Sambilan Sarjana dalam Etika di Kenya

Cari anda Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Etika di Kenya 2018

Etika

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.

A Master Etika mengajar pelajar bagaimana untuk menerapkan nilai moral dan sosial kepada isu-isu yang sama dalam perniagaan, penyelidikan dan perubatan. Disiplin yang melihat bagaimana perkembangan teknologi yang mempengaruhi cara kita melihat masyarakat dan membimbing kita untuk bertanya soalan etika yang serius mengenai dunia moden.

Kenya, secara rasmi Republik Kenya, adalah sebuah negeri yang berdaulat di Afrika Timur. Modal dan bandar terbesar adalah Nairobi.

Sambilan Sarjana dalam Etika di Kenya

Baca lebih lanjut

Wanita Puncak Kepimpinan Pengarah

Strathmore Business School (SBS)
Campus Sambilan January 2018 Kenya Nairobi

Sidang Kemuncak Kepimpinan Pengarah Wanita adalah program tajam yang bertujuan bergerak tumpuan daripada mengapa wanita hendaklah di atas papan dan kedudukan C-Suite untuk bagaimana mereka harus melakukan kecemerlangan lembaga dan keberkesanan kepimpinan. [+]

Sidang Kemuncak Kepimpinan Pengarah Wanita adalah program tajam yang bertujuan bergerak tumpuan daripada mengapa wanita hendaklah di atas papan dan kedudukan C-Suite untuk bagaimana mereka harus melakukan kecemerlangan lembaga dan keberkesanan kepimpinan.

Beberapa laporan penyelidikan utama telah dinamakan kesan wanita pepejal kompeten di peringkat lembaga: Catalyst, sekumpulan penyelidikan memberi tumpuan kepada kemajuan wanita untuk kepimpinan kanan, mendapati bahawa Fortune 500 syarikat yang mempunyai lebih pengarah wanita, secara purata, mengatasi mereka yang mempunyai ahli-ahli lembaga kurang wanita pada pelbagai penunjuk kewangan. Di samping itu, Catalyst telah mendapati korelasi yang kuat antara bilangan wanita dalam badan dan dalam C-Suite dan ROI (Return on Investment) dan ROE (Pulangan atas Ekuiti) pulangan syarikat. ... [-]