MASTERSTUDIES.COM.MY

Terbaik Ijazah Sarjanav di India 2019

Adakah anda ingin mengalami salah satu budaya yang paling menarik di dunia dan pada masa yang sama mendapatkan ijazah siswazah yang berkualiti tinggi? Sarjana di India adalah satu pilihan yang sangat baik. Dengan masyarakat yang majmuk, alam semula jadi yang luar biasa, budaya yang berwarna-warni dan menarik dan warisan sejarah, Ijazah Sarjana India akan memberikan pengalaman yang benar-benar menyeronokkan. Di India, sistem pendidikan tinggi adalah salah satu yang terbesar di dunia, selepas China dan Amerika Syarikat, dan sentiasa bertambah baik dalam kedua-dua saiz dan kualiti.

Terdapat banyak bandar-bandar eksotik di mana untuk mendapatkan Ijazah Sarjana India dengan pelbagai besar kemungkinan. Kemudahan pendidikan tinggi India terkenal di seluruh dunia untuk penekanan mereka mengenai Sains dan Teknologi. Sebaliknya, menjadi salah satu pasaran utama di dunia, India tawarkan pelbagai jenis perniagaan atau program Pengurusan berorientasikan pada peringkat sarjana, dan juga banyak program-program lain.

Oleh itu apa sahaja minat anda, hanya menyemak pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang anda untuk mendapatkan Ijazah Sarjana India. Klik pada "Baca lebih" untuk mendapatkan maklumat yang lebih khusus pada institusi pengajian tinggi tertentu atau program induk. Anda juga boleh meminta maklumat percuma secara langsung dari sekolah. Mulakan pencarian Master anda di India segera!

Hasil Filter

Sarjana dalam Pengajian Sejarah

Nalanda University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Delhi

Sekolah Pengajian Sejarah (SHS) adalah komuniti dinamik ahli fakulti dan pelajar siswazah yang terlibat dalam penyelidikan yang sistematik dan ketat ke dalam beberapa soalan asas yang berkaitan dengan pengalaman sejarah di dalam dan di luar Asia. Bidang teras Sekolah, Hubungan Asia, Antropologi, Sejarah Asia Timur, Sejarah Kebudayaan, Sejarah Lisan, Sejarah Ekonomi dan Sejarah Sains - dibina di atas dasar Nalanda purba. Nalanda University baru memainkan peranan sebagai saluran perkaitan intelektual, keagamaan dan ekonomi India dengan dunia, dan tujuan Sekolah Pengajian Sejarah adalah untuk membuka sempadan baru pengetahuan tentang budaya dan budaya Asia dan bukan Asia, sejarah dan konteks falsafah. Ahli fakulti menggabungkan pelbagai metodologi dan latar belakang disiplin untuk menanggung penyelidikan dan pengajaran sejarah termasuk antropologi, sosiologi, arkeologi, kajian keagamaan, falsafah, sejarah ekonomi, sains politik, filologi, kajian visual, dan sejarah seni. Pelajar di Sekolah membina pemahaman kritikal mengenai sejarah budaya-politik, sejarah ekonomi, sejarah intelektual, sejarah lisan dan visual, sejarah sains, dan sejarah agama.

M.Des. dalam Pengiraan Reka Bentuk

Srishti Institute of Art, Design and Technology
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2019 India Bengaluru

Program kami memudahkan profesional reka bentuk dan seni masa depan, yang boleh bekerja dalam pelbagai konteks, membuat sambungan yang rumit, memimpin dan mengurus perubahan. Kami memudahkan dan menyemai kerja dengan autonomi ke arah kedudukan diri yang jelas, sama ada sebagai seorang usahawan, pemimpin reka bentuk atau sebagai seorang pengamal kreatif yang bebas.

CLE Master dalam Budaya Sastera Eropah

University of Bologna
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Sept. 2019 Itali Bologna India Dakar Portugal Lisbon Rusia Moscow Perancis Mulhouse Mumbai Jerman Strasburg + 11 lagi

Kursus Induk CLE bertujuan menyediakan penyediaan berkualiti tinggi yang mencerminkan aspek-aspek multikultural di Eropah. Kursus Master CLE adalah program akademik sepenuh masa dua tahun (120 ECTS) dan diambil dalam 2 atau 3 dari 8 universiti EU yang berprestij dan NON-EU yang menyertai Konsortium.

Reka Bentuk Media MDes / Reka Bentuk Maklumat

L’École De Design Nantes Atlantique
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Og 2019 Perancis Nantes Brazil São Paulo China Shanghai India Pune + 7 lagi

Program Reka Bentuk Informasi meneroka cabaran yang muncul yang dihasilkan oleh pengeluaran data eksponen, dari perwakilan grafik ke konseptualisasi perkhidmatan inovatif berdasarkan data, maklumat, dan pengetahuan. Ia menggunakan prinsip-prinsip yang dihasilkan daripada kajian yang dijalankan dalam identiti visual, dan lebih khusus dalam semiotik grafik, papan tanda dan representasi kartografi maklumat.

CEMS sarjana dalam pengurusan antarabangsa (CEMS MIM)

CEMS - The Global Alliance in Management Education
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Sept. 2019 Perancis Paris Jepun Tokyo Belanda Rotterdam Norway Bergen Poland Warsaw Portugal Lisbon Rusia Saint Petersburg Sepanyol Barcelona Sweden Stockholm Switzerland St. Gallen Turki Istanbul Hong Kong Itali Milan Ireland Dublin Australia Sydney Austria Vienna Belgium Ottignies-Louvain-la-Neuve Brazil São Paulo Kanada London China Beijing Republik Czech Prague Denmark Copenhagen Finland Helsinki Jerman Cologne United Kingdom Hungary Budapest India Kolkata Agde + 51 lagi

CEMS MIM adalah siswazah, pra-pengalaman ijazah terbuka kepada sekumpulan pelajar yang mendaftar pada program Sarjana dalam salah satu daripada 28 institusi terkemuka

Sarjana dalam Pengurusan Sukan (msm)

International Institute of Sports Management (IISM)
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2019 India Mumbai

Sarjana Pengurusan Sukan (MSM)

Sarjana dalam Pengurusan Warisan

Ahmedabad University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2019 India Ahmedabad

Yang pertama seumpamanya di India, dan terletak di 'UNESCO World-Heritage City' baru-baru ini dibaptis dari Ahmedabad; Program Master dalam Pengurusan Warisan adalah program ijazah dua tahun yang menekankan pada pemahaman kritikal mengenai warisan dan pendekatan pengurusan bersepadu kepada sektor warisan.

MTech dalam Kejuruteraan Mekanikal

ITM University, School of Engineering and Technology
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 - 3 tahun Julai 2019 India Gurugram + 1 lagi

Ia adalah program sepenuh masa 2 tahun dan program tetap separuh masa 3 tahun yang membawa kepada ijazah sarjana dalam kejuruteraan mekanikal, dengan pilihan untuk mendapatkan pengkhususan dalam bidang berikut sebagai pilihan pelajar.

tuan perakaunan - SPRM

Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan
Kampus Sepenuh masa 10 bulan Permintaan Maklumat Amerika Syarikat Ann Arbor India Bengaluru Emiriah Arab Bersatu Dubai Thailand Bangkok + 6 lagi

Michigan perakaunan fakulti dipandang tinggi bagi aktiviti penyelidikan yang rapi, pengalaman praktikal dan yang paling penting, pengajaran cemerlang mereka.

Master - Beirut

Access Masters
Kampus Sepenuh masa 1 hari Permintaan Maklumat Brazil São Paulo Mexico Buenavista India Mumbai Itali Milan New Delhi Perancis Paris Rusia Moscow Rio de Janeiro Lubnan Beirut Jerman Munich Colombia Medellín Ukraine Kyiv Belgium Brussels Peru Lima Bengaluru Bogotá + 26 lagi

Tour Access Masters akan memperkenalkan anda kepada pelbagai program Sarjana dan akan menghubungkan anda dengan wakil dari beberapa sekolah perniagaan terbaik di dunia. Dengan mendaftar, anda akan mendapat akses kepada program penuh acara tersebut.

Master aplikasi komputer

Hindustan University
Kampus Sepenuh masa 3 tahun Julai 2019 India Chennai Delhi Coimbatore Oman Muscat Sri Lanka Colombo Kochi + 7 lagi

Program ini direka bentuk untuk melatih pelajar menjadi profesional perisian. Kursus ini bertujuan untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran dalam semua bidang aplikasi komputer. Kursus ini bertujuan untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk pengaturcara sesuai untuk membentangkan senario ICT.

Sarjana Reka Bentuk dalam Reka Bentuk Perabot

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Fakulti Rekabentuk di CEPT University menawarkan program pascasiswazah dalam Reka Bentuk Perabot. The M. Des. (Reka Bentuk Perabot) adalah program profesional sepenuh masa, berpengalaman 2 tahun untuk menyediakan pelajar sebagai pereka dan inovator untuk industri perabot yang pesat berkembang.

Sarjana Undang-undang

Sharda University
Kampus Sepenuh masa Julai 2019 India Greater Noida

Seorang Peguam Korporat, sama ada akademik atau profesional dijangka berkebolehan untuk menganalisis dan menilai proses undang-undang dari perspektif undang-undang yang lebih luas. Objektif kursus ini adalah mengkaji sifat proses Syarikat sebagai instrumen Budaya Korporat. Ia bertujuan untuk menyerlahkan peranan Syarikat sebagai pembuat Industri, seorang peserta dalam kuasa ekonomi dan sebagai instrumen perubahan komersil. Kursus ini bertujuan untuk mendedahkan selok-belok penciptaan dan alat komersil dan teknik yang digunakan dalam proses ini. Oleh kerana tujuan utama mana-mana proses atau sistem perundangan adalah usaha mengejar kepentingan umum, kajian sistematik tentang konsep undang-undang korporat dan asas-asas teoretisnya yang diperlukan. Oleh itu, kursus ini bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan pelbagai aspek dan cara pembentukan alternatif

Program Pascasiswazah dalam Pengurusan

Indian School of Business
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Julai 2019 India Hyderabad

PROGRAM POST GRADUATE IN MANAGEMENT (PGP) di Indian School of Business ( ISB ) membangunkan pemimpin global dengan wawasan mengenai ekonomi sedang pesat membangun dan cabaran perniagaan mereka yang unik. Program satu tahun yang dibuat dengan cermat ini menggabungkan aplikasi industri praktikal dengan kurikulum berasaskan penyelidikan yang canggih, yang telah mengubah beberapa profesional pertengahan kerjaya kepada pemimpin perniagaan global hari ini dan esok. PGP setahun bertujuan untuk mengasah kemahiran anda dan mencabar kebijaksanaan konvensional.

MBA dalam Pembangunan Usahawan

WOXSEN | School of Business
Kampus Sepenuh masa 1 tahun Julai 2019 India Hyderabad Mumbai + 1 lagi

Keperluan untuk mengenal pasti, memelihara dan menyokong calon dan usahawan Usahawan adalah keperluan mendesak untuk ekonomi yang semakin berkembang seperti India.