Sarjana dalam Economic Development di Denmark

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Economic Development di Denmark

Economic Development

Pengajian Sarjana peringkat melibatkan kajian khusus dalam bidang penyelidikan atau kawasan amalan profesional. Pendapatan ijazah sarjana menunjukkan tahap yang lebih tinggi penguasaan subjek. Pendapatan ijazah sarjana boleh mengambil mana-mana sahaja dari setahun untuk tiga atau empat tahun. Sebelum anda boleh lulus, anda biasanya perlu menulis dan mempertahankan tesis, kertas yang panjang yang merupakan kemuncak kepada penyelidikan khusus anda.

Pembangunan ekonomi adalah satu kajian yang mempersiapkan para pelajar untuk menggunakan teori-teori ekonomi untuk mewujudkan dasar-dasar yang membantu rakyat negara maju secara ekonomi dan sosial. Bidang ekonomi ini memberi tumpuan kepada pertumbuhan negara dan warganya.

Pendidikan Denmark 's lebih tinggi meletakkan penekanan kepada pendidikan teknikal yang lebih tinggi melalui pembelajaran universiti. Kebanyakan universiti Denmark juga menawarkan kualiti budaya pelajar antarabangsa kerana sikap santai Scandinavia.

Sarjana dalam Economic Development di Denmark

Baca lebih lanjut

Sarjana Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan - Pengurusan Sumber Manusia (MSc)

University of Southern Denmark
Campus Sepenuh masa September 2019 Denmark Odense

Program ini menyediakan pelajar dengan kemahiran yang relevan dalam pengurusan sumber manusia dan perundingan, yang akan membolehkan mereka membantu majikan membuat keputusan yang memenuhi keperluan pekerja dan organisasi mereka [+]

Kos kakitangan adalah penting, dan adalah penting bahawa organisasi memahami keupayaan, kemahiran dan motivasi pekerja mereka, supaya mereka dapat membangun dan melaksanakan strategi penciptaan nilai. MSc dalam Pengurusan Sumber Manusia memberi tumpuan kepada teori dan kaedah pengurusan sumber manusia yang berkesan, untuk membangunkan pandangan berstruktur dan berprinsip mengenai pengurusan sumber manusia yang strategik dan operasi yang berkesan. Berbanding dengan banyak program HR lain, MSc di SDU menyediakan graduan dengan kemahiran yang diperlukan untuk menganalisis sumber manusia firma, dari perspektif tingkah laku dan ekonomi. Pelajar akan membangunkan kemahiran teoretikal dan praktikal yang diperlukan untuk menguruskan fungsi dan projek dalam pengurusan sumber manusia, dan akan dapat berfikir secara berprinsip mengenai dasar-dasar utama dan pilihan merekrut dan mengekalkan bakat, serta bagaimana untuk menggunakan kemahiran mereka dalam reka bentuk dasar dan program. Program ini amat sesuai untuk pelajar yang ingin mengikuti kerjaya dalam bidang pengurusan sumber manusia.Kursus Wajib Semester 1 • Pengurusan Sumber Manusia • Prinsip Pengurusan Lanjutan • Asas Organisasi Semester ke-2 • Kepimpinan dan Komunikasi Organisasi • Kakitangan Ekonomi • Seminar Penyelidikan dalam Strategi Lanjutan dan Teori OrganisasiPeluang kerjaya Program MSc dalam Pengurusan Sumber Manusia menyediakan pelajar dengan asas yang sangat baik untuk pelbagai peluang kerjaya masa depan. Kompetensi yang diperolehi semasa MSc boleh digunakan dalam beberapa kerjaya yang berkaitan dengan HR termasuk: • Penyelaras Sumber Manusia • Pakar Sumber Manusia • Pengurusan Sumber Manusia • Pengurus Komunikasi Korporat • Perunding perniagaan Sama ada anda mahukan kerjaya sebagai pakar HR yang bekerja sendiri, atau sebagai pengurus di syarikat awam atau swasta, ijazah... [-]