Sarjana dalam Ekonometrik di Itali

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Ekonometrik di Itali

Ekonometrik

Manfaat Sarjana melampaui meningkatkan potensi pendapatan anda. Mereka boleh menyediakan anda dengan kemahiran peribadi dan profesional untuk mempercepatkan pembangunan anda. Mereka juga adalah peluang untuk membezakan diri anda daripada rakan-rakan anda, ramai daripada mereka akan mempunyai sama A-level dan kelayakan ijazah.

Ekonometrik adalah satu bentuk ekonomi yang menggunakan teori statistik dan formula matematik untuk menilai dan memahami hubungan yang wujud di antara dua pembolehubah. kaedah ekonometrik sering digunakan dalam pelbagai bidang, seperti kewangan, dasar ekonomi, dan makro dan mikroekonomi.

Itali, secara rasmi Republik Itali, ialah sebuah republik berparlimen kesatuan dalam Kesatuan Eropah, yang terletak di Eropah Selatan. Di utara, ia bersempadan dengan Perancis, Switzerland, Austria, dan Slovenia sepanjang Alps.

Sarjana dalam Ekonometrik di Itali

Baca lebih lanjut

Master dalam bidang sains data untuk sistem ekonomi yang kompleks

Collegio Carlo Alberto
Campus Sepenuh masa August 2019 Itali Turin

The Master Sains Data untuk Sistem Ekonomi Complex adalah program satu tahun sepenuh masa ijazah lanjutan (tahap II Master Degree) diajar dalam bahasa Inggeris dan mengalu-alukan pelajar dari bidang yang berbeza (contoh: ekonomi, fizik, sains komputer dan sains politik) ... [+]

The Master Sains Data untuk Sistem Ekonomi Complex adalah program satu tahun sepenuh masa ijazah lanjutan (tahap II Master Degree) diajar dalam bahasa Inggeris dan mengalu-alukan pelajar dari bidang yang berbeza (contoh: ekonomi, fizik, sains komputer dan sains politik).

Guru menyediakan alat teori dan metodologi untuk memahami dan menganalisis sistem yang kompleks yang biasanya mempamerkan tingkah laku tak linear yang terhasil daripada interaksi ejen heterogen, hierarki dan inovasi yang berterusan. Ciri-ciri ini memerlukan meneroka visi baru dan mengembangkan pendidikan di luar sempadan kajian ekonomi tradisional. Selain Kit taraf ekonomi dan ekonometrik, program ini mengambil perspektif jalan pecah pada analisis maju, termasuk data yang besar, analisis rangkaian mesin-pembelajaran, dan simulasi berasaskan ejen. The Master menggunakan pendekatan ini perintis kepada model, pengurusan, ramalan dan dasar dalam sistem inovasi, bandar dan penggunaan. ... [-]