MASTERSTUDIES.COM.MY

Terbaik Ijazah Sarjanav in Ahmedabad di India 2019/2020

Ijazah Sarjana memberikan anda peluang untuk sama ada melanjutkan pemahaman anda tentang sesuatu soalan atau dilaksanakan dengan cara menggunakan yang sama sekali berbeza kemahiran yang telah diperolehi daripada ijazah sarjana muda anda sebelum ini.

Seni digunakan adalah penting untuk membuat reka bentuk menyenangkan dalam semua bidang kehidupan. Tanpa mereka, dunia akan menjadi sangat membosankan. A Sarjana Seni Gunaan memberi anda pemahaman yang lebih mendalam mengenai penggunaan seni dalam bidang-bidang praktikal.

Yang ditemui di bahagian Selatan Asia, Republik India adalah kedua paling ramai penduduk di dunia dengan kira-kira 1.27 bilion orang. India mempunyai empat jenis universiti; Universiti Central, Universiti Negeri, Dianggap Universiti dan Universiti Swasta yang terdiri di lebih 550 institusi.

Ahmedabad terletak di daerah Ahmedabad dan tuan rumah hampir 6.3 juta orang menjadikannya kelima terbesar di negara ini. Ia mempunyai budaya yang kaya dan mempunyai banyak institusi dan kemudahan untuk pengajian tinggi.

Ijazah Sarjanav in Ahmedabad di India

Hasil Filter

Sarjana dalam Pengurusan Warisan

Ahmedabad University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Julai 2020 India Ahmedabad

Yang pertama seumpamanya di India, dan terletak di 'UNESCO World-Heritage City' baru-baru ini dibaptis dari Ahmedabad; Program Master dalam Pengurusan Warisan adalah program ijazah dua tahun yang menekankan pada pemahaman kritikal mengenai warisan dan pendekatan pengurusan bersepadu kepada sektor warisan.

Sarjana Reka Bentuk dalam Produk Bangunan

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Program Produk dan Sistem Bangunan Master of Design menyatukan pendekatan lintas disiplin dan lintas budaya dengan penekanan kuat pada eksperimen tangan yang bekerja dengan kerjasama teknologi baru dan perkongsian industri. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pereka produk masa depan dengan pengetahuan dan kemahiran yang menyeluruh dalam bidang reka bentuk perindustrian: khususnya, reka bentuk produk yang merupakan sebahagian daripada ruang yang dibina. Program ini membina pendekatan reka bentuk berpusatkan manusia kepada penyelesaian masalah, bermula dengan orang yang direka bentuk untuk dan berakhir dengan penyelesaian kreatif yang baru menyeimbangkan estetika, prestasi produk, kemampanan dan kemudahan pembuatan.

Sarjana Rekabentuk dalam Reka Bentuk Dalaman

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Kursus baru kami akan memberi tumpuan terutama kepada masalah reka bentuk kompleks berskala besar yang berkaitan dengan bangunan kerajaan, pejabat korporat, pusat runcit dan hotel. Keperluan pakar penjagaan kesihatan dan perhotelan juga akan dipelajari secara terperinci. Ini akan dibangunkan melalui latihan rekabentuk berasaskan studio selain pembangunan kemahiran berasaskan bengkel. Semester terakhir akan menjadi tesis reka bentuk bebas yang dijalankan oleh pelajar yang memberi tumpuan kepada masalah berasaskan industri secara langsung.

Sarjana Rekabentuk Bandar

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Sarjana Rekabentuk Bandar (MUD) bertujuan untuk individu yang mempunyai minat yang kuat dalam amalan membentuk bentuk fizikal kawasan bandar dan dalam reka bentuk tempat awam.

Sarjana Perumahan Bandar

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Sarjana Perumahan Bandar bermatlamat untuk memberi pengetahuan tentang pasaran perumahan, pembuatan dasar, perancangan, reka bentuk dan teknologi tempatan perumahan bandar dan perumusan dan pemantauan projek, aspek reka bentuk dan teknologi perumahan bandar. Program ini akan memberi pengetahuan generik yang berkaitan dengan habitat bandar, pengetahuan yang berkaitan dengan domain perumahan dan alat dan teknik yang diperlukan untuk menganalisis dan menerapkan penyelesaian masalah perumahan bandar.

Sarjana Infrastruktur Bandar

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Sarjana Infrastruktur Bandar (MUI) menyediakan profesional muda untuk kerjaya dalam satu atau sebahagian daripadanya: (i) menyediakan projek-projek infrastruktur untuk bandar-bandar dan wilayah mereka, (ii) mengurus atau memberi nasihat mengenai pentadbiran projek dan kemudahan infrastruktur di bandar-bandar dan wilayah mereka , (iii) menyediakan projek dan mengawasi pelaksanaannya dalam bidang infrastruktur bandar di India serta negara-negara membangun lain dan (iv) menjalankan penyelidikan mengenai dasar dan proses pembangunan infrastruktur bandar. Ia juga mendedahkan pelajar kepada dimensi alam sekitar, sosial, politik, ekonomi dan kewangan pembangunan infrastruktur bandar dan dimensi etika bekerja sebagai profesional.

Sarjana Sistem Pengangkutan Bandar

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Sarjana Sistem Pengangkutan Bandar bertujuan untuk menyediakan pengetahuan holistik mengenai perancangan, teknologi, reka bentuk, operasi dan pengurusan pengangkutan bandar, selain mengembangkan set kemahiran yang berkaitan dengan analisis sistem pengangkutan dan penerapan pelbagai instrumen dasar. Program ini akan menggabungkan analisis teoritis dengan aplikasi praktikal untuk membantu pelajar memahami bagaimana menangani masalah pengangkutan di dunia nyata. Tumpuannya adalah untuk membolehkan pelajar memahami kompleksiti pengangkutan bandar dan mengembangkan keupayaan mereka untuk membentuk masa depan pengangkutan di bandar.

Sarjana Seni Bina dalam Sejarah Seni Bina dan Teori / Sarjana Seni dalam Sejarah dan Teori Senibina

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Program Pasca Siswazah yang baru dalam Sejarah dan Teori Senibina bertujuan untuk arsitek dan siswazah dari disiplin lain yang berminat dalam latihan lanjutan dalam penyelidikan alam sekitar yang dibina. Dibina atas tradisi penyelidikan yang kuat di CEPT University , program ini menyediakan asas ketat metodologi dan kemahiran komunikasi kritikal yang penting untuk penyelidik kontemporari. Kebanyakan pembelajaran akan dijalankan menggunakan pedagogi berasaskan studio, di mana pelajar secara empirikal terlibat dengan tapak, proses, dan perwakilan kontemporari, dan akan disokong oleh pelbagai seminar teori dan kaedah kursus. Satu-satunya jenisnya di rantau Asia Selatan, program ini akan menarik minat mereka yang bercita-cita untuk bekerja sebagai pendidik (dalam bidang seni bina dan bersekutu), penyelidik profesional, dan usahawan dalam bidang kebudayaan dan warisan. Pada akhir program ini, seseorang akan dapat:

Sarjana Seni Bina dalam Pemuliharaan dan Penjanaan / Sarjana Seni dalam Pemuliharaan dan Penjanaan Semula

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Program Pemuliharaan dan Penjanaan Semula adalah pendidikan pakar dua tahun dalam teori dan amalan pemuliharaan dan pemuliharaan bangunan yang mengetuai penjanaan semula bandar. Program ini terletak di dalam konteks Kota Warisan Dunia Ahmedabad dan terlibat dengan persekitaran yang bersejarah, sejarah bandar dan teori, pendekatan reka bentuk kontekstual dan penglibatan komuniti untuk meneroka hubungan antara amalan pemuliharaan dan pertumbuhan semula bandar.

Sarjana Seni Bina dalam Rekabentuk Senibina

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Pengkhususan Reka Bentuk Seni Bina dalam M.Arch. program di Fakulti Seni Bina, CEPT University adalah aliran reka bentuk maju yang bertujuan untuk arkitek untuk meneroka, menguji dan mengkritik semula reka bentuk sebagai satu disiplin, diberi kuasa oleh pengalaman amalan. Pengkhususan mempunyai mandat yang lebih luas berbanding dengan aliran M. Arch yang lain dan membolehkan pelajar meneroka tema berikut - alat dan teknologi baru reka bentuk, reka bentuk untuk perubahan sosial, menggambarkan semula agensi pengamal seni bina, antara lain. Pelajar juga mempunyai peluang untuk meneroka teori reka bentuk, terutamanya dalam bidang bentuk dan estetik, cara membuat, reka bentuk pengiraan, sejarah reka bentuk dan amalan kontemporari.

Sarjana Landskap Seni Bina / Reka Bentuk

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Program landskap di CEPT University direka bentuk untuk membolehkan pemahaman komprehensif dan mendalam tentang profesion. Ia menyediakan pendidikan profesional untuk membangunkan landskap dalam persekitaran yang padat dan pelan induk melalui pendidikan reka bentuk yang sengit yang disokong dengan asas kejuruteraan yang kuat. Pelajar telah menunjukkan pemikiran baru, ditambah pula dengan respons yang diukur dan relevan kepada situasi landskap yang berbeza-beza. Semangat penerokaan dan mencari penyelesaian kreatif adalah sebahagian daripada pendidikan. Prinsip dasar adalah penekanan pada reka bentuk landskap ke arah pembangunan dan pemuliharaan ekosistem mampan alam

Sarjana Teknologi dalam Geomatik

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

M.Tech dalam Geomatics adalah kursus profesional pelbagai disiplin di mana subjek-subjek canggih seperti Penginderaan Jauh, GIS, Sistem Pengurusan Pangkalan Data, Analisis Data Spatial, Bahasa Pemrograman, Photogrammetry, GPS dan Sistem Berdasarkan Lokasi, LiDAR, Data Big, Web dan GIS Mudah Alih , Teknologi Sumber Terbuka, Perancangan Projek dan Geo-visualisasi diajar. Ia memberikan peluang yang unik untuk meneroka aplikasi yang luas dalam bidang multidisiplin Kejuruteraan, Pembinaan, Infrastruktur, Utiliti, Perancangan, Pengurusan, Teknologi Maklumat, dan Tadbir Urus.

Sarjana Teknologi dalam Membina Prestasi Tenaga

CEPT University
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad + 1 lagi

Dalam M.Tech. program dalam Membina Prestasi Tenaga pelajar belajar: Menggunakan keadaan alat seni untuk menjalankan simulasi dan menilai prestasi tenaga bangunan; Mengatasi masalah teknikal yang rumit dan mengambil bahagian dalam persekitaran pelbagai disiplin; Mempengaruhi reka bentuk bangunan yang cekap tenaga sambil mempertimbangkan semua sistem bangunan, seni bina, dan kesihatan dan keselesaan penghuni.

Sarjana Pengurusan Bandar

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Ia bercita-cita untuk membawa perubahan ketara di bandar India dengan mewujudkan sekumpulan profesional berkualiti tinggi khusus untuk pengurusan habitat manusia. Program ini membantu pelajar membangunkan kemahiran untuk menangani masalah yang rumit seperti meningkatkan kecekapan jangka panjang perkhidmatan bandar, meningkatkan fungsi harian bandar dan mencari cara untuk meningkatkan pembiayaan sistem bandar. Program ini memberi tumpuan kepada latihan antara disiplin sambil membangun kemahiran pengurusan yang berkesan. Semasa semester pertama 'semester', pelajar menjalankan kursus, yang membantu mereka, belajar tentang konteks bandar dan mengembangkan kecekapan dalam perakaunan, prinsip pengurusan dan penyelesaian masalah asas untuk kegunaan bandar-pengenalpastian isu-isu dan mencari penyelesaian.

Sarjana Reka Bentuk dalam Reka Bentuk Perabot

CEPT University
Kampus Sepenuh masa 2 tahun Permintaan Maklumat India Ahmedabad

Fakulti Rekabentuk di CEPT University menawarkan program pascasiswazah dalam Reka Bentuk Perabot. The M. Des. (Reka Bentuk Perabot) adalah program profesional sepenuh masa, berpengalaman 2 tahun untuk menyediakan pelajar sebagai pereka dan inovator untuk industri perabot yang pesat berkembang.