Sarjana dalam Economic Development di Denmark

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Economic Development di Denmark

Economic Development

Pengajian Sarjana peringkat melibatkan kajian khusus dalam bidang penyelidikan atau kawasan amalan profesional. Pendapatan ijazah sarjana menunjukkan tahap yang lebih tinggi penguasaan subjek. Pendapatan ijazah sarjana boleh mengambil mana-mana sahaja dari setahun untuk tiga atau empat tahun. Sebelum anda boleh lulus, anda biasanya perlu menulis dan mempertahankan tesis, kertas yang panjang yang merupakan kemuncak kepada penyelidikan khusus anda.

Pembangunan ekonomi adalah satu kajian yang mempersiapkan para pelajar untuk menggunakan teori-teori ekonomi untuk mewujudkan dasar-dasar yang membantu rakyat negara maju secara ekonomi dan sosial. Bidang ekonomi ini memberi tumpuan kepada pertumbuhan negara dan warganya.

Pendidikan Denmark 's lebih tinggi meletakkan penekanan kepada pendidikan teknikal yang lebih tinggi melalui pembelajaran universiti. Kebanyakan universiti Denmark juga menawarkan kualiti budaya pelajar antarabangsa kerana sikap santai Scandinavia.

Sarjana dalam Economic Development di Denmark

Baca lebih lanjut

Master Dalam Pembangunan Ekonomi

University of Southern Denmark
Campus Sepenuh masa September 2018 Denmark Odense

Profil yang menyediakan anda dengan pengetahuan yang menyeluruh teori dan amali mengenai proses pertumbuhan dan dengan pemahaman variasi dalam ... [+]

Sarjana Ekonomi - Pembangunan Ekonomi (MSc) profil ini menyediakan anda dengan yang menyeluruh teori dan amali pengetahuan mengenai proses pertumbuhan dan dengan pemahaman variasi dalam pertumbuhan di seluruh wilayah, negara dan masa.Mengapa Eropah dan cabang-cabang di luar negara tiba-tiba mengalami berlepas pertumbuhan pada abad ke-19 walaupun beribu genangan? Kenapa Jepun dan harimau Asia Timur dapat catch-up dalam masing-masing suku ketiga dan keempat dari abad ke-20? Dan boleh China mengulangi pencapaian ini, atau akan ia mungkin menjadi mangsa kepada apa yang dipanggil perangkap pendapatan sederhana ini? Mengapa pendapatan benar per kapita di Amerika Syarikat dua puluh kali ganda daripada Bangladesh? Adakah terdapat had kepada pertumbuhan? Tujuan profil ini adalah untuk menyediakan anda dengan pengetahuan yang menyeluruh tentang teori-teori utama dan kaedah empirikal yang digunakan untuk menangani dan sama soalan.... [-]