Sarjana dalam Keusahawanan di Hong Kong

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Keusahawanan di Hong Kong

Keusahawanan

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

Keusahawanan adalah keupayaan dan kesediaan untuk membangunkan perniagaan yang walaupun apa-apa risiko yang terlibat dengan matlamat untuk mendapatkan keuntungan. Program dalam bidang keusahawanan adalah sangat baik bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan dan belajar untuk membangunkan dan menjalankan perusahaan.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sarjana dalam Keusahawanan di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil dalam Kepimpinan Teknologi dan Keusahawanan

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sepenuh masa September 2019 Hong Kong

Program MPhil ini bertujuan untuk membangunkan semangat keusahawanan pelajar supaya mereka dapat memulakan inovasi dalam syarikat atau memulakan perniagaan mereka sendiri menggunakan teknologi berteknologi tinggi. Ia bertujuan untuk memainkan peranan pemangkin dalam membangunkan budaya pendidikan dan ekosistem keusahawanan yang inovatif di kampus Universiti dan untuk mempercepatkan pemindahan pengetahuan kepada masyarakat yang berdampak. [+]

Peluang keusahawanan sangat luas dalam persekitaran global semasa. Inovasi teknikal memberi impak besar kepada kehidupan rakyat dan menyumbang kejayaan kepada ekonomi yang berbeza. Dalam program unik ini, para pelajar diberikan peluang untuk mengalami perjalanan keusahawanan menerusi kursus, magang, dan penciptaan produk / penawaran yang berpatutan dan pelan perniagaan yang dijalankan dengannya.

Program TLE menawarkan pelajar dengan pengalaman interdisipliner dan membuka prospek kerjaya ke alt = "pengurusan teknologi dan keusahawanan.

Program MPhil ini bertujuan untuk membangunkan semangat keusahawanan pelajar supaya mereka dapat memulakan inovasi dalam syarikat atau memulakan perniagaan mereka sendiri menggunakan teknologi berteknologi tinggi. Ia bertujuan untuk memainkan peranan pemangkin dalam membangunkan budaya pendidikan dan ekosistem keusahawanan yang inovatif di kampus Universiti dan untuk mempercepatkan pemindahan pengetahuan kepada masyarakat yang berdampak.... [-]