Sarjana dalam Keusahawanan di Kenya

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Keusahawanan di Kenya

Keusahawanan

Tuan A dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang tertentu pengajian atau bidang amalan profesional serta menunjukkan tahap yang tinggi penguasaan semasa proses tersebut.

Seorang usahawan adalah seorang pemimpin dan inovator dengan idea untuk usaha perniagaan dan keinginan untuk membangunkan dan menjalankan syarikat. Satu program keusahawanan boleh mengajar individu bagaimana untuk pergi tentang proses mengatur dan mengurus sesebuah organisasi.

Kenya dianggap sebagai salah satu daripada negara-negara di Afrika dengan universiti atas mereka menjadi Universiti Nairobi. Tahun lepas, kerajaan Kenya, dinaik taraf 15 institusi kepada status universiti sepenuhnya dalam usaha untuk meningkatkan akses pelajar kepada universiti ini.

Sarjana dalam Keusahawanan di Kenya

Baca lebih lanjut

Sarjana Keusahawanan

Esami Business School
Campus Sambilan February 2019 Kenya Nairobi

Program ini tersusun sedemikian rupa untuk menggabungkan aktiviti pembelajaran di tapak dengan aktiviti di luar tapak. Aktiviti pembelajaran di tapak intensif didahului oleh bacaan persediaan dan latihan yang berkaitan untuk diserahkan kepada sekolah. Terdapat juga kerja susulan selepas sesi yang melibatkan aktiviti seperti tugasan penyelesaian masalah, menulis kertas berdasarkan penyelidikan lapangan, dan bacaan bebas. [+]

Objektif

Program ini direka untuk memberi manfaat kepada individu, organisasi dan seluruh masyarakat di Afrika. Kegiatan keusahawanan sangat dipromosikan di seluruh dunia. Dalam setiap masyarakat, keperluan untuk perniagaan baru tidak boleh terlalu ditekankan. Organisasi sedia ada juga memerlukan idea dan inovasi kreatif yang akan menjadikan mereka mengeksploitasi dan mengembangkan pendekatan perniagaan baru, serta pengembangan, kepelbagaian dan peningkatan kedudukan kompetitif. Semua ini adalah peluang kerjaya untuk pelajar dalam program ini.

Struktur Program

Program ini tersusun sedemikian rupa untuk menggabungkan aktiviti pembelajaran di tapak dengan aktiviti di luar tapak. Aktiviti pembelajaran di tapak intensif didahului oleh bacaan persediaan dan latihan yang berkaitan untuk diserahkan kepada sekolah. Terdapat juga kerja susulan selepas sesi yang melibatkan aktiviti seperti tugasan penyelesaian masalah, menulis kertas berdasarkan penyelidikan lapangan, dan bacaan bebas.... [-]