Sambilan Sarjana dalam Kajian klasik

Terbaik Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Kajian klasik 2019

Kajian klasik

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.

Untuk mempunyai pengetahuan tentang diri kita, dan rumah kami dalam masyarakat Dwi-budaya, kita mesti tahu tentang masyarakat yang mempunyai menyelesaikan tanah untuk dunia di mana kita kekal di dalamnya. Mata pelajaran klasik adalah kajian yang awam, kawasan, dan acara utama di seluruh dunia klasik dan bagaimana mereka mempengaruhi masyarakat ini.

Sambilan Sarjana dalam Kajian klasik

Baca lebih lanjut

MScR dalam Classics

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology
Campus Sambilan 1 - 2  October 2019 United Kingdom Edinburgh

The MSc (oleh Penyelidikan) dalam Classics menyokong minat anda dalam bidang ini untuk penyelidikan bebas akademik dan profesional yang maju. MSc (oleh Penyelidikan) dalam menawarkan anda peluang untuk menjalankan penyelidikan bebas yang diselia dalam bidang yang anda pilih. Dalam Classics kami boleh menawarkan pengalaman kelas pertama dalam pendidikan dan penyelidikan siswazah. Hanya calon dengan ijazah dalam bidang yang berkaitan, yang mengemukakan cadangan penyelidikan yang kuat dan berdaya maju, akan dipertimbangkan untuk ijazah ini. [+]

The MSc (oleh Penyelidikan) dalam Classics menyokong minat anda dalam bidang ini untuk penyelidikan bebas akademik dan profesional yang maju.

MSc (oleh Penyelidikan) dalam menawarkan anda peluang untuk menjalankan penyelidikan bebas yang diselia dalam bidang yang anda pilih.

Dalam Classics, kami dapat menawarkan pengalaman kelas pertama dalam pendidikan siswazah dan penyelidikan. Hanya calon dengan ijazah dalam bidang yang berkaitan, yang mengemukakan cadangan penyelidikan yang kuat dan berdaya maju, akan dipertimbangkan untuk ijazah ini.

The MSc (oleh Penyelidikan) dalam Kelas adalah ijazah satu tahun. Ia menyediakan landasan dalam kaedah dan teknik penyiasatan sementara pada masa yang sama membolehkan anda mengejar penyelidikan anda sendiri dan menyelesaikan tesis yang dilanjutkan, dengan bimbingan penyelia yang pakar dalam bidang. Kami mengalu-alukan aplikasi dari sesiapa yang berminat untuk mengendalikan topik yang bertindih dengan kepentingan penyelidikan kakitangan akademik kami, termasuk sejarah sosial Yunani, undang-undang Yunani, kesusasteraan dan seni klasik, sejarah dan arkeologi Yunani, perhambaan Rom, seni Rom dan seni bina, ekonomi Rom , lewat kesusasteraan antik dan Byzantine, sejarah dan arkeologi.... [-]