Sarjana dalam Economic Development di Perancis

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Economic Development di Perancis

Economic Development

Tuan adalah tahap pertama siswazah kursus dan boleh diperolehi selepas anda menerima ijazah sarjana muda. Memperoleh sarjana biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, yang berjumlah 36-54 kredit semester.

 

Pembangunan ekonomi adalah satu kajian yang mempersiapkan para pelajar untuk menggunakan teori-teori ekonomi untuk mewujudkan dasar-dasar yang membantu rakyat negara maju secara ekonomi dan sosial. Bidang ekonomi ini memberi tumpuan kepada pertumbuhan negara dan warganya.

Perancis, secara rasmi Republik Perancis, adalah sebuah republik separa presiden kesatuan terletak kebanyakannya di Eropah Barat, dengan beberapa kawasan dan wilayah di luar negara.

Sarjana dalam Economic Development di Perancis

Baca lebih lanjut

Sarjana Perisikan Ekonomi Dan Pengurusan Pembangunan Antarabangsa

University of Strasbourg
Campus Sepenuh masa September 2018 Perancis Strasbourg

Ini adalah tahun kedua ijazah sarjana khusus berikutan tahun Ijazah Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa di ITIRI. Latihan ini bertujuan untuk orang yang ingin bekerja di peringkat antarabangsa atau dalam fungsi "perisikan ekonomi" [+]

Ini adalah tahun kedua Ijazah Sarjana khusus berikutan tahun Ijazah Sarjana dalam Perhubungan Antarabangsa di Université de Strasbourg (ITIRI).

Latihan ini dibuka kepada calon yang berumur di bawah 30 tahun yang ingin mengintegrasikannya ke dalam perantisan (pergantian universiti - syarikat, pentadbiran awam atau persatuan) atau dalam kontrak profesionalisasi.

objektif

Melatih pakar dwibahasa atau tiga bahasa dalam perisikan perniagaan atau pengurusan maklumat dan komunikasi untuk menyokong strategi perniagaan dan wilayah antarabangsa.Membangunkan kemahiran dalam reka bentuk, pelaksanaan, pembiayaan dan penilaian projek pembangunan antarabangsa daripada pengenalpastian pasaran dan rakan kongsi, kedudukan produk dalam menghadapi persaingan, dan pelaksanaan strategi produk.Belajar untuk menyelidik, mengumpul, mengurus, menganalisis, berkomunikasi dan mendapatkan maklumat ekonomi yang relevan untuk menjangka sokongan keputusan dan bertindak dalam persekitaran yang kompetitif untuk memantau dan mempengaruhi.Menguasai mekanisme pembiayaan antarabangsa untuk pembangunan syarikat dan wilayah untuk eksport, di peringkat kebangsaan, Eropah dan antarabangsa.Memperoleh pengetahuan dan pengetahuan dalam dinamik antarabangsa syarikat dan wilayah yang menggunakan teknologi maklumat dan komunikasi, meletakkanUntuk menguasai dan mengetahui cara menggunakan bahasa asing dalam bidang yang bersangkutan, agar dapat lebih memahami budaya, litar keputusan dan pengaruh, negara-negara yang dipelajari untuk memperoleh pengetahuan dan pengetahuan melalui pengetahuan tentang pasar suatu titik dari sudut pandangan ekonomi.Untuk memperoleh kemahiran dalam perisikan ekonomi untuk misi berikut: pengurusan maklumat, kajian pasaran, kajian persaingan, penanda aras, pengurusan pengetahuan, perisikan strategik, menubuhkan unit perisikan ekonomi, keselamatan analisis penyelidikan maklumat dan pemetaan maklumat, penggunaan perisikan ekonomi untuk eksport dan pembangunan antarabangsa, melobi.Kandungan ajaran... [-]