Filter
Ijazah Sarjana
Finland Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Dasar Ekonomi di Finland

Dalam usaha untuk berjaya mendapatkan kelayakan Sarjana, anda akan perlu untuk mendapatkan beberapa kredit dengan meluluskan modul individu. Sarjana paling diajar akan mempunyai beberapa modul teras yang anda wajib lulus untuk mendapatkan kelayakan. Penilaian penyelidikan Sarjana hampir selalu sepenuhnya oleh modul disertasi tunggal atau projek.

MA dalam Dasar Ekonomi akan memberi pelajar asas yang kukuh untuk memahami pelaksanaan dasar. Ia adalah satu program yang mendalam memberi tumpuan kepada ekonomi dan dasar antarabangsa dengan menggunakan kursus-set yang seimbang dan memastikan untuk menumpukan perhatian sebanyak mungkin pada peristiwa-peristiwa semasa.

Sistem pendidikan tinggi formal Finland adalah pola 7-3-2-2. Universiti ini mengambil masa dua tahun dalam pendidikan vokasional atau teknikal dan pendidikan akhirnya dua-tahun pra-universiti. Finland juga mempunyai beberapa awam dan juga universiti swasta yang membolehkan akses pendidikan tinggi kepada pelajar.

Sarjana dalam Dasar Ekonomi di Finland

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Dasar Ekonomi, Finland

Tampere University

Analisis dasar awam memerlukan pendekatan yang menggabungkan pandangan dan teknik dari sains dan sains politik. Program ini mengajar para pelajar untuk menggunakan alat-a ... [+]

Pendekatan ekonomi kepada soalan politik

Analisis dasar awam memerlukan pendekatan yang menggabungkan pandangan dan teknik dari sains dan sains politik.

Program ini mengajar para pelajar untuk menggunakan alat-alat ekonomi untuk menangani masalah-masalah sosial yang luas. Program ini memperluaskan analisis ekonomi di luar tumpuan tradisi dalam interaksi pasaran untuk mengkaji akibat dasar yang tidak diharapkan dan tidak diingini dan untuk meneroka bagaimana dan bila individu kepentingan sendiri di kalangan ahli politik, kumpulan kepentingan dan lain-lain membantu atau menghalang kepentingan awam.

Analisis dasar awam melibatkan pemahaman reka bentuk institusi, penilaian dasar dan pelaksanaan, dan membuat keputusan. Kaedah ini termasuk mikroekonomi, teori permainan, ekonomi eksperimen, ekonometrik spasial, teori pilihan sosial dan ekonomi.... [-]

Finland Tampere
Og 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu