Sarjana dalam Economic Development di Mozambique

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Economic Development di Mozambique

Economic Development

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.

Pembangunan ekonomi adalah kajian ekonomi negara dan bagaimana negara dapat meningkatkan kesejahteraan ekonomi dan sosial rakyatnya. Pelajar dapat mempelajari teori ekonomi dan bagaimana menerapkan idea-idea ini kepada dunia moden.

Budaya yang meriah dan seni tradisional Mozambique menawarkan pelajar antarabangsa peluang untuk mengembangkan pandangan global dan pendidikan pengalaman dari perspektif yang unik. Bahasa utama Mozambique adalah Portugis. Pelajar mungkin mendapati bahawa Mozambique adalah tempat yang baik untuk meningkatkan kemahiran bahasa Portugis mereka.

Sarjana dalam Economic Development di Mozambique

Baca lebih lanjut

Sarjana dalam Pembangunan Ekonomi Serantau dan Tempatan

Universidade Católica De Moçambique
Campus Sepenuh masa Sambilan February 2019 Mozambique Maputo

Kursus Master Profesional dalam Pembangunan Ekonomi Wilayah dan Tempatan ditadbir oleh Undang-undang n.27 / 2009 dari 29 September, pada pendidikan tinggi, yang diterbitkan dalam Boletim da República I Série, Nomor 38, oleh Statutes of Universidade Católica De Moçambique dan oleh Peraturan yang berkuatkuasa di Fakulti Pengurusan Pelancongan dan Informatika. [+]

Kursus Master Profesional dalam Pembangunan Ekonomi Wilayah dan Tempatan ditadbir oleh Undang-undang n.27 / 2009 dari 29 September, pada pendidikan tinggi, yang diterbitkan dalam Boletim da República I Série, Nomor 38, oleh Statutes of Universidade Católica De Moçambique dan oleh Peraturan yang berkuatkuasa di Fakulti Pengurusan Pelancongan dan Informatika.

Mozambique adalah Negara dalam pembinaan dengan banyak peluang, tetapi juga dengan banyak masalah dan cabaran. Ekonomi serantau di dunia global memerlukan pakar yang tahu cara menerapkan prinsip-prinsip pembangunan yang benar-benar manusia, untuk memerangi kemiskinan dan memperbaiki keadaan hidup masyarakat dan masyarakat setempat di seluruh Mozambique. Untuk menanggapi keperluan profesional kreatif, inovatif dan berdaya saing yang sektor ini menuntut, Fakulti Pengurusan Pelancongan dan Informatika bangga mempersembahkan ijazah induk ini.... [-]