Sarjana dalam Ekonometrik di Itali

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Ekonometrik di Itali

Ekonometrik

Dalam usaha untuk berjaya mendapatkan kelayakan Sarjana, anda akan perlu untuk mendapatkan beberapa kredit dengan meluluskan modul individu. Sarjana paling diajar akan mempunyai beberapa modul teras yang anda wajib lulus untuk mendapatkan kelayakan. Penilaian penyelidikan Sarjana hampir selalu sepenuhnya oleh modul disertasi tunggal atau projek.

Ekonometrik adalah satu bentuk ekonomi yang menggunakan teori statistik dan formula matematik untuk menilai dan memahami hubungan yang wujud di antara dua pembolehubah. kaedah ekonometrik sering digunakan dalam pelbagai bidang, seperti kewangan, dasar ekonomi, dan makro dan mikroekonomi.

Secara rasmi dikenali sebagai Republik Itali, negara itu didapati di selatan Eropah. Bahasa rasmi adalah Itali dan modal yang kaya dengan budaya adalah Rome. Banyak universiti di dunia 's tertua terletak di Itali, khususnya Universiti Bologna (ditubuhkan pada 1088). Terdapat tiga Superior Sekolah Siswazah dengan "universiti status ", tiga institusi yang bertaraf Doktor Falsafah Kolej, yang berfungsi di peringkat ijazah dan peringkat lepasan ijazah.

Sarjana dalam Ekonometrik di Itali

Baca lebih lanjut

Master dalam bidang sains data untuk sistem ekonomi yang kompleks

Collegio Carlo Alberto
Campus Sepenuh masa August 2019 Itali Turin

The Master Sains Data untuk Sistem Ekonomi Complex adalah program satu tahun sepenuh masa ijazah lanjutan (tahap II Master Degree) diajar dalam bahasa Inggeris dan mengalu-alukan pelajar dari bidang yang berbeza (contoh: ekonomi, fizik, sains komputer dan sains politik) ... [+]

The Master Sains Data untuk Sistem Ekonomi Complex adalah program satu tahun sepenuh masa ijazah lanjutan (tahap II Master Degree) diajar dalam bahasa Inggeris dan mengalu-alukan pelajar dari bidang yang berbeza (contoh: ekonomi, fizik, sains komputer dan sains politik).

Guru menyediakan alat teori dan metodologi untuk memahami dan menganalisis sistem yang kompleks yang biasanya mempamerkan tingkah laku tak linear yang terhasil daripada interaksi ejen heterogen, hierarki dan inovasi yang berterusan. Ciri-ciri ini memerlukan meneroka visi baru dan mengembangkan pendidikan di luar sempadan kajian ekonomi tradisional. Selain Kit taraf ekonomi dan ekonometrik, program ini mengambil perspektif jalan pecah pada analisis maju, termasuk data yang besar, analisis rangkaian mesin-pembelajaran, dan simulasi berasaskan ejen. The Master menggunakan pendekatan ini perintis kepada model, pengurusan, ramalan dan dasar dalam sistem inovasi, bandar dan penggunaan. ... [-]