Sarjana dalam Ekonometrik di Sweden

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Ekonometrik di Sweden

Ekonometrik

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

A Sarjana Ekonometrik adalah satu program yang sangat khusus yang direka untuk menyediakan pelajar dengan pemodelan matematik maju dan alat statistik untuk memahami fenomena ekonomi. Ia akan memerlukan kajian yang mendalam dalam mata pelajaran matematik-berat seperti analisis ekonometrik maju, analisis makroekonomi, teori permainan dan analisis statistik.

Sweden (Sverige) adalah yang terbesar daripada negara-negara Nordic, dengan jumlah penduduk kira-kira 9.5 juta. Ia bersempadan dengan Norway dan Finland dan disambungkan ke Denmark melalui jambatan Öresund (Öresundsbron). Sweden mempunyai tradisi yang kuat sebagai sebuah negara lagi bijaksana terbuka.

Sarjana dalam Ekonometrik di Sweden

Baca lebih lanjut

Menguasai Bidang Ekonomi Dan Ekonomi

Örebro University
Campus Sepenuh masa August 2018 Sweden Örebro

Program MSc dua tahun dalam Ekonomi dan Ekonometrik di Universiti Örebro bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan tahap kecekapan yang luas dalam teori ekonomi dan kaedah kuantitatif. [+]

Program MSc dua tahun dalam Ekonomi dan Ekonometrik di Universiti Örebro bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan tahap kecekapan yang luas dalam teori ekonomi dan kaedah kuantitatif.

Program ini memberi tumpuan kepada penggunaan teori ekonomi dan memberi peluang untuk mempelajari metodetekonometrik sebagai alat untuk memahami, memodelkan dan menilai isu-isu ekonomi dan politik dalam masyarakat secara keseluruhan atau khususnya subsektor. Semester pertama menyediakan pelajar dengan pengetahuan lebih mendalam tentang ekonomi kewangan, termasuk kewangan awam. Tumpuan program ini adalah untuk membina keupayaan analitikal daripada cuba untuk merangkumi semua aspek bidang. Pelajar diberi kemahiran yang diperlukan untuk membina, menggunakan dan mengkritik model yang digunakan dalam semua bidang kewangan, mikroekonomi dan makroekonomi.... [-]