Sarjana dalam Ekonometrik di Belanda

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Ekonometrik di Belanda

Ekonometrik

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Individu yang suka nombor dan matematik mungkin menarik untuk belajar ekonometrik, yang merupakan subset ekonomi yang memberi tumpuan kepada menggunakan kaedah matematik dan formula untuk mempelajari dan seterusnya membezakan sistem ekonomi.

Belanda adalah sebuah negara konstituen Kerajaan Belanda, yang terdiri daripada dua belas wilayah di Utara-Barat Eropah dan tiga pulau di Caribbean. Berbahasa Inggeris pelajar akan tidak mempunyai masalah mencari kursus yang sesuai. Bagi pelajar antarabangsa yang memohon untuk universiti di Belanda, beberapa biasiswa boleh didapati.

Sarjana dalam Ekonometrik di Belanda

Baca lebih lanjut

Sarjana Ekonometrik & Penyelidikan Operasi

Vrije Universiteit Amsterdam
Campus Sepenuh masa September 2018 Belanda Amsterdam

Ekonometrik & Penyelidikan Operasi adalah satu disiplin saintifik menarik yang membangunkan sumber kuantitatif dan terpakai mereka kepada analisis ekonomi ... [+]

Sarjana dalam Penyelidikan Ekonometrik & Operasi

Ekonometrik & Operations Research ialah disiplin saintifik menarik yang membangunkan sumber kuantitatif dan menggunakan ia untuk analisis masalah ekonomi dalam erti luas mereka. Vrije Universiteit Amsterdam melatih pelajar dengan menyediakan mereka untuk kerjaya profesional di mana matematik, statistik dan ICT digunakan untuk analisis kuantitatif pelbagai jenis masalah, sama ada dari dunia perniagaan, kewangan, ekonomi atau alam yang lebih umum. Kami menggunakan kepelbagaian model dan teknik analisis. Ini bermakna bahawa program ini dibahagikan kepada dua pengkhususan: (I) Ekonometrik dan Matematik Ekonomi dan (II) Penyelidikan Operasi dan Perniagaan Ekonometrik. Ini biasanya dirujuk hanya sebagai Ekonometrik dan Penyelidikan Operasi, masing-masing.... [-]