Sambilan Sarjana dalam Composition Studies di Amerika Stirling United Kingdom

Terbaik Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Composition Studies di Amerika Stirling United Kingdom 2018

Composition Studies

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Kajian komposisi memberi tumpuan kepada bentuk penulisan yang berbeza, peringkat proses penulisan dan pelbagai bentuk produk bertulis (kesimpulan, pernyataan tesis, petikan, dan lain-lain). Kajian komposisi biasanya merupakan sebahagian daripada kajian teras dan mungkin diperlukan oleh pelajar peringkat pertama.

Pendidikan di United Kingdom adalah perkara diturunkan dengan setiap satu daripada negara-negara di United Kingdom yang mempunyai sistem yang berasingan di bawah kerajaan yang berbeza: Kerajaan UK bertanggungjawab England, dan Kerajaan Scotland, Kerajaan Wales dan Northern Ireland Eksekutif bertanggungjawab untuk Scotland , Wales dan Ireland Utara, masing-masing.

Sambilan Sarjana dalam Composition Studies di Amerika Stirling di UK

Baca lebih lanjut

Sarjana Penulisan Kreatif (MLitt)

University of Stirling
Campus Sambilan 12 - 27  September 2018 United Kingdom Stirling

Penulisan Kreatif MLitt menawarkan peluang untuk menghasilkan badan kerja - puisi, fiksyen, atau bukan fiksyen kreatif - sepanjang tahun yang kreatif dan merangsang. Ijazah ini menggabungkan bengkel penulis yang intensif, modul pilihan yang berfokus pada teknik, dan tuisyen satu-satu dengan penulis-penulis yang terkenal di kalangan kakitangan, bersama-sama dengan lawatan merangsang dari pengarang, ejen dan penerbit. [+]

Pengenalan

Penulisan Kreatif MLitt menawarkan peluang untuk menghasilkan badan kerja - puisi, fiksyen, atau bukan fiksyen kreatif - sepanjang tahun yang kreatif dan merangsang. Ijazah itu menggabungkan bengkel penulis yang intensif, modul pilihan yang berfokuskan teknik, dan tuisyen satu-satu dengan penulis-penulis terkenal di kalangan kakitangan, bersama-sama dengan lawatan merangsang dari pengarang, ejen, dan penerbit.

Objektif kursus

Kursus ini direka untuk membangunkan bakat-bakat individu kreatif, membolehkan mereka memberi tumpuan mendalam dalam projek sambil menawarkan mereka pertemuan kreatif dengan pelbagai genre dan amalan kerja, menggambar kepakaran Stirling yang kaya dalam kesusasteraan, penerbitan, filem, media kontemporari , dan kewartawanan. Pelajar belajar kemahiran dalam mendengar dan diplomasi, advokasi, dan dalam menghasilkan penulisan yang baik, bernuansa.... [-]