Sarjana dalam Inequality Studies di Sepanyol

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Inequality Studies di Sepanyol

Inequality Studies

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Sepanyol (Sepanyol: España) adalah perkongsian Semenanjung Iberia dengan Portugal di hujung barat Laut Mediterranean negara pelbagai. Sepanyol dianggap sebagai negara eksotik di Eropah kerana penduduk yang mesra dan gaya hidup santai. Tempoh biasa bagi kursus Universiti di Sepanyol ialah 4 tahun, kecuali Perubatan dan darjah dua, iaitu 6. bandar Madrid dan Barcelona yang terkenal di seluruh dunia untuk masakan, kehidupan malam yang meriah, dan cerita rakyat dan perayaan yang terkenal di dunia.

Sarjana dalam Inequality Studies di Sepanyol

Baca lebih lanjut

Ijazah Sarjana dalam Kajian Gender dan Kesaksamaan

Universidad de La Laguna
Campus Sepenuh masa September 2019 Sepanyol Santa Cruz de Tenerife

Ijazah Sarjana dalam Kajian Gender dan Kesaksamaan menawarkan kerangka kerja bagi kajian teoritis mengenai konsep asas seperti perbezaan jantina, hubungan kekuasaan atau wacana budaya yang masih mengekalkan status quo ketidaksamaan dan diskriminasi. Mengetahui rangka kerja ini akan menjadi pautan untuk menjalankan analisis realiti yang mengelilingi kita, memberi tumpuan kepada metodologi tindakan untuk membasmi ketidaksamaan dan mewujudkan dasar yang mencerminkan peruntukan undang-undang Eropah, nasional dan autonomi mengenai Kesamaan Peluang. [+]

Ijazah Sarjana dalam Kajian Gender dan Kesaksamaan menawarkan kerangka kerja bagi kajian teoritis mengenai konsep asas seperti perbezaan jantina, hubungan kekuasaan atau wacana budaya yang masih mengekalkan status quo ketidaksamaan dan diskriminasi. Mengetahui rangka kerja ini akan menjadi pautan untuk menjalankan analisis realiti yang mengelilingi kita, memberi tumpuan kepada metodologi tindakan untuk membasmi ketidaksamaan dan mewujudkan dasar yang mencerminkan peruntukan undang-undang Eropah, nasional dan autonomi mengenai Kesamaan Peluang.

tajuk justifikasi

Kesaksamaan antara wanita dan lelaki adalah hak asas yang, bagaimanapun, tidak tercermin dalam kehidupan seharian dengan cara yang efektif dan nyata. Sikap diskriminasi masih berakar di masyarakat kita dan nyata sebagai sumber banyak masalah yang masih melanda perempuan hari ini, mencegah kesamaan ini.... [-]