak di bawah umur enam tahun.

Perubahan sosial (multikulturalisme, struktur keluarga baru ...) dan kemajuan saintifik semasa (neurosciences, teori lampiran, perspektif sistemik ...) permintaan untuk melihat dari pendekatan baru untuk pembangunan dan campur tangan dalam tahun-tahun pertama kehidupan.

Campur tangan dalam masa kanak-kanak awal adalah kunci kepada perkembangan masa depan dan perlu untuk menggabungkan perkhidmatan promosi dan sokongan, memihak kepada program pencegahan dan pengesanan situasi risiko.... [-]