Sarjana dalam Dasar Ekonomi di Perancis

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Dasar Ekonomi di Perancis

Dasar Ekonomi

Manfaat Sarjana melampaui meningkatkan potensi pendapatan anda. Mereka boleh menyediakan anda dengan kemahiran peribadi dan profesional untuk mempercepatkan pembangunan anda. Mereka juga adalah peluang untuk membezakan diri anda daripada rakan-rakan anda, ramai daripada mereka akan mempunyai sama A-level dan kelayakan ijazah.

dasar ekonomi adalah satu kajian yang merujuk kepada kerja-kerja badan pentadbiran dalam keselamatan kewangan sesuatu kawasan. Keputusan kewangan dan ekonomi yang kerajaan buat boleh kedua-dua positif dan negatif memberi kesan kepada dasar ekonomi seluruh wilayah.

Perancis kini di kalangan 20 negara prestasi terbaik dari segi ekonomi kerana cemerlang pembelajaran pendidikan mereka berorientasikan hasil yang lebih tinggi. Kebanyakan kursus di universiti-universiti yang ditawarkan dalam bahasa Perancis. Perancis mempunyai 60 orang awam dan 100 universiti swasta.

Sarjana dalam Dasar Ekonomi di Perancis

Baca lebih lanjut

Diploma BAC 5 Geoeconomics dan pengurusan risiko

IRIS Sup'
Campus Sepenuh masa October 2019 Perancis Paris

The Geoeconomics kursus dan pengurusan risiko, tahap bin 5, mempunyai objektif dua kali ganda :. Untuk melatih profesional mampu memahami persekitaran antarabangsa hubungan antarabangsa ekonomi luar sahaja isu-isu "perniagaan" (perang ekonomi, budaya dan pengurusan, pembangunan mampan, pematuhan dan usaha yang wajar, dan lain-lain) untuk menilai risiko, menjangkakan kesukaran untuk menyokong pentadbiran atau syarikat mereka dan pekerjanya dalam aktiviti antarabangsa mereka; . Membenarkan pengambilalihan peralatan dan instrumen yang perlu (pemantauan, perisikan, keselamatan) untuk membuat keputusan dalam perubahan dan konteks antarabangsa kompleks. . Memastikan keaslian yang graduan profil dengan membangunkan dwi-kemahiran (geoeconomy, siap sedia atau pematuhan, yang mengikuti kursus yang awal), untuk menguatkan profesionalisme dan pekerjaan. [+]

Tajuk "Strategi Penganalisis Antarabangsa" bertujuan untuk membangunkan analisis, tindakan dan sokongan keputusan dalam persekitaran antarabangsa.

Untuk mengesahkan gelaran ini 3 kursus yang mungkin, yang sepadan dengan kepakaran dan dunia yang berbeza:

Pertahanan, Keselamatan dan Pengurusan KrisisGéoconomie dan pengurusan risikoGeopolitik dan bakal

Kursus "Geoeconomics dan risiko pengurusan" dihantar dengan kerjasama Grenoble Ecole de Pengurusan dan ADIT, pemimpin perisikan strategik Eropah. juga diiktiraf oleh sijil latihan dalam Geoeconomics dan kecerdasan strategik biasa IRIS / ESC Grenoble.

objektif

The Geoeconomics kursus dan pengurusan risiko, tahap bin 5, mempunyai objektif dua:... [-]