MASTERSTUDIES.COM.MY

Terbaik Ijazah Sarjanav di India 2019/2020

Adakah anda ingin mengalami salah satu budaya yang paling menarik di dunia dan pada masa yang sama mendapatkan ijazah siswazah yang berkualiti tinggi? Sarjana di India adalah satu pilihan yang sangat baik. Dengan masyarakat yang majmuk, alam semula jadi yang luar biasa, budaya yang berwarna-warni dan menarik dan warisan sejarah, Ijazah Sarjana India akan memberikan pengalaman yang benar-benar menyeronokkan. Di India, sistem pendidikan tinggi adalah salah satu yang terbesar di dunia, selepas China dan Amerika Syarikat, dan sentiasa bertambah baik dalam kedua-dua saiz dan kualiti.

Terdapat banyak bandar-bandar eksotik di mana untuk mendapatkan Ijazah Sarjana India dengan pelbagai besar kemungkinan. Kemudahan pendidikan tinggi India terkenal di seluruh dunia untuk penekanan mereka mengenai Sains dan Teknologi. Sebaliknya, menjadi salah satu pasaran utama di dunia, India tawarkan pelbagai jenis perniagaan atau program Pengurusan berorientasikan pada peringkat sarjana, dan juga banyak program-program lain.

Oleh itu apa sahaja minat anda, hanya menyemak pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang anda untuk mendapatkan Ijazah Sarjana India. Klik pada "Baca lebih" untuk mendapatkan maklumat yang lebih khusus pada institusi pengajian tinggi tertentu atau program induk. Anda juga boleh meminta maklumat percuma secara langsung dari sekolah. Mulakan pencarian Master anda di India segera!

Hasil Filter

Sarjana dalam Pengajian Sejarah

Nalanda University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun

Sekolah Pengajian Sejarah (SHS) adalah komuniti dinamik ahli fakulti dan pelajar siswazah yang terlibat dalam penyelidikan yang sistematik dan ketat ke dalam beberapa soalan asas yang berkaitan dengan pengalaman sejarah di dalam dan di luar Asia. Bidang teras Sekolah, Hubungan Asia, Antropologi, Sejarah Asia Timur, Sejarah Kebudayaan, Sejarah Lisan, Sejarah Ekonomi dan Sejarah Sains - dibina di atas dasar Nalanda purba. Nalanda University baru memainkan peranan sebagai saluran perkaitan intelektual, keagamaan dan ekonomi India dengan dunia, dan tujuan Sekolah Pengajian Sejarah adalah untuk membuka sempadan baru pengetahuan tentang budaya dan budaya Asia dan bukan Asia, sejarah dan konteks falsafah. Ahli fakulti menggabungkan pelbagai metodologi dan latar belakang disiplin untuk menanggung penyelidikan dan pengajaran sejarah termasuk antropologi, sosiologi, arkeologi, kajian keagamaan, falsafah, sejarah ekonomi, sains politik, filologi, kajian visual, dan sejarah seni. Pelajar di Sekolah membina pemahaman kritikal mengenai sejarah budaya-politik, sejarah ekonomi, sejarah intelektual, sejarah lisan dan visual, sejarah sains, dan sejarah agama.

MA dalam Amalan Seni: Pathway - Animasi dan Kesan Visual

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2020 India Bengaluru

Pengkhususan Animation dan Visual Effects di Srishti di peringkat Masters membina kreativiti dan ekspresi peribadi disertai dengan kemahiran strategik untuk industri kreatif yang semakin meningkat. Ia menyediakan rangka kerja untuk pengamal dari pelbagai bidang untuk memasuki dunia animasi dan kesan visual dan mengembangkan sempadannya melalui perspektif dan pengalaman unik mereka. Kursus ini menggalakkan pelajar untuk meneroka dan membangunkan gaya peribadi, visi artistik, dan suara melalui amalan pembuatan filem mereka.

Reka Bentuk Sosial MDes

L’École De Design Nantes Atlantique
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat Perancis Nantes Brazil São Paulo China Shanghai India Pune + 7 lagi

Program ini bertujuan untuk meneroka isu-isu sosial melalui pendekatan reka bentuk penyertaan dan bersama. Tujuannya, melalui tindakan inovasi sosial, adalah untuk meningkatkan kualiti hidup, kesejahteraan, dan kesihatan, dengan memberi tumpuan kepada populasi yang paling terdedah. Selain kerja penyelidikan lapangan, program pendidikan membangunkan metodologi penyertaan yang disesuaikan dengan sistem yang dikaji dan penyelesaian membina bersama yang berasaskan realiti.

CLE Master dalam Budaya Sastera Eropah

University of Bologna
Kampus Sepenuh masa 2 tahun

Kursus Induk CLE bertujuan menyediakan penyediaan berkualiti tinggi yang mencerminkan aspek-aspek multikultural di Eropah. Kursus Master CLE adalah program akademik sepenuh masa dua tahun (120 ECTS) dan diambil dalam 2 atau 3 dari 8 universiti EU yang berprestij dan NON-EU yang menyertai Konsortium.

CEMS sarjana dalam pengurusan antarabangsa (CEMS MIM)

CEMS - The Global Alliance in Management Education
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Sept. 2019 Perancis Agde Australia Sydney Austria Vienna Belgium Ottignies-Louvain-la-Neuve Brazil São Paulo Kanada London China Beijing Republik Czech Prague Denmark Copenhagen Finland Helsinki Paris Jerman Cologne United Kingdom Hungary Budapest India Kolkata Ireland Dublin Itali Milan Jepun Tokyo Belanda Rotterdam Norway Bergen Poland Warsaw Portugal Lisbon Rusia Saint Petersburg Sepanyol Barcelona Sweden Stockholm Switzerland St. Gallen Turki Istanbul Hong Kong + 51 lagi

CEMS MIM adalah siswazah, pra-pengalaman ijazah terbuka kepada sekumpulan pelajar yang mendaftar pada program Sarjana dalam salah satu daripada 28 institusi terkemuka

MBA dalam Pembangunan Usahawan

WOXSEN | School of Business
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Julai 2020 India Hyderabad Mumbai + 1 lagi

Keperluan untuk mengenal pasti, memelihara dan menyokong calon dan usahawan Usahawan adalah keperluan mendesak untuk ekonomi yang semakin berkembang seperti India.

Program Pascasiswazah dalam Pengurusan

Indian School of Business
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Julai 2020 India Hyderabad

PROGRAM POST GRADUATE IN MANAGEMENT (PGP) di Indian School of Business ( ISB ) membangunkan pemimpin global dengan wawasan mengenai ekonomi sedang pesat membangun dan cabaran perniagaan mereka yang unik. Program satu tahun yang dibuat dengan cermat ini menggabungkan aplikasi industri praktikal dengan kurikulum berasaskan penyelidikan yang canggih, yang telah mengubah beberapa profesional pertengahan kerjaya kepada pemimpin perniagaan global hari ini dan esok. PGP setahun bertujuan untuk mengasah kemahiran anda dan mencabar kebijaksanaan konvensional.

MTech dalam Kejuruteraan Mekanikal

ITM University, School of Engineering and Technology
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 - 3 tahun Julai 2020 India Gurugram + 1 lagi

Ia adalah program sepenuh masa 2 tahun dan program tetap separuh masa 3 tahun yang membawa kepada ijazah sarjana dalam kejuruteraan mekanikal, dengan pilihan untuk mendapatkan pengkhususan dalam bidang berikut sebagai pilihan pelajar.

Sarjana Rekabentuk Bandar

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Sarjana Rekabentuk Bandar (MUD) bertujuan untuk individu yang mempunyai minat yang kuat dalam amalan membentuk bentuk fizikal kawasan bandar dan dalam reka bentuk tempat awam.

Sarjana dalam Pengurusan Sukan (msm)

International Institute of Sports Management (IISM)
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2020 India Mumbai

Sarjana Pengurusan Sukan (MSM)

Program m.tech dalam atmosfera teknologi sains dan ruang

K L University
Kampus Sepenuh masa Julai 2020 India Guntur

Jabatan ini telah bermula pada tahun 2013 untuk menyediakan pendidikan dan latihan dalam bidang-bidang khusus atmosfera teknologi sains dan ruang dan untuk memupuk kecemerlangan penyelidikan melalui "Pusat Sains Atmosfera" itu.

master dalam pengurusan (pgpm)

Wings Institute of Business Management
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2020 India Jamshedpur

Outlook ringkas mengenai program ini: WIBM menawarkan MBA UGC Diiktiraf dengan Industri Bersepadu untuk membantu anda menjadi produktif di tempat kerja anda dari satu hari; Melengkapkan pelajar dengan asas konsep pengurusan dari segi permulaan, diikuti dengan pengkhususan fungsi dari segi kemudian

tuan dagang

Mahatma Gandhi University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 - 4 tahun Julai 2020 India Delhi + 1 lagi

Kursus ini menguatkan asas pengetahuan teori, analisis, dan gunaan perniagaan. Terdapat ruang yang mencukupi langsung peluang pekerjaan terutamanya dalam penyelidikan dan sektor korporat.

Sarjana dalam Pengurusan Warisan

Ahmedabad University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2020 India Ahmedabad

Yang pertama seumpamanya di India, dan terletak di 'UNESCO World-Heritage City' baru-baru ini dibaptis dari Ahmedabad; Program Master dalam Pengurusan Warisan adalah program ijazah dua tahun yang menekankan pada pemahaman kritikal mengenai warisan dan pendekatan pengurusan bersepadu kepada sektor warisan.

Sarjana Diploma dalam Rekabentuk Dalaman

Indian Institute Of Film And Animation
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2020 India Bengaluru

Teknologi digital terus mempengaruhi dan memangkin evolusi berterusan amalan reka bentuk dalaman. Malah beberapa tahun yang lalu reka bentuk dalaman telah dibentangkan menggunakan papan persembahan tradisional, tetapi hari ini idea-idea digambarkan dalam perarakan 3D.