Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

Terbaik 17 Ijazah Sarjanav dalam Inovasi dan Keusahawanan 2019

Inovasi dan Keusahawanan

Ia mengambil masa satu set khas kemahiran untuk startup perniagaan atau projek yang baru. Tidak semua orang mempunyai bakat atau keberanian untuk meneroka yang tidak diketahui. Mereka yang mempunyai Ijazah Sarjana dan Inovasi Keusahawanan dilengkapi dengan pengetahuan dan latihan syarikat perlu membangunkan idea kepada peluang dan mencapai pasaran baru.

 

Apakah Sarjana Inovasi dan Keusahawanan? Ia adalah ijazah lanjutan yang meningkatkan kemahiran profesional perniagaan yang berbakat di luar peringkat siswazah. Ia juga memberi tumpuan kepada mewujudkan pemimpin-pemimpin yang sanggup mengambil risiko dan meneroka idea-idea baru. Kursus sering kali terdiri daripada kajian semula topik asas perniagaan termasuk struktur organisasi, kewangan, ekonomi dan undang-undang. Topik Advanced menangani membangunkan rancangan perniagaan, pengurusan projek, penyelidikan, pembangunan produk dan pemasaran strategik. Pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada industri tertentu atau teknologi.

 

Sebagai graduan, pelajar bersedia untuk menilai idea-idea baru dan pilih yang paling menguntungkan untuk perkembangan lanjut. Program-program ini meningkatkan komunikasi dan pemikiran keupayaan graduan dengan menumpukan usaha untuk mewujudkan rancangan dan melihat projek hingga selesai. Langkah-langkah untuk kejayaan inovasi dipelajari, dan pelajar dapat mencipta, menjual dan melancarkan idea-idea perniagaan baru. Pelajar tahu bagaimana untuk mendapatkan pembiayaan dan bergerak melalui perangkap proses kawal selia.

 

Kos Sarjana dalam program Inovasi dan Keusahawanan berbeza bergantung kepada universiti. Individu yang berminat perlu menghubungi jabatan kemasukan institusi pilihan mereka untuk mendapatkan butiran mengenai bayaran dan tuisyen. Kebanyakan program akan memerlukan sekurang-kurangnya dua tahun penuh pengajian. Kos hidup dan kos bahan juga perlu dirancang terlebih dahulu.

 

Setelah tamat program mereka, graduan bersedia untuk memasuki tenaga kerja sebagai pengurus projek dan penyelidik. Ramai mencari pekerjaan dengan syarikat-syarikat teknologi membimbing pembangunan perisian dan perkakasan alat-alat baru. Lain lebih suka bekerja secara bebas dan mampu memulakan dan menguruskan syarikat mereka sendiri. Sesetengah mencari kerja yang bermanfaat sebagai penganalisis dan perunding.

 

Ia adalah penting untuk mempertimbangkan seberapa banyak pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai program. Bagi pelajar antarabangsa dan profesional yang bekerja, universiti dalam talian menawarkan pendidikan berkualiti yang sesuai dengan gaya hidup dalam batasan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Sarjana Pentadbiran Perniagaan - Keusahawanan, Inovasi

MODUL University Dubai
Online & Campus Combined Sambilan 18  September 2019 Emiriah Arab Bersatu Dubai

Utama ini menyampaikan kemahiran dan teknik di sebalik pemikiran dan tindakan keusahawanan, menyampaikan kepakaran yang membolehkan para pengurus dan usahawan membuat keputusan penting dan bersaing dengan jayanya. [+]

Gambaran keseluruhan

Utama ini menyampaikan kemahiran dan teknik di sebalik pemikiran dan tindakan keusahawanan, menyampaikan kepakaran yang membolehkan para pengurus dan usahawan membuat keputusan penting dan bersaing dengan jayanya.

Menyediakan anda untuk menghadapi cabaran dalam menubuhkan dan mengembangkan perniagaan dalam iklim dinamik hari ini.

Ketahui kemahiran dan teknik di sebalik pemikiran dan tindakan keusahawanan, dan kepakaran yang membolehkan para pengurus dan usahawan membuat keputusan penting dan bersaing dengan jayanya.

* Gelaran ijazah yang diberikan: Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Maklumat

Tempoh: 18 bulan program pembelajaran campuran

Pengambilan: September 2018... [-]


Hec paris master dalam inovasi dan keusahawanan

Coursera
Online Sambilan 10 - 16  September 2019 Amerika Syarikat USA Online

Temui peluang perniagaan baru dan inovasi utama dengan gelar sarjana dalam talian dari HEC Paris, salah satu sekolah perniagaan peringkat tertinggi di Eropah. [+]

Gambaran Keseluruhan

Memacu inovasi dan membangunkan minda keusahawanan

Temui peluang perniagaan baru dan inovasi utama dengan gelar sarjana dalam talian dari HEC Paris, salah satu sekolah perniagaan peringkat tertinggi di Eropah. Program ini akan membolehkan anda mengenal pasti dan mengembangkan peluang komersil yang inovatif dan berpotensi tinggi dan amat relevan kepada pemimpin perniagaan semasa dan bercita-cita yang bertujuan untuk memimpin pembangunan perniagaan, memacu inovasi produk, atau melancarkan usaha perniagaan baru.

Objektif Program

Belajar bagaimana untuk:

Membangunkan peluang komersil yang inovatif dan berpotensi tinggi Memacu inovasi dan pembangunan perniagaan Buat produk atau perkhidmatan dalam konteks permulaan atau dalam organisasi yang sedia ada Memohon semua yang anda pelajari dengan bekerja pada projek pasukan, dibimbing oleh profesor terkemuka dan profesional yang berpengalaman ... [-]

Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

OBS Business School
Online Sepenuh masa 12  February 2019 Sepanyol Barcelona

Master Dalam Talian dengan kunci untuk mencapai daya saing perniagaan melalui inovasi. [+]

Ijazah Sarjanav dalam Inovasi dan Keusahawanan.

Pada separuh kedua abad ke-20 dan permulaan masa kini kita telah menyaksikan perubahan teknologi, sosial dan politik yang mendalam. Terdapat kemajuan yang luar biasa dalam semua disiplin sains dan manusia, dan perubahan ini telah memperkenalkan paradigma baru yang telah membawa kepada model perniagaan baru dan cara baru menguruskan dan mengurus organisasi.

Kesan perubahan ini dalam persekitaran profesional kami semakin pesat dan, dalam keadaan ini, kita mesti bertindak balas dan membuat keputusan yang menjangkakan keperluan baru syarikat. Keputusan inovatif bukan sahaja bertujuan untuk meningkatkan skop syarikat, tetapi harus mempertimbangkan sifat global aktiviti perniagaan.... [-]


Sarjana Pengurusan Keusahawanan dan Inovasi

Bahcesehir University
Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 Turki Istanbul

ENI direka untuk memberi inspirasi kepada individu kreatif dengan minat untuk memulakan atau mengembangkan usaha inovatif yang mempunyai potensi untuk memberi impak yang besar kepada industri dan ekonomi. [+]

PENGURUSAN KEAHLIAN DAN INOVASI (ENGLISH, THESIS, WEEKEND)Profil Program

ENI direka untuk memberi inspirasi kepada individu kreatif dengan minat untuk memulakan atau mengembangkan usaha inovatif yang mempunyai potensi untuk memberi impak yang besar kepada industri dan ekonomi. Kami menawarkan pelajar pengetahuan dan kemahiran untuk dan melaksanakan idea-idea baru untuk mewujudkan / menguruskan usaha baru, membangunkan amalan pengurusan baru dan mewujudkan persekitaran sokongan yang mendorong inovasi. Program ini menyediakan keupayaan profesional bukan sahaja kepada usahawan yang berpotensi, tetapi juga untuk "profesional keusahawanan".

Kelayakan dianugerahkan

Para pelajar yang berjaya menyempurnakan program ini dianugerahkan Ijazah Sarjana Keusahawanan dan Inovasi.... [-]


Master Majalah dalam Inovasi

Solvay Brussels School of Economics and Management, Université Libre de Bruxelles
Campus Sepenuh masa 1 - 1  February 2020 Belgium Brussels Itali Milan + 2 lagi

Master Majalah Inovasi [+]

Master Majalah Inovasi

Rakan kami: MIP Politecnico di Milano:

MIP adalah sekolah perniagaan global yang diiktiraf oleh EQUIS dan AMBA. Ia disenaraikan oleh Financial Times di antara sekolah perniagaan terbaik di Eropah dan telah diiktiraf sebagai sekolah perniagaan berprestij selama lebih dari 30 tahun. Sekolah ini berfungsi dengan rangkaian syarikat awam dan swasta yang luas dan disokong oleh hubungan kuat yang dibangunkan dengan Jabatan Kejuruteraan dan Rekabentuk Politecnico di Milano.

Objektif program

Ini hanya beberapa kemahiran yang program Sarjana bertujuan untuk berkembang dalam calon:

belajar bagaimana untuk membangunkan idea perniagaan baru , dari reka bentuk konsep untuk executalt = "ion.belajar untuk memperkenalkan dan mengurus inovasi = "ion , baik secara kos efektif dan berkekalan.mengenal pasti peluang pasaran dan sosial baru bagi perniagaan baru dan sedia ada.membina rangkaian peribadi anda pengurus, pelabur, pereka, usahawan, inkubator dan perunding dari pelbagai industri dan negara.membina kemahiran dan kemahiran organisasi , dan keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan.... [-]

Msc dalam keusahawanan yang inovatif

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University
Campus Sepenuh masa October 2019 Rusia Saint Petersburg

Inovasi dan keusahawanan sentiasa seiring bersama dalam konteks persekitaran yang kompetitif di dunia hari ini. Ia sentiasa menjadi cabaran bagi syarikat-syarikat untuk mencipta produk-produk terobosan baru, membentuk semula strategi dalaman mereka dan mewujudkan nilai melalui cara pemikiran yang berbeza untuk menjadi sangat berdaya saing di pasaran tertentu. [+]

Inovasi dan keusahawanan sentiasa seiring bersama dalam konteks persekitaran yang kompetitif di dunia hari ini. Ia sentiasa menjadi cabaran bagi syarikat-syarikat untuk mencipta produk-produk terobosan baru, membentuk semula strategi dalaman mereka dan mewujudkan nilai melalui cara pemikiran yang berbeza untuk menjadi sangat berdaya saing di pasaran tertentu.

Perkara utama Kursus ini disampaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris; Pembangunan permulaan antarabangsa; Penyertaan yang kerap dalam forum seminar, persidangan dan inovasi; Kemungkinan untuk melakukan latihan di Pusat Keusahawanan Rusia-Jerman dan Teknopark St. Petersburg; Projek bersama dan aktiviti penyelidikan dengan penglibatan guru; Hubungan antarabangsa untuk kerjaya masa depan dalam bidang keusahawanan; Lawatan ke syarikat terkemuka; Kajian silang budaya dan aktiviti ekstrakurikulum lain di Universiti; Beasiswa untuk belajar di luar negara dalam bahasa Inggeris di salah satu universiti rakan kongsi Eropah (semester atau sekolah musim panas). Program ini membolehkan para graduan mendapatkan peluang sebenar untuk memulakan perniagaan mereka dan menjadi usahawan ketika bekerja dalam organisasi besar Graduan boleh bekerja untuk syarikat-syarikat antarabangsa yang besar dalam jabatan inovasi, menubuhkan perniagaan mereka sendiri dengan fokus antarabangsa, dan terus belajar untuk PhD dan menjadi pakar penyelidikan Perjanjian dua darjah dengan Universiti Teknikal Berlin Semester luar negara di universiti rakan kongsi dan sekolah perniagaan Pendekatan yang berorientasikan amalan kepada pendidikan oleh wakil syarikat yang menyertai pengajaran Pelbagai pensyarah dari universiti terkemuka Modul: KEUSAHAWANAN Pengurusan dan Kepimpinan Perniagaan dan Keusahawanan di Rusia Pengurusan Produk Inovasi Penyelidikan Perniagaan dan Perindustrian Pemasaran dan Jualan Kerja antara disiplin dan penyelidikan tesis Master [-]

Sarjana Khusus dalam Inovasi dan Keusahawanan

ESCP Europe Business School
Campus Sepenuh masa September 2019 Perancis Paris

Usahawan memainkan peranan utama dalam struktur korporat sebagai pemula, pemangkin dan pencipta nilai ditambah. Pengurus kini harus menjadi usahawan dan pemaju perniagaan dan dapat mengesan peluang pertumbuhan, mengembangkan dan melancarkan projek. Selepas melengkapkan Specialized Master® dalam Inovasi dan Keusahawanan, para peserta mempunyai perspektif keseluruhan yang membolehkan mereka mereka bentuk, membina dan menyelia projek-projek pembangunan dalam kerjaya mereka, tanpa mengira saiz syarikat. Program ini berlangsung di kampus Paris kami. [+]

Keusahawanan dan Inovasi adalah di tengah-tengah pembaharuan ekonomi masyarakat. Menjadi seorang usahawan adalah langkah semula jadi untuk kebanyakan tetapi keputusan yang sukar kerana lebih daripada pekerjaan, ia adalah "cara hidup".

Setelah melengkapkan Specialized Master® dalam Inovasi dan Keusahawanan, peserta mempunyai perspektif mendalam yang membolehkan mereka untuk mereka bentuk, membina dan menyelia projek-projek pembangunan dalam kerjaya mereka. Program Specialized Masters® ini diuruskan dan diajarkan oleh para profesor dan profesional yang ghairah tentang keusahawanan dan yang berkongsi banyak alat dan pengalaman bidang. Bagi ramai, program Master ini merupakan batu loncatan untuk karier keusahawanan yang cemerlang. Specialized Master® ini menyediakan usahawan peringkat tinggi untuk bertindak dalam persekitaran yang sering kabur dan tidak menentu.... [-]


Sarjana dalam Pengurusan Inovasi dan Keusahawanan

Kaunas University of Technology
Campus Sepenuh masa September 2019 Lithuania Kaunas

Program kajian ini mendidik kecekapan pengurusan pembangunan, pemasangan dan pengurusan proses inovasi dalam organisasi dan untuk mewujudkan dan membangunkan perniagaan inovatif dalam industri yang berbeza. [+]

Program kajian ini mendidik kecekapan pengurusan pembangunan, pemasangan dan pengurusan proses inovasi dalam organisasi dan untuk mewujudkan dan membangunkan perniagaan inovatif dalam industri yang berbeza. Program ini mendidik pemikiran kreatif, keupayaan untuk memulakan inovasi produk, proses dan nilai tambah, mewujudkan strategi memperluas pasaran dan memaksimumkan nilai. Pendidikan ini berasaskan integrasi sistematik pengurusan, teknologi, kewangan, dan pengetahuan undang-undang untuk penerapan penyelesaian pengurusan perniagaan.

Kajian Ijazah Sarjana dalam program Pengurusan di KTU adalah antara pengajian Ijazah Sarjana Pengurusan terbaik di universiti-universiti Lithuania (data majalah "Reitingai" (Rankings) 2017).... [-]


Sarjana dalam Keusahawanan Digital

ESEI International Business School Barcelona
Campus Sepenuh masa February 2019 Sepanyol Barcelona

Master dalam Keusahawanan Digital ESEI adalah kursus praktikal yang berasaskan projek untuk pelajar yang ingin menjadi pemimpin dalam komunikasi digital dan permulaan. Anda akan belajar tentang cabaran dan kelebihan teknologi digital yang telah ditubuhkan dan muncul dan menjadi inovator, bersedia untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran anda untuk kedua-dua syarikat start-up dan mantap. [+]

Ketahui apa yang diperlukan untuk membina permulaan yang berjaya dan menjadi pemimpin yang mahir dan berpengetahuan dengan Master in Digital Keusahawanan

Master dalam Keusahawanan Digital ESEI adalah kursus praktikal yang berasaskan projek untuk pelajar yang ingin menjadi pemimpin dalam komunikasi digital dan permulaan. Anda akan belajar tentang cabaran dan kelebihan teknologi digital yang telah ditubuhkan dan muncul dan menjadi inovator, bersedia untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran anda untuk kedua-dua syarikat start-up dan mantap.

Meningkatkan kreativiti, inovasi dan keusahawanan, program tuan ini akan memberi tumpuan kepada kepemimpinan, komunikasi, pemasaran strategik, dan kewangan, membangunkan pemahaman mendalam tentang pengurusan perniagaan, dengan pengkhususan dalam dunia digital dan keusahawanan.... [-]


Sarjana Industri dan Keusahawanan Bioteknologi

Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs
Online Sambilan 1 - 5  September 2019 Amerika Syarikat Washington

Program Johns Hopkins Master of Biotechnology Enterprise dan Keusahawanan bertujuan untuk para profesional bioteknologi yang menginginkan karier di luar makmal dalam organisasi bioteknologi yang ada atau bagi mereka yang bermimpi untuk memulakan perusahaan bioteknologi baru. [+]

Program Johns Hopkins Master of Biotechnology Enterprise dan Keusahawanan bertujuan untuk para profesional bioteknologi yang menginginkan karier di luar makmal dalam organisasi bioteknologi yang ada atau bagi mereka yang bermimpi untuk memulakan perusahaan bioteknologi baru.

Program baru yang menarik ini menyatukan asas sains yang kuat dengan perusahaan bioteknologi dan keusahawanan, menyediakan tempat pendidikan yang unik untuk para saintis untuk lebih memahami keseluruhan perusahaan bioteknologi dan isu yang unik kepada industri.

Kurikulum ini akan memberi anda asas asas disiplin untuk menangani perusahaan dan cabaran-cabaran yang dihadapi organisasi dalam industri bioteknologi. Program ini melengkapkan saintis dengan alat dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengkomersialkan idea produk mereka dan / atau mengurus organisasi bioteknologi. Graduan akan sangat sesuai untuk pelbagai peluang pekerjaan, terutamanya peranan pengurusan dan kepimpinan dalam bidang bioteknologi.... [-]


Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

Vlerick Business School
Campus Sepenuh masa September 2019 Belgium Leuven

Anda mempunyai idea - kami akan mengajar anda cara berfikir dan bertindak seperti usahawan yang inovatif! Dunia perniagaan hari ini sentiasa berubah dan strategi pengurusan perlu ditakrif tanpa henti. [+]

Anda mempunyai idea - kami akan mengajar anda cara berfikir dan bertindak seperti usahawan yang inovatif ! Dunia perniagaan hari ini sentiasa berubah dan strategi pengurusan perlu ditakrif tanpa henti. Jadi, syarikat mencari orang yang boleh menghasilkan idea baru, menggunakan rangka kerja dan bertindak balas terhadap persekitaran yang berubah ini.

Program ini mengajar anda bagaimana untuk mengenal pasti dan menguruskan peluang perniagaan baru. Ia adalah pintu masuk kerjaya sebagai pemimpin inovatif dalam apa jua jenis syarikat-syarikat konsultasi besar, multinasional, atau perniagaan anda sendiri. Semasa lawatan gangguan ke Silicon Valley, anda akan mendapat peluang untuk melawat syarikat, pelabur dan inkubator yang inovatif.... [-]


Sarjana Keusahawanan dan Inovasi

EAE Business School
Campus Sepenuh masa 12  April 2019 Sepanyol Barcelona Madrid + 1 lagi

Master dalam Keusahawanan dan Inovasi direka untuk menyelidiki kunci-kunci di mana keusahawanan didasarkan sebagai cara berfikir, melakukan dan menjadi, dengan perhatian khusus terhadap kerja berpasukan dan penyelesaian masalah untuk mewujudkan nilai baru [+]

Keusahawanan telah lama dianggap sebagai faktor penting untuk memajukan kemakmuran ekonomi masyarakat dan individu. Keusahawanan menambah nilai melalui aktiviti perniagaan baru dan melalui inovasi yang mengoptimumkan sumber, proses, industri dan peluang, yang seterusnya mewujudkan nilai perniagaan, serta kekayaan sosial dan individu yang lebih besar.

Semangat ini memberikan kekuatan yang kuat untuk pertumbuhan ekonomi, penggunaan sumber yang lestari dan usaha untuk mengembalikan organisasi dan masyarakat. Usahawan adalah antara orang yang paling bahagia di dunia apabila mendapat kesejahteraan dan kepuasan dengan keadaan kerja mereka, menurut Laporan Pemantauan Keusahawanan Global 2013.... [-]


Sarjana Keusahawanan dalam Keusahawanan

emlyon business school
Campus Sepenuh masa September 2019 Perancis Lyon

Mengapa membawa bersama keusahawanan dan pengurusan inovasi? Logik inovasi dan keusahawanan semakin menjadi sebahagian daripada paradigma yang sama dalam refleksi dan tindakan. Inovasi tidak lagi didorong oleh unit penyelidikan sahaja [+]

Mengikuti cabaran inovasi keusahawanan.

Mengapa membawa bersama keusahawanan dan pengurusan inovasi? Logik inovasi dan keusahawanan semakin menjadi sebahagian daripada paradigma yang sama dalam refleksi dan tindakan. Inovasi tidak lagi didorong oleh unit penyelidikan sahaja

Master Specialis dalam Pengurusan Keusahawanan dan Inovasi diletakkan di sekitar pengetahuan profesional utama: inovasi dan pembangunan perniagaan baru dalam konfigurasi permulaan atau aktiviti baru syarikat sedia ada, dengan memasukkan dalam logik ini. menstrukturkan semua perundingan sokongan perniagaan, kepakaran dan sokongan dalam inovasi keusahawanan.

Lebih daripada latihan keusahawanan atau khusus Master ® dalam pengurusan inovasi, program yang menggabungkan kedua-dua dimensi membolehkan pelajar dengan projek-projek yang berbeza (bukan memberi tumpuan kepada bidang inovasi, atau sebaliknya dinamik keusahawanan berorientasikan) d untuk belajar bersama dan mengintegrasikan perspektif yang lebih global . Integrasi dan gabungan ini akan dihargai oleh perekrut masa depan dan akan membuat perbezaan dalam kualiti penggunaan projek profesional masa depan anda.... [-]


Sarjana Keusahawanan dan Inovasi

University of Padova
Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Padua

Program pendidikan untuk melatih usahawan dan pengurus masa depan dengan pendekatan berfikiran terbuka, bekerja dalam suasana global dan memanfaatkan pengalaman latihan yang memberi tumpuan kepada penyebaran persamaan idea dan amalan. [+]

Program pendidikan untuk melatih usahawan dan pengurus masa depan dengan pendekatan berfikiran terbuka, bekerja dalam suasana global dan memanfaatkan pengalaman latihan yang memberi tumpuan kepada penyebaran persamaan idea dan amalan .

Pelajar akan meneroka bidang inovasi yang melampaui inovasi teknologi untuk memasukkan juga inovasi berasaskan pasaran dan inovasi sosial, menggabungkan bahasa dan rangka kerja ekonomi dan pengurusan melalui kursus bersepadu. Pelajar tidak hanya mendapat manfaat daripada analisis teori dan penyelidikan canggih yang dibangunkan di DSEA, tetapi mereka juga akan melalui proses pembelajaran demi proses dalam makmal pengurusan yang dicadangkan dalam EI.

... [-]

Sarjana Keusahawanan dan Inovasi

Free University of Bozen - Bolzano
Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Bolzano

Matlamat program dua tahun ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman teori pepejal tentang mata pelajaran keusahawanan dan ekonomi, yang memberi tumpuan kepada dua aspek: bagaimana membina syarikat baru dan bagaimana membangun inovasi dalam sebuah syarikat. [+]

Dapatkan pengetahuan perniagaan terkemuka mengenai permulaan dan inovasi dari kami. Hidupkan idea anda ke dalam permulaan anda!

Matlamat program dua tahun ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman teori pepejal tentang mata pelajaran keusahawanan dan ekonomi, yang memberi tumpuan kepada dua aspek: bagaimana membina syarikat baru dan bagaimana membangun inovasi dalam sebuah syarikat. Bidang yang mencirikan kajian keusahawanan termasuk menubuhkan pelan perniagaan, menganalisis sumber manusia, ekonomi dan kewangan yang diperlukan untuk menubuhkan perniagaan dan memahami bagaimana untuk mengenal peluang pasaran. Inovasi difahami secara meluas sebagai penciptaan dan penerapan kemahiran baru yang digunakan untuk pembangunan produk, proses pengurusan dan strategi kompetitif.... [-]