Filter
Ijazah Sarjana
Thailand Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Environmental Study di Thailand

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Seorang pelajar kajian alam sekitar dapat mengetahui bagaimana manusia berinteraksi dengan alam sekitar dan mempengaruhi interaksi ini terhadap sumber alam dalam jangka masa panjang. Mereka boleh belajar tentang konsep-konsep seperti kemampanan.

Thailand, secara rasmi Thailand, dahulunya dikenali sebagai Siam, adalah sebuah negara yang terletak di tengah-tengah Semenanjung Indochina di Asia Tenggara. Pantai dan pulau-pulau Thailand 's menarik berjuta-juta pelawat setiap tahun dari seluruh dunia. Sesiapa yang mempunyai ijazah empat tahun boleh mendapat pekerjaan sebagai seorang guru Bahasa Inggeris di Thailand.

Sarjana dalam Environmental Study di Thailand

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Results in Environmental Study, Thailand

Asian Institute of Technology School of Environment, Resources and Development (SERD)

Sumber semula jadi adalah asas kehidupan dan ekonomi setiap negara di Asia.Memandangkan kepelbagaian budaya, sosial, politik dan biofizikal yang kaya di seluruh Asia, pro ... [+]

Sarjana Pengurusan Sumber Alam (NRM)

Sumber semula jadi adalah asas kehidupan dan ekonomi setiap negara di Asia. Memandangkan kepelbagaian budaya, sosial, politik dan biofizikal yang kaya di seluruh Asia, golongan profesional bekerja dalam pengurusan sumber asli perlu pengetahuan kerja yang kuat daripada beberapa sains saling berkaitan. Melalui aktiviti pengajaran, penyelidikan dan bimbingan yang NRM daripada Serd di AIT berusaha untuk membangunkan profesional yang boleh menyumbang kepada pemuliharaan dan pengurusan sumber daratan dan pantai dan ekosistem. Kami menyediakan pendidikan dan penyelidikan peluang yang membawa kepada Ijazah Sarjana Sains dan Ph.D. ijazah dalam NRM. Sifat kompleks isu-isu NRM memerlukan pelbagai kemahiran dan teknik yang terdiri daripada sosial kepada sains fizikal.Bidang NRM kajian oleh itu mengkhususkan diri dalam bidang yang pelbagai seperti berasaskan komuniti pengurusan sumber asli, penghutanan dan perhutanan, pengurusan tanah bersepadu, pemuliharaan biodiversiti, mitigasi iklim / penyesuaian, dan penilaian perkhidmatan ekosistem. NRM juga menyediakan latihan, outreach dan pembinaan kapasiti peluang untuk semakin banyak pelanggan yang berminat di banyak kawasan NRM berkaitan. Selain menyediakan latihan, kami telah membantu universiti di Nepal, Indonesia, Laos PDR, Vietnam, Kemboja dan negara-negara lain untuk membangunkan keupayaan mereka untuk melaksanakan program-program akademik mengenai alam sekitar dan NRM.... [-]

Thailand Rangsit
June 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu