Sarjana dalam Kemampanan di Finland

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Kemampanan di Finland

Kemampanan

Tuan A merujuk kepada menyempurnakan sesuatu program pengajian siswazah yang menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengetahuan mereka mengenai subjek tertentu atau memajukan kerjaya mereka. Majoriti tuan diberikan oleh kerajaan atau awam universiti.

Mengikut definisi, kemampanan adalah satu proses yang boleh dicirikan oleh ideal sosio-ekologi tertentu. Dalam erti kata lain, kelestarian sering dikaitkan dengan matlamat alam sekitar untuk memastikan bahawa sumber digunakan dengan cara yang mahal dan berkesan untuk mengurangkan kedua-dua sisa dan kerosakan.

Ulama tahap yang lebih tinggi di Finland dengan mudah mengakses kursus-kursus pendidikan yang lebih tinggi di politeknik berorientasikan praktikal atau universiti. Budaya Finland adalah mudah untuk belajar kerana kerajaan telah menetapkan kementerian yang bertanggungjawab untuk meningkatkan budaya, dasar belia, sukan dan kerjasama antarabangsa.

Sarjana dalam Kemampanan di Finland

Baca lebih lanjut

Program Sarjana dalam Ekonomi Pekeliling

Lappeenranta University of Technology
Campus Sepenuh masa August 2019 Finland Lappeenranta

Dalam program Master ini, anda akan belajar bagaimana untuk menggantikan barangan dengan perkhidmatan jika ia lebih cekap dan lebih baik untuk alam sekitar. Sebagai contoh, teknologi maklumat boleh menawarkan kami akses kepada produk dan aset yang boleh digunakan untuk membuat penyelesaian ini. [+]

Program Master dalam Ekonomi Pekeliling ditawarkan oleh Lappeenranta University of Technology ( LUT ) di Kampus Lahti.

Sistem ekonomi yang sedia ada didasarkan pada pendekatan membuat-dan-laris yang kebanyakannya digunakan oleh bahan api fosil. Anggapannya adalah bahawa pertumbuhan ekonomi yang semakin meningkat menghasilkan lebihan yang banyak yang timbul kesan buruk alam sekitar dapat ditangani.

Walau bagaimanapun, sistem terus berkembang hanya sekiranya terdapat sumber yang mencukupi untuk transformasi, tenggelam untuk sisa, kredit untuk pelaburan dan pertumbuhan ekonomi.

Ekonomi pekeliling menawarkan alternatif. Ia bertujuan untuk mengekalkan produk, komponen dan bahan pada utiliti dan nilai tertinggi mereka. Ia bertujuan untuk memusnahkan pertumbuhan ekonomi daripada penggunaan sumber terhingga dengan menutup gelung kitaran hayat produk. Sistem di mana bahan diubah menjadi barang dan perkhidmatan berguna tanpa henti dihidupkan oleh sistem tenaga boleh diperbaharui.... [-]


Program Ijazah Sarjana dalam Kepimpinan untuk Perubahan - Tadbir Urus untuk Perubahan Mapan

Tampere Universities
Campus Sepenuh masa August 2019 Finland Tampere

Pengkhususan sains pentadbiran menyediakan pelajar dengan kemahiran akademik yang baik untuk mengantisipasi, menganalisis dan menanggapi cabaran-cabaran yang kompleks dan dinamik yang dihadapi organisasi dan institusi sektor awam kontemporari. Topik utama termasuk tadbir urus dalam konteks pembaharuan sektor awam, mengubah cara penyampaian perkhidmatan awam, dan pembuatan dasar berasaskan bukti. [+]

Berurusan dengan perubahan dalam masyarakat kompleks

Program ini membolehkan pembangunan pengetahuan dan kepakaran yang diperlukan untuk memimpin dan menganalisis proses perubahan yang kompleks. Ia bertindak balas terhadap keperluan untuk kemahiran kepimpinan baru yang memerlukan permintaan di peringkat tempatan, nasional, antarabangsa dan global.

Dengan berinteraksi dengan anggota staf dari pelbagai disiplin - perniagaan, tadbir urus, politik dan hubungan antarabangsa - serta dengan pihak berkepentingan masyarakat yang berbeza, pelajar akan belajar untuk memupuk bentuk penglibatan baru di seluruh sektor ekonomi dan masyarakat. Program ini menyediakan graduan untuk bekerja di sektor swasta, awam atau ketiga dalam tugas-tugas yang melibatkan proses analisa, perancangan dan proses perubahan kompleks.... [-]