Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa di Amerika Rabat Maghribi

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Ekonomi Antarabangsa di Amerika Rabat Maghribi

Ekonomi Antarabangsa

Tuan adalah tahap pertama siswazah kursus dan boleh diperolehi selepas anda menerima ijazah sarjana muda. Memperoleh sarjana biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, yang berjumlah 36-54 kredit semester.

 

Beberapa program ekonomi antarabangsa dan kursus memilih untuk memberi tumpuan kepada dasar pengajaran, peraturan-peraturan dan keadaan ekonomi manakala yang lain direka untuk memberikan anda peluang untuk mendapat pengalaman hands-on di pasaran antarabangsa sedia ada pelajar. Dalam kedua kes, program dan kursus tersebut boleh membantu ulama dalam mencari pekerjaan memenuhi antarabangsa. 

Maghribi adalah sebuah negara Afrika Utara yang mempunyai garis pantai di kedua-dua Lautan Atlantik Utara dan Laut Mediterranean. Kebanyakan warga asing yang ingin belajar di Maghribi mencari sama ada kursus bahasa Arab atau Perancis. Semua bandar-bandar utama mempunyai pusat-pusat bahasa, dan malah ada yang akan menguruskan penginapan rumah dengan keluarga yang berbahasa Arab semasa kursus anda.

Rabat adalah kota kedutaan asing. Tempat ini juga terkenal dengan pelancongan. Selain itu, Mohammed V Universiti mempunyai kursus yang tersendiri dalam bidang sains, sejarah, budaya dan bahasa asing.

Terbaik Sarjana dalam Ekonomi Antarabangsa di Amerika Rabat di Maghribi

Baca lebih lanjut

Master Etudes économiques et internationales (Eco)

Ecole de Gouvernance et d'Economie de Rabat
Campus Sepenuh masa August 2018 Maghribi Rabat

Le Master Etudes économiques et internationales (Eco) est un Master de la Moroccan School of Economics (MSE) construit à travers des partenariats internationaux entre la Mohammed VI Polytechnic University, l’Institut d’Etudes Politiques d’Aix-en-Provence et la Faculté des Sciences économiques de l’Université Pierre Mendès France de Grenoble. [+]

Le Master Etudes économiques et internationales (Eco) est un Master de la Moroccan School of Economics (MSE) construit à travers des partenariats internationaux entre la Mohammed VI Polytechnic University, l’Institut d’Etudes Politiques d’Aix-en-Provence et la Faculté des Sciences économiques de l’Université Pierre Mendès France de Grenoble.

Ce cursus ambitionne de former des étudiants capables d’analyser et d’agir dans un contexte international profondément marqué par l’internationalisation des systèmes économiques et des entreprises. Dans un monde marqué par l’abondance des données et informations économiques, le diplôme Etudes économiques et Internationales permet de se doter des outils pour comprendre scientifiquement les mécanismes et les systèmes économiques, pondérer et mettre en perspective les analyses ou recommandations mais aussi anticiper mais aussi diffuser et penser l’économie et le développement.... [-]