Sambilan Sarjana dalam Composition Studies di Amerika Stirling United Kingdom

Terbaik Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Composition Studies di Amerika Stirling United Kingdom 2018

Composition Studies

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Kajian komposisi memberi tumpuan kepada bentuk penulisan yang berbeza, peringkat proses penulisan dan pelbagai bentuk produk bertulis (kesimpulan, pernyataan tesis, petikan, dan lain-lain). Kajian komposisi biasanya merupakan sebahagian daripada kajian teras dan mungkin diperlukan oleh pelajar peringkat pertama.

Pendidikan di United Kingdom adalah perkara diturunkan dengan setiap satu daripada negara-negara di United Kingdom yang mempunyai sistem yang berasingan di bawah kerajaan yang berbeza: Kerajaan UK bertanggungjawab England, dan Kerajaan Scotland, Kerajaan Wales dan Northern Ireland Eksekutif bertanggungjawab untuk Scotland , Wales dan Ireland Utara, masing-masing.

Sambilan Sarjana dalam Composition Studies di Amerika Stirling di UK

Baca lebih lanjut

Master Dalam Penulisan Kreatif (mlitt)

University of Stirling
Campus Sambilan 12 - 27  September 2018 United Kingdom Stirling

The MLitt Penulisan Kreatif menawarkan peluang untuk menghasilkan badan kerja - puisi, fiksyen, atau kreatif bukan fiksyen - sepanjang tahun kreatif dan merangsang. ijazah ini menggabungkan intensif bengkel Penulis ', modul pilihan teknik-fokus, dan satu-sama-satu tuisyen oleh penulis-penulis yang terkenal pada kakitangan, bersama-sama dengan merangsang lawatan daripada penulis, ejen dan penerbit. [+]

The MLitt Penulisan Kreatif menawarkan peluang untuk menghasilkan badan kerja - puisi, fiksyen, atau kreatif bukan fiksyen - sepanjang tahun kreatif dan merangsang. ijazah ini menggabungkan intensif bengkel Penulis ', modul pilihan teknik-fokus, dan satu-sama-satu tuisyen oleh penulis-penulis yang terkenal pada kakitangan, bersama-sama dengan merangsang lawatan daripada penulis, ejen dan penerbit.

Objektif kursus

Kursus ini direka untuk membangunkan bakat individu kreatif, yang membolehkan mereka untuk memberi tumpuan yang mendalam terhadap projek yang sama menawarkan mereka pertemuan kreatif dengan pelbagai genre dan amalan kerja, lukisan pada kepakaran kaya Stirling dalam kesusasteraan kontemporari, penerbitan, filem, media , dan kewartawanan. Pelajar-pelajar belajar kemahiran mendengar dan diplomasi, advokasi, dan dalam menghasilkan halus, penulisan nuanced.... [-]