Filter
Ijazah Sarjana
Kanada Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Environmental Study di Kanada

Tuan adalah tahap pertama siswazah kursus dan boleh diperolehi selepas anda menerima ijazah sarjana muda. Memperoleh sarjana biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, yang berjumlah 36-54 kredit semester.

 

Seorang pelajar kajian alam sekitar dapat mengetahui bagaimana manusia berinteraksi dengan alam sekitar dan mempengaruhi interaksi ini terhadap sumber alam dalam jangka masa panjang. Mereka boleh belajar tentang konsep-konsep seperti kemampanan.

Kanada kepentingan yang besar untuk belajar, dan telah membangunkan satu sistem pendidikan kelas pertama dengan standard yang tinggi. Bukan sahaja Kanada menyediakan persekitaran yang selamat, bersih, tetapi ia telah konsisten disenaraikan sebagai salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk hidup dari segi kualiti hidup oleh PBB.

Sarjana dalam Environmental Study di Kanada

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

2 Results in Environmental Study, Kanada

University of British Columbia - Faculty of Applied Science

Master of Engineering Leadership (MEL) dalam Pengurusan Air Bersepadu direka untuk para jurutera dan graduan sains alam sekitar yang ingin membangun dan memimpin inisiati ... [+]

* Sistem permohonan dibuka pada 2 Januari 2019.

Master of Engineering Leadership (MEL) dalam Pengurusan Air Bersepadu direka bentuk untuk para jurutera dan graduan sains alam sekitar yang ingin membangun dan memimpin inisiatif pengurusan air yang maju dan lestari. Peserta program ini akan belajar bagaimana untuk melaksanakan operasi dan proses unit fizikal, kimia dan biologi kepada sumber air, dan akan menjadi fasih dengan rangka kerja peraturan dan alam sekitar.

Air adalah sumber strategik, dan akses kepada air bersih dan selamat adalah penting untuk kesejahteraan manusia. Permintaan untuk sistem air yang lebih baik telah mengakibatkan keperluan mendesak bagi orang yang mempunyai kemahiran teknikal untuk membangunkan penyelesaian praktikal dalam bidang yang merangkumi rawatan air, peralatan pemantauan, teknologi maklumat, penggunaan air yang efisien dan penggunaan semula, dan bioteknologi novel.... [-]

Kanada Vancouver
January 2020
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université Du Québec En Outaouais UQO

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan ... [+]

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan pembangunan hutan lestari.

Mereka menyediakan pengurusan ekosistem yang mampan dan perancangan hutan, dengan mengambil kira prinsip dan amalan pengurusan mereka yang memerlukan pelbagai pengguna, tuntutan kumpulan minat, objektif guna tanah dan perlindungan ekosistem hutan. .

Dalam perspektif ini, ijazah sarjana multidisiplin ini bertujuan untuk calon-calon yang ingin menjadi profesional yang khusus dalam pengurusan ekosistem hutan yang mampan. Melalui kaedah pengajaran aktif yang menyatukan dimensi ekologi, ekonomi dan sosiologi, pelajar akan membangunkan kemahiran mereka dalam menentukan, menguruskan dan menyelesaikan masalah yang rumit.... [-]

Kanada Saint-Jérôme
September 2019
Sepenuh masa
30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu