Sarjana dalam Kemampanan di Macedonia

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Kemampanan di Macedonia

Kemampanan

Tuan adalah tahap pertama siswazah kursus dan boleh diperolehi selepas anda menerima ijazah sarjana muda. Memperoleh sarjana biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, yang berjumlah 36-54 kredit semester.

 

Sustainability diamalkan boleh mengambil pelbagai bentuk, melaksanakan kedua-dua individu dan masyarakat yang lebih besar. Terdapat ecovillages dan bandar-bandar mampan dicipta hanya untuk tujuan meminimumkan penggunaan recourses penting. Terdapat juga teknik, seperti seni bina lestari, yang membantu menggalakkan ideal ini.

Kelimpahan besar Macedonia 's tarikan semula jadi dan budaya menjadikannya destinasi menarik pelawat. Skopje adalah pusat politik, kebudayaan, ekonomi dan akademik negara ini 's dan mempunyai beberapa universiti.

Sarjana dalam Kemampanan di Macedonia

Baca lebih lanjut

Pengurusan tenaga dan pembangunan lestari

South East European University
Campus Sepenuh masa September 2019 Republik Macedonia Tetovo Skopje + 1 lagi

Tenaga boleh diperbaharui adalah penting untuk perlindungan alam sekitar. Dalam WB sumbangan tenaga air adalah agak baik. Tenaga boleh diperbaharui yang lain sehingga kini hampir tidak digunakan. Jadi peningkatan pengajian tinggi diperlukan. Tenaga boleh diperbaharui adalah sangat penting bagi ekonomi masa depan dalam negara-negara rakan di rantau Balkan Barat dengan sumber-sumber tenaga yang terhad dalam ekonomi yang semakin meningkat dan ... [+]

Tenaga boleh diperbaharui adalah penting untuk perlindungan alam sekitar. Dalam WB sumbangan tenaga air adalah agak baik. Tenaga boleh diperbaharui yang lain sehingga kini hampir tidak digunakan. Jadi peningkatan pengajian tinggi diperlukan. Tenaga boleh diperbaharui adalah sangat penting bagi ekonomi masa depan dalam negara-negara rakan di rantau Balkan Barat dengan sumber-sumber tenaga yang terhad dalam ekonomi yang semakin meningkat dan dengan masalah alam sekitar yang berkaitan. Dengan itu kajian yang sedia ada akan dinaik taraf dan kajian Master baru yang diperkenalkan, yang meliputi seluruh bidang tenaga dan pengurusan yang boleh diperbaharui.

Your Ad Here program pengajian di Еnergy Мanagement dan Pembangunan Kelestarian akan dibangunkan di bawah pertimbangan khas bagi aspek-aspek tertentu dan dari segi tenaga, alam sekitar, ekonomi dan perundangan. Ia akan menangani isu membangunkan sistem tenaga lestari dalam tempoh perubahan yang mendalam dan pesat pasaran tenaga negara dan serantau. Sistem tenaga boleh diperbaharui yang berbeza seperti air dan arus, angin, tenaga solar, tenaga kimia, tenaga geoterma, biomas dan biogas akan disepadukan dalam beberapa kursus. Amat penting adalah integrasi ekonomi untuk menganalisis kemampuan sistem yang berbeza dan skala masa untuk merealisasikan sistem tenaga berpatutan khas. Dengan itu menyimpan tenaga dalam bateri atau sebagai berpotensi atau kimia tenaga mendapat satu dimensi baru.... [-]