Sarjana dalam Keusahawanan di Hong Kong

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Keusahawanan di Hong Kong

Keusahawanan

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Dalam program keusahawanan, pelajar boleh belajar tentang apa yang diperlukan untuk membangunkan dan menjalankan perniagaan. kesilapan biasa serta amalan berjaya boleh dibincangkan secara terperinci dan kerja kursus mungkin merangkumi inovasi, pembinaan pasukan dan kepimpinan.

Hong Kong adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas Rakyat 's Republik China, yang sedang Macau lain.

Sarjana dalam Keusahawanan di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil dalam Kepimpinan Teknologi dan Keusahawanan

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sepenuh masa September 2019 Hong Kong

Program MPhil ini bertujuan untuk membangunkan semangat keusahawanan pelajar supaya mereka dapat memulakan inovasi dalam syarikat atau memulakan perniagaan mereka sendiri menggunakan teknologi berteknologi tinggi. Ia bertujuan untuk memainkan peranan pemangkin dalam membangunkan budaya pendidikan dan ekosistem keusahawanan yang inovatif di kampus Universiti dan untuk mempercepatkan pemindahan pengetahuan kepada masyarakat yang berdampak. [+]

Peluang keusahawanan sangat luas dalam persekitaran global semasa. Inovasi teknikal memberi impak besar kepada kehidupan rakyat dan menyumbang kejayaan kepada ekonomi yang berbeza. Dalam program unik ini, para pelajar diberikan peluang untuk mengalami perjalanan keusahawanan menerusi kursus, magang, dan penciptaan produk / penawaran yang berpatutan dan pelan perniagaan yang dijalankan dengannya.

Program TLE menawarkan pelajar dengan pengalaman interdisipliner dan membuka prospek kerjaya ke alt = "pengurusan teknologi dan keusahawanan.

Program MPhil ini bertujuan untuk membangunkan semangat keusahawanan pelajar supaya mereka dapat memulakan inovasi dalam syarikat atau memulakan perniagaan mereka sendiri menggunakan teknologi berteknologi tinggi. Ia bertujuan untuk memainkan peranan pemangkin dalam membangunkan budaya pendidikan dan ekosistem keusahawanan yang inovatif di kampus Universiti dan untuk mempercepatkan pemindahan pengetahuan kepada masyarakat yang berdampak.... [-]