MASTERSTUDIES

4 Ijazah Sarjanav dalam Keselamatan Penerbangan 2020

Ijazah induk adalah matlamat jangka panjang yang banyak pelajar mendorong ke arah. Kelayakan ini membolehkan seseorang pelajar dipertimbangkan sebagai pakar dalam bidang pengajiannya. Berikutan tahap ijazah sarjana muda, ia mungkin adalah akhir pendidikan pelajar, atau ia boleh membawa kepada program doktoral.

Apakah Master dalam Keselamatan Penerbangan? Master dalam Keselamatan Penerbangan biasanya bertujuan membantu melatih pengurus SMS untuk memimpin perubahan pentadbiran dalam industri mereka. Sebagai kemajuan teknologi dalam kalangan penerbangan, syarikat cenderung memerlukan pekerja yang berkelayakan untuk bekerja dengan protokol dan sistem keselamatan mereka. Pelajar umumnya belajar bagaimana untuk memantau dan meningkatkan keselamatan penerbangan. Ijazah ini biasanya akan mengambil masa dua tahun untuk diselesaikan selepas empat tahun sebagai seorang siswazah.

Di samping kerjaya yang mantap, pelajar sering mempelajari kemahiran dalam pengurusan, komunikasi interpersonal dan kepimpinan. Tanpa kemahiran ini, kerja berpangkat tinggi mungkin sukar dilakukan.

Kos MA dalam Keselamatan Penerbangan mungkin berbeza mengikut sekolah dan lokasi. Setiap negara mempunyai standard sendiri mengenai harga seperti institusi sendiri. Adalah penting untuk melakukan penyelidikan terlebih dahulu.

Ijazah sarjana dalam keselamatan penerbangan boleh membuka pintu untuk pelbagai pilihan kerjaya. Dengan kemahiran yang dipelajari, pelajar dapat mencari diri mereka sebagai pengarah keselamatan, pengurus siasatan keselamatan atau pengurus prestasi keselamatan. Untuk mengisi pekerjaan ini, seseorang dikehendaki bertanggungjawab untuk pembangunan, penambahbaikan dan juga penggunaan protokol keselamatan untuk industri penerbangan. Dia akan layak untuk membantu syarikat mereka mematuhi semua keperluan dan piawaian keselamatan.

Kelas boleh diambil dalam talian atau secara peribadi di universiti. Terdapat juga banyak sekolah yang menawarkan kursus dalam talian. Ini selalunya paling sesuai untuk pelajar yang mungkin tidak dapat ke kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

4 Hasil dalam Keselamatan Penerbangan Filter

Msc dalam Penyiasatan Keselamatan dan Kemalangan

Cranfield University
MSc
May 2020
<
Separuh masa
<
3 tahun
English
Kampus

Kami telah menjadi pusat kecemerlangan dalam bidang penyiasatan kemalangan selama lebih dari 40 tahun. Direka khusus untuk penyiasat kemalangan dan mereka yang bekerja di bida ...

Baca lebih lanjut

Tuan lanjutan dalam sistem pengurusan keselamatan dalam penerbangan - ms sms-a

ENAC
Sarjana
<
Sepenuh Masa
English
Kampus

Sistem Pengurusan Keselamatan ENAC Advanced Master dalam Penerbangan direka untuk pengurus SMS semasa atau masa depan yang bertanggungjawab untuk pembangunan, penggunaan, atau ...

Baca lebih lanjut

Ms dalam bidang sains keselamatan

Embry Riddle Aeronautical University
MSc
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

Sarjana Sains dalam Keselamatan program Muda Sains (MS-SS) direka untuk menyediakan pelajar dengan kursus praktikal pengajian dalam keselamatan penerbangan serta kesihatan dan ...

Baca lebih lanjut

MSc dalam Keselamatan dan Faktor Manusia dalam Penerbangan

Cranfield University
MSc
Okt 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Kursus ini telah direka untuk menyediakan industri dengan graduan yang lengkap yang boleh membuat peningkatan yang nyata dan tahan lama kepada prestasi dan keselamatan melalui ...

Baca lebih lanjut