Sarjana dalam Environmental Study di Thailand

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Environmental Study di Thailand

Environmental Study

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

Meneliti kemampanan dan pemuliharaan boleh menjadi sebahagian daripada program pembelajaran alam sekitar. Pelajar juga boleh mempelajari konsep yang boleh digunakan untuk membantu melindungi, memantau, dan mengekalkan ekosistem yang rapuh dan sumber semula jadi yang berharga.

Thailand (ประเทศไทย), secara rasmi Thailand (ราช อาณาจักร ไทย) ialah sebuah negara di Asia Tenggara dengan pantai di Laut Andaman dan Teluk Thailand. The Bangkok modal adalah pada permulaan ramai pengunjung 'jadual perjalanan, dan manakala sebuah bandar moden, ia mempunyai warisan budaya yang kaya.

Sarjana dalam Environmental Study di Thailand

Baca lebih lanjut

master dalam pengurusan sumber asli (NRM)

Asian Institute of Technology School of Environment, Resources and Development (SERD)
Campus Sepenuh masa June 2019 Thailand Rangsit

Sumber semula jadi adalah asas kehidupan dan ekonomi setiap negara di Asia.Memandangkan kepelbagaian budaya, sosial, politik dan biofizikal yang kaya di seluruh Asia, profesional yang bekerja di [+]

Sarjana Pengurusan Sumber Alam (NRM)

Sumber semula jadi adalah asas kehidupan dan ekonomi setiap negara di Asia. Memandangkan kepelbagaian budaya, sosial, politik dan biofizikal yang kaya di seluruh Asia, golongan profesional bekerja dalam pengurusan sumber asli perlu pengetahuan kerja yang kuat daripada beberapa sains saling berkaitan. Melalui aktiviti pengajaran, penyelidikan dan bimbingan yang NRM daripada Serd di AIT berusaha untuk membangunkan profesional yang boleh menyumbang kepada pemuliharaan dan pengurusan sumber daratan dan pantai dan ekosistem. Kami menyediakan pendidikan dan penyelidikan peluang yang membawa kepada Ijazah Sarjana Sains dan Ph.D. ijazah dalam NRM. Sifat kompleks isu-isu NRM memerlukan pelbagai kemahiran dan teknik yang terdiri daripada sosial kepada sains fizikal.Bidang NRM kajian oleh itu mengkhususkan diri dalam bidang yang pelbagai seperti berasaskan komuniti pengurusan sumber asli, penghutanan dan perhutanan, pengurusan tanah bersepadu, pemuliharaan biodiversiti, mitigasi iklim / penyesuaian, dan penilaian perkhidmatan ekosistem. NRM juga menyediakan latihan, outreach dan pembinaan kapasiti peluang untuk semakin banyak pelanggan yang berminat di banyak kawasan NRM berkaitan. Selain menyediakan latihan, kami telah membantu universiti di Nepal, Indonesia, Laos PDR, Vietnam, Kemboja dan negara-negara lain untuk membangunkan keupayaan mereka untuk melaksanakan program-program akademik mengenai alam sekitar dan NRM.... [-]