Sambilan Sarjana dalam Humanities di Hong Kong

Cari anda Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Humanities di Hong Kong 2018/2019

Humanities

Ijazah Sarjana memberikan anda peluang untuk sama ada melanjutkan pemahaman anda tentang sesuatu soalan atau dilaksanakan dengan cara menggunakan yang sama sekali berbeza kemahiran yang telah diperolehi daripada ijazah sarjana muda anda sebelum ini.

Kajian akademik tentang kemanusiaan memberikan pelajar pemahaman yang luas tentang banyak bidang utama sejarah dan budaya manusia. Ini boleh merangkumi kajian dalam bidang visual dan seni pertunjukan, sejarah, dan kesusasteraan, serta pengajaran pemikiran kritis dan kemahiran retorik.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sambilan Sarjana dalam Humanities di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil in Humanities

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sambilan 2 - 4  September 2019 Hong Kong

Program MPhil menyediakan latihan untuk pelajar yang ingin mengejar kerjaya dalam pengajaran dan penyelidikan. Ia boleh berakhir dengan sendirinya atau berfungsi sebagai persediaan untuk ijazah penyelidikan PhD. Pelajar boleh mengkhusus dalam bidang linguistik, kesusasteraan, sejarah, dan antropologi, atau falsafah dan agama. Kerja kursus dan penyiapan tesis diperlukan. [+]

Di HKUST , kami menawarkan program interdisipliner terbesar di universiti di alt = "kemanusiaan dan sains sosial di Tanah Besar China dan Greater China dan satu-satunya yang mempunyai tumpuan, tumpuan menyeluruh, perbandingan perbandingan yang dicontohkan oleh inovasi Global China Studies .

Seperti setiap universiti kecemerlangan, kami berdedikasi untuk penyelidikan dan pengajaran. Apa yang membezakan kita daripada rakan-rakan kita adalah tumpuan kita terhadap global, khususnya Amerika Utara dan Cina, amalan terbaik dalam pengajaran, latihan siswazah dan penempatan, dan penyelidikan kita sendiri.

Program MPhil menyediakan latihan untuk pelajar yang ingin mengejar kerjaya dalam pengajaran dan penyelidikan. Ia boleh berakhir dengan sendirinya atau berfungsi sebagai persediaan untuk ijazah penyelidikan PhD. Pelajar boleh mengkhusus dalam bidang linguistik, kesusasteraan, sejarah, dan antropologi, atau falsafah dan agama. Kerja kursus dan penyiapan tesis diperlukan.... [-]