Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Ijazah Sarjanav dalam Ecosystems 2019

Ijazah induk biasanya mengikuti kejayaan gelaran sarjana muda. Dengan program induk, pelajar dapat memahami subjek di tangan. Dalam banyak kes, seorang sarjana membolehkan graduan melanjutkan kerjaya yang lebih lumayan daripada ijazah sarjana muda sahaja.

Apakah Master dalam Ekosistem? Program ijazah ini membolehkan pelajar membangunkan pemahaman yang mendalam tentang ekosistem biologi. Semasa mengejar ijazah sarjana dalam ekosistem, pelajar mengkaji kehidupan di peringkat selular, interaksi antara tumbuhan dan haiwan, dan bagaimana setiap bahagian ekosistem semula jadi berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan. Pelajar juga boleh bekerja untuk memahami bagaimana manusia boleh mengelakkan menjejaskan keseimbangan yang halus dalam ekosistem. Pelajar boleh memilih untuk mengkhususkan diri dalam bidang sains ekologi seperti pertanian, kawasan tertentu di dunia, jenis ekosistem, dan banyak lagi.

Graduan dengan Sarjana dalam Ekosistem biasanya membangun hubungan yang unik dengan dunia semulajadi yang membolehkan mereka berhubung dan menghargai alam semulajadi. Sambungan ini boleh membantu para graduan bukan sahaja dalam kerjaya mereka tetapi juga dalam kehidupan seharian mereka. Pelajar juga memupuk kemahiran penyelidikan yang luar biasa dan dapat secara efisien menyusun maklumat yang kompleks.

Harga yang tepat untuk memperoleh Master dalam Ekosistem boleh berbeza-beza bergantung kepada sekolah. Pelajar harus mempertimbangkan lokasi institusi, harga pengajian, dan yuran lain ketika merancang kewangan.

Selepas mendapat Master dalam Ekosistem, graduan mempunyai banyak pilihan kerjaya. Pelajar yang menikmati aspek penyelidikan program boleh menjadi penyelidik alam sekitar yang bekerja di lapangan untuk memahami ekosistem. Graduan lain boleh memilih untuk menjadi perunding untuk pertubuhan bukan untung alam sekitar. Perunding ini memastikan bahawa ekosistem dilindungi daripada gangguan manusia. Selain itu, graduan boleh terus menguruskan pasukan di agensi kerajaan yang bertanggungjawab melindungi alam sekitar.

Ekosistem di mana-mana, dan begitu juga program sarjana untuk mengkaji mereka. Calon pelajar boleh memilih program di dalam komuniti tempatan mereka atau di negara lain. Terdapat juga pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

2 Results in Ecosystems

University of L'Aquila

Ijazah Sarjana dalam Biologi Alam Sekitar dan Pengurusan Ekosistem ... [+]

tahap

Ijazah Sarjana

tempoh

2 tahun

kerusi

L'Aquila

Jenis akses

Akses percuma dengan pengesahan kecukupan persediaan peribadi

pengantarabangsaan

Kursus dengan kurikulum antarabangsa

bahasa

Bahasa Itali (Bahasa Inggeris untuk beberapa kursus, jika pelajar asing didaftarkan)

Kaedah penghantaran

konvensional

Universiti bersekutuUniversité Claude Bernard Lyon 1 (Perancis) [-]
Itali L'Aquila
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université Du Québec En Outaouais UQO

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan ... [+]

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan pembangunan hutan lestari.

Mereka menyediakan pengurusan ekosistem yang mampan dan perancangan hutan, dengan mengambil kira prinsip dan amalan pengurusan mereka yang memerlukan pelbagai pengguna, tuntutan kumpulan minat, objektif guna tanah dan perlindungan ekosistem hutan. .

Dalam perspektif ini, ijazah sarjana multidisiplin ini bertujuan untuk calon-calon yang ingin menjadi profesional yang khusus dalam pengurusan ekosistem hutan yang mampan. Melalui kaedah pengajaran aktif yang menyatukan dimensi ekologi, ekonomi dan sosiologi, pelajar akan membangunkan kemahiran mereka dalam menentukan, menguruskan dan menyelesaikan masalah yang rumit.... [-]

Kanada Saint-Jérôme
September 2019
Sepenuh masa
30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu