Sarjana dalam Dasar Ekonomi

Terbaik 13 Ijazah Sarjanav dalam Dasar Ekonomi 2019

Dasar Ekonomi

Pelakon terbesar dalam ekonomi yang membuat impak terbesar kepada keadaan pasaran keseluruhan. Kerajaan-kerajaan, bank-bank dan syarikat-syarikat swasta perlu mewujudkan strategi yang memperuntukkan sumber yang terhad dengan cara yang paling efisien. Mereka yang mempunyai Master dalam Dasar Ekonomi mempunyai kemahiran organisasi bergantung kepada untuk menganalisis maklumat dan mewujudkan program-program yang berkesan.

Apakah Sarjana Dasar Ekonomi? Ini adalah ijazah lanjutan yang meningkatkan pendidikan pelajar-pelajar di luar peringkat siswazah. Ia memberi tumpuan kepada teori-teori utama ekonomi kerana ia berkaitan dengan keputusan dasar. Pelajar meneroka topik yang penting kepada kedua-dua perspektif mikro dan makroekonomi. Bidang tumpuan termasuk dasar cukai, perjanjian perdagangan dan program awam. Graduan dapat mengenalpasti ketidakcekapan dan membuat cadangan untuk menyelaraskan fungsi organisasi skala besar.

Siswazah A akan telah membangunkan pemikiran dan komunikasi kemahiran kritikal maju.Selain dapat menganalisis keputusan potensi perubahan dasar, pelajar diajar untuk membuat laporan terperinci dan persembahan yang mensintesis idea yang kompleks ke dalam format yang mudah difahami. Program-program ini juga memberi peluang kepada pelajar untuk mula bekerja dengan alat perisian terkini untuk pengumpulan data dan analisis.

Kos untuk Sarjana Dasar Ekonomi bergantung kepada institusi yang pelajar memilih untuk hadir. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar hubungi jabatan kemasukan sekolah sedang dipertimbangkan untuk maklumat lebih lanjut mengenai yuran dan tuisyen.

Graduan mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai bidang. Selepas menamatkan program mereka, ramai yang mampu untuk maju dalam kerjaya mereka yang sedia ada. Kerajaan-kerajaan, bank-bank dan syarikat-syarikat swasta semua memerlukan perkhidmatan siswazah ini. Mereka mencari kerja sebagai penganalisis dan perunding. Ada yang berjaya dalam peranan pengurusan kursus luaran.Lain memilih untuk meneruskan pengajian mereka dan melengkapkan program kedoktoran. Pelajar-pelajar ini layak untuk kerjaya dalam bidang akademik.

Ia adalah penting untuk mempertimbangkan seberapa banyak pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai program. Bagi pelajar antarabangsa dan profesional yang bekerja, kursus dalam talian menyediakan peluang pendidikan yang berkualiti yang muat di dalam batasan geografi dan penjadualan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Master dalam geoeconomics dan kajian serantau

John Naisbitt University
Campus Sepenuh masa October 2019 Serbia Belgrade

Kurikulum pengajian master di Fakulti Geo-ekonomi mempunyai dikenal pasti dengan jelas, matlamat tertentu, yang semakin kecekapan untuk kerja-kerja profesional dan saintifik dalam bidang ekonomi negara dan antarabangsa dan serantau dan institusi antarabangsa. [+]

Kurikulum pengajian master di Fakulti Geo-ekonomi mempunyai dikenal pasti dengan jelas, matlamat tertentu, yang semakin kecekapan untuk kerja-kerja profesional dan saintifik dalam bidang ekonomi negara dan antarabangsa dan serantau dan institusi antarabangsa.

Tujuan kurikulum ini, dan juga secara keseluruhan konsep, fokus program ini pada aspek makroekonomi hubungan antarabangsa, menekankan geopolitik, khusus ekonomi, geografi dan sosial kawasan-kawasan tertentu juga. Perhatian khusus yang dibayar kepada asas-asas pengetahuan ekonomi umum, tanpa yang ini proses ekonomi dapat difahami.

Fakulti Geo-ekonomi mendaftarkan pelajar di kurikulum tuan:

kajian Geoeconomic dan serantau... [-]


Diploma BAC 5 Geoeconomics dan pengurusan risiko

IRIS Sup'
Campus Sepenuh masa October 2019 Perancis Paris

The Geoeconomics kursus dan pengurusan risiko, tahap bin 5, mempunyai objektif dua kali ganda :. Untuk melatih profesional mampu memahami persekitaran antarabangsa hubungan antarabangsa ekonomi luar sahaja isu-isu "perniagaan" (perang ekonomi, budaya dan pengurusan, pembangunan mampan, pematuhan dan usaha yang wajar, dan lain-lain) untuk menilai risiko, menjangkakan kesukaran untuk menyokong pentadbiran atau syarikat mereka dan pekerjanya dalam aktiviti antarabangsa mereka; . Membenarkan pengambilalihan peralatan dan instrumen yang perlu (pemantauan, perisikan, keselamatan) untuk membuat keputusan dalam perubahan dan konteks antarabangsa kompleks. . Memastikan keaslian yang graduan profil dengan membangunkan dwi-kemahiran (geoeconomy, siap sedia atau pematuhan, yang mengikuti kursus yang awal), untuk menguatkan profesionalisme dan pekerjaan. [+]

Tajuk "Strategi Penganalisis Antarabangsa" bertujuan untuk membangunkan analisis, tindakan dan sokongan keputusan dalam persekitaran antarabangsa.

Untuk mengesahkan gelaran ini 3 kursus yang mungkin, yang sepadan dengan kepakaran dan dunia yang berbeza:

Pertahanan, Keselamatan dan Pengurusan KrisisGéoconomie dan pengurusan risikoGeopolitik dan bakal

Kursus "Geoeconomics dan risiko pengurusan" dihantar dengan kerjasama Grenoble Ecole de Pengurusan dan ADIT, pemimpin perisikan strategik Eropah. juga diiktiraf oleh sijil latihan dalam Geoeconomics dan kecerdasan strategik biasa IRIS / ESC Grenoble.

objektif

The Geoeconomics kursus dan pengurusan risiko, tahap bin 5, mempunyai objektif dua:... [-]


MPhil dalam Dasar Perindustrian

University of Johannesburg
Campus Sepenuh masa Sambilan February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

Tujuan Sarjana Falsafah dalam Dasar Perindustrian adalah untuk membangunkan kecekapan intelektual pelajar, kemerdekaan intelektual dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, analisis, tafsiran dan penggunaan dasar perindustrian yang sesuai untuk menyokong transformasi struktur ekonomi benua. [+]

Tujuan Sarjana Falsafah dalam Dasar Perindustrian adalah untuk membangunkan kecekapan intelektual pelajar, kemerdekaan intelektual dan kemahiran praktikal dalam pengambilalihan, analisis, tafsiran dan penggunaan dasar perindustrian yang sesuai untuk menyokong transformasi struktur ekonomi benua. Program ini terdiri daripada modul teras yang menawarkan liputan mendalam mengenai pelbagai isu berkaitan dengan dasar, strategi dan pengurusan pembangunan di Afrika, dan membolehkan pelajar menguji penggunaan praktikal pengetahuan yang diberikan, mengambil bahagian dalam menganalisis kajian kes, menjalankan lawatan lapangan, dan menyediakan laporan teknikal individu mengenai pelbagai tema yang dilindungi.... [-]


MCom in Local Economic Development

University of Johannesburg
Campus Sepenuh masa Sambilan February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

Tujuan MCOM Profesional (Pembangunan Ekonomi Tempatan) adalah untuk membangunkan taraf yang sederhana dalam pengetahuan, kemahiran dan kecekapan digunakan dalam bidang Pembangunan Ekonomi Tempatan (LED). [+]

Tujuan MCOM Profesional (Pembangunan Ekonomi Tempatan) adalah untuk membangunkan taraf yang sederhana dalam pengetahuan, kemahiran dan kecekapan digunakan dalam bidang Pembangunan Ekonomi Tempatan (LED).

Butiran kenalan: Prof Lorraine Greyling / 011 559 2057 / lgreyling@uj.ac.za

[-]

Program Sarjana dalam Ekonomi Dasar Awam

Barcelona Graduate School of Economics
Campus Sepenuh masa September 2019 Sepanyol Barcelona

Ekonomi Program Dasar Awam menyediakan pelajar dengan asas teoretikal dan empirikal untuk menjawab soalan yang memberi kesan kepada keseluruhan populasi. [+]

Mengenai

Bagaimana dan mengapa dasar awam tertentu dilaksanakan? Bagaimana ia direka? Bagaimana kita tahu jika mereka bekerja? Mengapa beberapa dasar lebih berjaya daripada yang lain?

Kewangan dan perancangan peringkat nasional melibatkan jumlah besar: pencen, sistem kesihatan, sokongan pendapatan, program sosial, dan sebagainya. Dasar awam yang berjaya dapat membuat semua perbezaan bagi kehidupan berjuta-juta individu, dengan angka dan kesan menjadi lebih besar bagi negara maju dan pertumbuhan yang lebih cepat di negara maju.Pelajar akan digerudi dalam menguasai alat penilaian dasar awam empirikal yang canggih dan bersedia menggunakan alat-alat ini dalam praktik.

Pelajar akan didedahkan kepada pandangan pakar-pakar dari bidang-bidang lain selain daripada Ekonomi untuk membina penghargaan untuk reka bentuk dan penilaian dasar awam pelbagai disiplin. Penasihat induk akan membimbing setiap pelajar dalam menyelesaikan projek induk bebas pada akhir program, yang membolehkan pengkhususan dalam topik dasar pilihan pelajar.Graduan kami akan bersedia untuk mengambil kedudukan analitis di institusi awam, organisasi antarabangsa, firma perundingan, institusi penyelidikan, dan berfikir tangki.... [-]


Program Sarjana dalam Dasar Makroekonomi dan Pasaran Kewangan

Barcelona Graduate School of Economics
Campus Sepenuh masa September 2019 Sepanyol Barcelona

Pelajar dalam Program Ekonomi Barcelona GSE dan Pasaran Kewangan Barcelona GSE akan memperoleh pengetahuan yang relevan mengenai isu-isu utama dalam analisis Ekonomi Macroekonomi dan Kewangan, serta alat, data, model dan teknik utama yang kini digunakan oleh institusi awam dan swasta. [+]

Mengenai

Walaupun pemahaman menyeluruh tentang dinamik ekonomi agregat diperlukan untuk berjaya, ia tidak sepenuhnya mencukupi. Organisasi juga harus berpengetahuan tentang banyak sumber risiko dan ketidakpastian agregat dan harus bergantung pada alat analisis yang tersedia untuk mempelajari ekonomi agregat.Pelajar dalam Program Ekonomi Barcelona GSE dan Pasaran Kewangan Barcelona GSE akan memperoleh pengetahuan yang relevan mengenai isu-isu utama dalam analisis Ekonomi Macroekonomi dan Kewangan, serta alat, data, model dan teknik utama yang kini digunakan oleh institusi awam dan swasta.

Firma kewangan dan perundingan semakin menggunakan teori ekonomi yang kompleks. Pelajar bukan sahaja akan mempelajari bagaimana menggunakan teknik pemodelan dan statistik ini tetapi akan menjalankan projek induk bebas untuk mempelajari cara menggunakan kemahiran baru ini untuk kerja empirikal yang sebenar.Program kami juga menawarkan seminar dan ceramah para pelajar oleh akademik dan pengamal antarabangsa.... [-]


Master dalam dasar ekonomi dan sosial - diajar dalam bahasa

University of Mons
Campus Sepenuh masa September 2019 Belgium Mons

ijazah sarjana beliau dalam dasar ekonomi dan sosial, yang mewakili 120 kredit, menyediakan latihan kepakaran yang kukuh, membolehkan integrasi yang berkesan ke dalam sektor awam dan swasta. [+]

Program ini mengajar di Perancis.

Ijazah sarjana dalam dasar ekonomi dan sosial, yang mewakili 120 kredit, menyediakan latihan kepakaran yang kukuh, membolehkan integrasi yang berkesan ke dalam sektor awam dan swasta.

Profil program

Ijazah sarjana dalam dasar ekonomi dan sosial yang menyediakan latihan lanjutan berdasarkan asas-asas yang kukuh pengurusan (dasar ekonomi, undang-undang cukai, undang-undang awam dan pentadbiran, dan lain-lain) di peringkat kebangsaan dan Eropah, memberikan kefahaman yang mendalam tentang membuat keputusan, terutama di khalayak ramai institusi.

Kurikulum ini termasuk:

Setahun pertama 60 kredit dibahagikan kepada 20 kredit umum pendidikan (masyarakat Belgium dan institusi, IPP undang-undang cukai, polisi dalaman Kesatuan Eropah, undang-undang awam dan pentadbiran, analisis diskriminasi), 30 kredit dalam dasar ekonomi dan sosial (dasar ekonomi, SEC perakaunan negara, pembangunan dan pengeluaran mampan, ekonomi sosial, dasar sosial dan ekonomi buruh) dan modul khusus 10 kredit (seminar dalam dasar ekonomi dan dasar sosial), ditambah kursus bahasa pilihan. Setahun kedua 60 kredit dibina di sekitar teras biasa 54 kredit (disertasi, latihan, kewangan pihak berkuasa tempatan dan perakaunan, dasar alam sekitar dan perundangan, undang-undang cukai / VAT / ISOC, dasar pekerjaan, buruh dan undang-undang keselamatan sosial, pendidikan dalam tindakan sosial dan undang-undang perolehan awam), pilihan modul khusus bernilai 6 kredit, serta kelas bahasa pilihan. ... [-]

Sarjana Ekonomi dan Dasar Gunaan

University of Windsor, Graduate
Campus Sepenuh masa 16  September 2019 Kanada Windsor

Ekonomi global yang mencabar memerlukan individu terlatih yang memiliki pengetahuan dan kemahiran dalam pembuatan dasar ekonomi. [+]

Penerangan Program

Ekonomi global yang mencabar memerlukan individu yang terlatih yang memiliki pengetahuan dan kemahiran dalam pembuatan dasar ekonomi dan, secara aktif mengambil bahagian dalam membantu pembuat keputusan memilih dasar ekonomi yang kukuh yang memberikan keseimbangan yang baik antara pemulihan ekonomi kitaran dan pertumbuhan ekonomi jangka panjang.

Program berasaskan kursus yang menarik ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran peringkat siswazah yang berkaitan dengan penggunaan teori ekonomi dalam pembuatan dasar, merapatkan jurang antara teori dan amalan.

Program ini terdiri daripada empat bahagian berbeza yang disampaikan selama 16 bulan berturut-turut:... [-]


Sarjana dalam Analisis Ekonomi dan Dasar Eropah

Solvay Brussels School of Economics and Management, Université Libre de Bruxelles
Campus Sepenuh masa September 2019 Belgium Brussels

Matlamat program ini adalah untuk mengukuhkan pengetahuan para pelajar dalam bidang ekonomi. Pada masa yang sama, mereka akan mendapat peluang untuk menjadi pakar dalam bidang tertentu. [+]

Pelbagai kursus meliputi semua bidang ekonomiLatihan lanjutanPembangunan kemahiran analisis, kuantitatif dan kualitatif

Sarjana Ekonomi - Analisis, Dasar dan Penyelidikan mencadangkan latihan yang ketat dan lanjutan dalam semua bidang ekonomi utama, seperti mikroekonomi, makroekonomi, dan ekonomi. Latihan ini disiapkan oleh dua seminar (satu kuantitatif, satu tematik) dan penulisan tesis utama yang membangunkan autonomi dan keupayaan pelajar untuk memimpin projek penting dan berkomunikasi dengan orang lain.

Kemungkinan untuk memilih bidang pengkhususan (Ekonomi Kewangan, Inovasi dan Pasaran, Ekonomi Antarabangsa, dan dasar sosio-ekonomi) menyediakan kepakaran yang kukuh kepada pelajar untuk menganalisis masalah ekonomi yang rumit dan menjadi pengambil keputusan mahir yang boleh menghasilkan penyelesaian inovatif dalam ekonomi yang berubah dunia.... [-]


euromasters

Humboldt-Universität zu Berlin
Campus Sepenuh masa October 2019 Jerman Berlin

Euromasters adalah unik, program sarjana antarabangsa yang menyediakan graduan untuk kerjaya dalam perniagaan, pentadbiran, diplomasi, penggubalan dasar dan penyelidikan.Program sepenuh masa terdiri daripada empat semester, di mana pelajar belajar di sehingga tiga universiti rakan kongsi program 's: [+]

Euromasters Euromasters adalah unik, program sarjana antarabangsa yang menyediakan graduan untuk kerjaya dalam perniagaan, pentadbiran, diplomasi, penggubalan dasar dan penyelidikan. Program sepenuh masa terdiri daripada empat semester, di mana pelajar belajar di sehingga tiga universiti rakan kongsi program 's: University of Bath | Humboldt-Universität zu Berlin | Freie Universität Berlin | Univerzita Karlova v Praze | Sains Po, Paris | Università degli Studi di Siena |. Universiti Washington Seattle Jabatan Sains Sosial Humboldt-Universität zu Berlin dan Freie Universität zu Berlin 's Otto Suhr Institut für Politikwissenschaft mengendalikan modul Berlin program Tinjauan Program Euromasters menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam perniagaan, pentadbiran, diplomasi, penggubalan dasar dan penyelidikan. Program ini memberi tumpuan kepada analisis perbandingan tatanegara Eropah, politik dan dasar.Ia dikendalikan oleh European American University Consortium (EAUC). Ini rangkaian luas universiti ternama memberikan pelajar peluang yang unik untuk melengkapkan program di sekurang-kurangnya dua dan sehingga tiga universiti yang berbeza di Eropah. Oleh itu, pelajar tidak hanya mengejar ijazah Pengajian Eropah, tetapi mengalami Eropah dari perspektif beberapa negara, mereka (akademik) budaya dan bahasa. Selepas kejayaan menyiapkan semua keperluan kajian pelajar akan dianugerahkan Ijazah Bersama (MA dalam Kontemporari Pengajian Eropah) oleh University of Bath bagi pihak EAUC ​​Berlin Modul perlindungan:. Modul I Perbandingan Kerajaan Eropah perbandingan sistematik demokrasi liberal Barat mengenai tipologi tetapan institusi, struktur membuat keputusan dan proses dan pelbagai jenis pelakon yang terlibat dalam demokrasi massa moden.Dasar Luar dan Keselamatan di Eropah Analisis dasar luar EU, termasuk perbandingan antara negara-bangsa, pendekatan supranasional dan antara kerajaan. Aspek Europeanization Elektif dipilih daripada katalog semasa memuat... [-]


Master dalam Analisis Ekonomi Undang-undang dan Pengurusan Awam

EAE Business School
Campus Sepenuh masa 12  April 2019 Sepanyol Madrid

Analisis ekonomi Law ialah cara undang-undang untuk mendekati dunia dengan cara selain daripada analisis tradisional digunakan oleh pakar undang-undang. Melalui kaedah ini, ia boleh digunakan hujah ekonomi untuk menganalisis undang-undang dan sistem kawal selia yang lain, seperti kontrak, perundangan dan apa-apa peraturan sosial. [+]

Ijazah Sarjanav dalam Dasar Ekonomi.

Analisis ekonomi Law ialah cara undang-undang untuk mendekati dunia dengan cara selain daripada analisis tradisional digunakan oleh pakar undang-undang. Melalui kaedah ini, ia boleh digunakan hujah ekonomi untuk menganalisis undang-undang dan sistem kawal selia yang lain, seperti kontrak, perundangan dan apa-apa peraturan sosial. Objektif utama AED memohon kecekapan dalam sistem undang-undang dan mekanisme lain dalam organisasi sosial, seperti institusi dan dasar awam.

Dari sudut pandangan peraturan AED dan dasar awam sebagai sumber insentif mereka memahami dan merenung, kesan-kesan ekonomi dan sosial undang-undang mereka. Pendekatan ini adalah yang paling penting dalam bidang undang-undang dalam beberapa dekad kebelakangan inovasi dan mempunyai pengaruh yang besar terhadap sekolah undang-undang universiti-universiti terbaik di dunia. Peguam untuk abad ke dua puluh satu menghadapi cabaran yang besar untuk menguasai alat-alat yang membawa sains sosial, dalam usaha untuk meningkatkan pembangunan profesional mereka dalam dunia yang menuntut multidisciplinarity setiap hari. Oleh itu, program ini menawarkan peluang yang unik untuk kajian antara disiplin dan pegawai siswazah mengukuhkan pengetahuan undang-undang melalui interaksi dengan ekonomi dan sains sosial yang lain.... [-]


Sarjana dalam Dasar Pembangunan Antarabangsa

Georgetown University - McCourt School of Public Policy
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Washington

Sarjana dalam Dasar Pembangunan Antarabangsa memberikan generasi pemimpin pemimpin antarabangsa keahlian yang mereka perlukan untuk mengubah dunia. [+]

Sarjana dalam Dasar Pembangunan Antarabangsa memberikan generasi pemimpin pemimpin antarabangsa keahlian yang mereka perlukan untuk mengubah dunia.

Ijazah Sarjana dalam Dasar Pembangunan Antarabangsa (MIDP) melengkapkan pelajar dengan kemahiran teknikal dan analisis penting yang diperlukan untuk membuat perbezaan positif di dunia, sambil menyampaikan kepakaran dalam politik, pengurusan, dan etika pembangunan.

Pelajar-pelajar kita menyedari bahawa dasar-dasar kerajaan dan program-program pembangunan yang direka dengan baik boleh menjadi instrumen yang kuat untuk memperbaiki kebajikan masyarakat, tetapi tanpa pemahaman yang betul tentang konteks ekonomi dan institusi, usaha dapat salah dan bahkan tidak produktif.... [-]


Program Ijazah Sarjana dalam Pilihan Awam

Tampere Universities
Campus Sepenuh masa August 2019 Finland Tampere

Analisis dasar awam memerlukan pendekatan yang menggabungkan pandangan dan teknik dari sains dan sains politik. Program ini mengajar para pelajar untuk menggunakan alat-alat ekonomi untuk menangani masalah-masalah sosial yang luas. Program ini memperluaskan analisis ekonomi di luar tumpuan tradisi dalam interaksi pasaran untuk mengkaji akibat dasar yang tidak diharapkan dan tidak diingini dan untuk meneroka bagaimana dan bila individu kepentingan sendiri di kalangan ahli politik, kumpulan kepentingan dan lain-lain membantu atau menghalang kepentingan awam. [+]

Pendekatan ekonomi kepada soalan politik

Analisis dasar awam memerlukan pendekatan yang menggabungkan pandangan dan teknik dari sains dan sains politik.

Program ini mengajar para pelajar untuk menggunakan alat-alat ekonomi untuk menangani masalah-masalah sosial yang luas. Program ini memperluaskan analisis ekonomi di luar tumpuan tradisi dalam interaksi pasaran untuk mengkaji akibat dasar yang tidak diharapkan dan tidak diingini dan untuk meneroka bagaimana dan bila individu kepentingan sendiri di kalangan ahli politik, kumpulan kepentingan dan lain-lain membantu atau menghalang kepentingan awam.

Analisis dasar awam melibatkan pemahaman reka bentuk institusi, penilaian dasar dan pelaksanaan, dan membuat keputusan. Kaedah ini termasuk mikroekonomi, teori permainan, ekonomi eksperimen, ekonometrik spasial, teori pilihan sosial dan ekonomi.... [-]