Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa di Perancis

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Ekonomi Antarabangsa di Perancis

Ekonomi Antarabangsa

Pengajian Sarjana peringkat melibatkan kajian khusus dalam bidang penyelidikan atau kawasan amalan profesional. Pendapatan ijazah sarjana menunjukkan tahap yang lebih tinggi penguasaan subjek. Pendapatan ijazah sarjana boleh mengambil mana-mana sahaja dari setahun untuk tiga atau empat tahun. Sebelum anda boleh lulus, anda biasanya perlu menulis dan mempertahankan tesis, kertas yang panjang yang merupakan kemuncak kepada penyelidikan khusus anda.

MSc dalam bidang Ekonomi Antarabangsa akan melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi ejen yang berjaya dalam perniagaan, kewangan dan terutamanya dalam organisasi-organisasi antarabangsa. Kemahiran ini termasuk analisis statistik, matematik, kaedah penyelidikan dan juga subjek ini seperti mikroekonomi dan makro.

Perancis, secara rasmi Republik Perancis, adalah sebuah republik separa presiden kesatuan terletak kebanyakannya di Eropah Barat, dengan beberapa kawasan dan wilayah di luar negara.

Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa di Perancis

Baca lebih lanjut

Master Bersama Dalam Tadbir Urus Ekonomi Dan Hal Ehwal Awam Global

Centre international de formation européenne (CIFE)
Campus Online & Campus Combined Sepenuh masa October 2018 Perancis Nice + 1 lagi

Guru memberi tumpuan kepada cara menilai, mengurus dan meningkatkan pentadbiran institusi swasta dan awam dengan pelbagai alat perisikan ekonomi dan digital. Program satu tahun itu diajar oleh penyelidik terkenal dan profesional berpengalaman yang menggabungkan kedua-dua kepakaran praktikal dan kepercayaan akademik. Ia menggabungkan pengajaran di tempat, kajian kes, misi perundingan, tesis penyelidikan, dan alat pembelajaran jauh. [+]

Fakta Utama

Satu program Sarjana bersama bersama oleh CIFE dan Sekolah Kerajaan LUISS Guido Carli. Guru memberi tumpuan kepada cara menilai, mengurus dan meningkatkan pentadbiran institusi swasta dan awam dengan pelbagai alat perisikan ekonomi dan digital. Program ini diajarkan oleh penyelidik terkenal dan profesional berpengalaman yang menggabungkan kedua-dua kepakaran praktikal dan kepercayaan akademik. Ia menggabungkan pengajaran di tempat, kajian kes, misi perundingan, tesis penyelidikan, dan alat pembelajaran jauh.

Bahasa pengajaran: Bahasa InggerisDestinasi Kajian: Rom, Berlin, NiceTempoh: Program satu tahun dari Oktober hingga JunKredit: 60 ECTSTarikh Bermula: Oktober 2018Penyelidikan Gunaan - Menyumbang rakan kongsi ... [-]

Sarjana Perisikan Ekonomi Dan Pengurusan Pembangunan Antarabangsa

University of Strasbourg
Campus Sepenuh masa September 2018 Perancis Strasbourg

Ini adalah tahun kedua ijazah sarjana khusus berikutan tahun Ijazah Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa di ITIRI. Latihan ini bertujuan untuk orang yang ingin bekerja di peringkat antarabangsa atau dalam fungsi "perisikan ekonomi" [+]

Ini adalah tahun kedua Ijazah Sarjana khusus berikutan tahun Ijazah Sarjana dalam Perhubungan Antarabangsa di Université de Strasbourg (ITIRI).

Latihan ini dibuka kepada calon yang berumur di bawah 30 tahun yang ingin mengintegrasikannya ke dalam perantisan (pergantian universiti - syarikat, pentadbiran awam atau persatuan) atau dalam kontrak profesionalisasi.

objektif

Melatih pakar dwibahasa atau tiga bahasa dalam perisikan perniagaan atau pengurusan maklumat dan komunikasi untuk menyokong strategi perniagaan dan wilayah antarabangsa.Membangunkan kemahiran dalam reka bentuk, pelaksanaan, pembiayaan dan penilaian projek pembangunan antarabangsa daripada pengenalpastian pasaran dan rakan kongsi, kedudukan produk dalam menghadapi persaingan, dan pelaksanaan strategi produk.Belajar untuk menyelidik, mengumpul, mengurus, menganalisis, berkomunikasi dan mendapatkan maklumat ekonomi yang relevan untuk menjangka sokongan keputusan dan bertindak dalam persekitaran yang kompetitif untuk memantau dan mempengaruhi.Menguasai mekanisme pembiayaan antarabangsa untuk pembangunan syarikat dan wilayah untuk eksport, di peringkat kebangsaan, Eropah dan antarabangsa.Memperoleh pengetahuan dan pengetahuan dalam dinamik antarabangsa syarikat dan wilayah yang menggunakan teknologi maklumat dan komunikasi, meletakkanUntuk menguasai dan mengetahui cara menggunakan bahasa asing dalam bidang yang bersangkutan, agar dapat lebih memahami budaya, litar keputusan dan pengaruh, negara-negara yang dipelajari untuk memperoleh pengetahuan dan pengetahuan melalui pengetahuan tentang pasar suatu titik dari sudut pandangan ekonomi.Untuk memperoleh kemahiran dalam perisikan ekonomi untuk misi berikut: pengurusan maklumat, kajian pasaran, kajian persaingan, penanda aras, pengurusan pengetahuan, perisikan strategik, menubuhkan unit perisikan ekonomi, keselamatan analisis penyelidikan maklumat dan pemetaan maklumat, penggunaan perisikan ekonomi untuk eksport dan pembangunan antarabangsa, melobi.Kandungan ajaran... [-]